SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Keles'e Malatyalı Kadın Kaymakam

0
Güncellendi - 2019-11-06 19:04:43
Keles'e Malatyalı Kadın Kaymakam
A- A+ PAYLAŞ

Keles’e ilk defa bir kadın kaymakam tayin edildi.  Bursa’nın Keles ilçesine tayin olan Kaymakam Kübra Teymur göreve başladı.

İngiltere’de 1 yıl dil eğitimi aldıktan sonra Keles’e tayin olan Kübra Teymur, yeni görevine başladı. Keles’in yeni kaymakamı Teymur, 1992 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Malatya’da bitirdi. 2014 yılında Marmara Üniversitesi İİBF İktisat Bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı okulda yüksek lisansa başladı. Kaymakam adaylığı giriş sınavını kazanan Teymur önce Erzurum’da görevine başladı. Buradan Konya Altınekin’de kaymakam adaylığı görevini sürdürdü. 2017 yılında İngiltere Sheffield Üniversitesine giderek bir yıl dil eğitimi alan Teymur, Keles’e asâleten kaymakam olarak tayin edildi.

Cumhuriyet savcısı olan eşi Osman Baturay Teymur da Keles adliyesinde göreve başlayacak.

İlçe halkı, “Yıllardır kaymakam adayları tarafından yönetilen Keles’e asâleten bir kaymakam atandığını duyunca çok sevindik. Artık Keles’e kadın eli değecek” dediler.

MALATYALI BİR KAYMAKAM DA KÜTAHYA'DA

Bu arada, Bir süredir komşu ilçelerin Kaymakamları tarafından idare edilen Kütahya- Pazarlar Kaymakamlığı görevine asaleten atanan Yunus Emre Fırat, görevine başladı.

Pazarlar İlçesi Kaymakamı Yunus Emre Fırat, 1992 yılında Malatya'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra, İstanbul üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünden 2015 yılında mezun oldu. 2016 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açtığı Kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare amirliği mesleğine giriş yaptı. Mesleğe Kırklareli Kaymakam adayı olarak başladıktan sonra, sırası ile Tekirdağ Şarköy ve Artvin Arhavi İlçelerinde Kaymakam refikliği stajını tamamladı. Bartın'ın Kurucaşile İlçesinde 8 ay süreli Kaymakam Vekilliği görevini yürüttükten sonra, Ankara'da Mülkiye Teftiş stajını tamamladı. Daha sonra İngiltere'nin Leicester Şehrinde 8 ay süreli dil eğitimi aldı. İçişleri Bakanlığı'nın kararı ile 28.10.2019 tarihinde Pazarlar Kaymakamı olarak göreve başladı.

Son gerçekleştirilen kura ile Pazarlar Kaymakamlığına atanan Kaymakam Fırat, iyi derecede İngilizce biliyor.

Bursa, Kütahya- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • malatyalı (4 yıl önce)
    BAŞARILILAR DİLERİZ
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Malatyalı olsun çamurdan olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şaban Serezli (4 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    Liyakat, bilgi, birikim varsa baş üstüne. Ama şucu yada şuralı olmak esas alındıkça aksaklıklar hiç bitmeyecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Topragim sevindim gerçekten .Sayın kaymakamımıza Başarılar diliyorum .
    %100
    %0
    Yanıtla