SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Kemik İliği ve Kök Hücre Naklinde Türkiye’de Birinciyiz”

A- A+ PAYLAŞ

Karaciğer nakillerinde dünyada önemli bir merkez haline gelen Turgut Özal Tıp Merkezi, son yıllarda birçok alanda yaptığı organ nakilleriyle büyük başarılara imza atıyor. Bunlardan biri olan kök hücre ve kemik iliği nakillerinde son üç yıldır Türkiye birincisi olan Turgut Özal Tıp Merkezi’nde geçtiğimiz günlerde kan kanseri tanısı konulan 22 yaşındaki genç kadına yapılan kemik iliği nakliyle 1001’inci nakile ulaşıldı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Hastanesinde 1001. kemik iliği naklinin yapılması nedeniyle düzenlenen törende, İnönü Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay,  Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Baytur ve Onkoloji Hastanesi ekibi 1001. nakil pastasını kesti.

Törende konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Ekim ayında Malatya’da açılışını yaptığı Türkiye'nin en büyük Onkoloji Hastanesi bünyesindeki  Kök Hücre ve Kemik İliği Nakli merkezinde yapılan nakillerle, kamu ve üniversite hastaneleri arasında son 3 yıldır birinciliği elinde bulundurduğunu söyledi.

Son yapılan nakillerle kemik iliği ve kök hücre nakil sayısının 1008 olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Kök hücre ve kemik iliği nakli ileri bir tedavi şekli.  Ancak büyük merkezlerde uygulanan bir tedavi şekli. Kan kanseri ve önemli kan hastalıklarının kesin tedavisi olan başarılı, çok önemli bir tedavi metodu” dedi.

2018 yılında 500'üncü kök hücre naklini Kore Gazisi bir hastaya yaptıklarını anımsatan Prof. Dr. Kızılay, “3 yıl sonrada bugün bini aşan kök hücre kemik iliği naklini hastanemizde gerçekleştirdik. Aslında bugün itibariyle 1008 nakil gerçekleştirilmiş durumda. 1008 nakilin 52 tane çocuk hastalara, Çocuk Hematoloji Bölümünde Arzu hocamızın ekibi gerçekleştirdi.  Erişkin ve çocukta toplamda bini aşmış durumdayız.

Türkiye’nin en büyük kök hücre ve kemik iliği nakli merkezini 25 Ekim itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın açmasıyla hastanemize kazandırdık. 40 yataklı kök hücre ve kemik iliği nakli merkezi ile Türkiye’nin en büyük merkezine sahibiz.  2020 yılında Covid-19’a rağmen 178 erişkin kök hücre ve kemik iliği nakli yapıldı.  Son 3 yıldır 500’ü aşan kök hücre ve kemik iliği nakli çocuk ve erişkinlerde hastanemizde uygulandı. Son 3 yılda kamu hastaneleri ve üniversite hastaneleri içerisinde kök hücre ve kemik iliği naklinde Türkiye’de ve kamu hastanelerinde yani Sağlık Bakanlığının hastaneleri, şehir hastaneleri, eğitim ve araştırma hastanelerinde bizim hastanemiz 3 yıldır birinci sırada yer alıyor. Yeni açtığımız bu merkezimizle beraber artık açık ara birinci sırayı devam ettireceğiz” diye konuştu.

Rektör Kızılay, bütün bu nakilleri gerçekleştiren hocalara ve sağlık personeline teşekkür etti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Gadir (3 yıl önce)
    Hastanemizi kuran merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal a ve gelişmesine katkıda bulunan sayın Cumgurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. Başta sayın Rektörümüz Akmet Kızılay ve bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum. Keşke hergün böyle güzel haberlerle karşılaşsak. Bu kurumlar hem ilimize, hem ülkemize, hem de sağlık turizmimize hizmet ediyor. Göğsümüz kabarıyor. Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • KAYA (3 yıl önce)
    Başta Rektörümüz olmak üzere TÖTM Başhekimini , emeği geçen hocalarımızı kutlarım. ALLAH onlardan razı olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (3 yıl önce)
    Allah razı razı olsun. Bu hastalığa memleketimizde çare oldunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Hepsine sonsuz tesekkurler iyi ki varsiniz ozellikle Arzu hocam Allah hepinizden razi olsun.
    0
    0
    Yanıtla