SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kentin Merkezinde 'Vukuat' Parkı!

0
Güncellendi - 2019-10-16 01:58:07
Kentin Merkezinde 'Vukuat' Parkı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya kent hafızasıyla özdeşleşmiş Vilayet Parkı’nın,  madde bağımlıları ve alkollü şahısların mekânı haline gelmesi, sık sık çıkan kavgalar, bu parktan yararlanmak isteyen, vatandaşlara ve çevredeki esnafa büyük tedirginlik yaşatıyor.

Bir zamanlar, Malatya kent merkezinin en çok kullanılan ve faydalanılan parkı olan, barındırdığı ağaçlar ile kentin merkezinde “Yeşil Malatya” kimliğinin içini dolduran, Nemrut'a gitmek isteyen çok sayıda yabancı turistin bekleme noktası, vatandaşın dinlence yeri, emeklilerin çay kahve içip sohbet ettiği Vilayet Parkı, dönemin Valisince işletmecilerin elinden alındıktan sonra  şimdilerde madde bağımlıları ve burada alkol alan şahısların sık sık olay çıkardığı bir mekân haline geldi.

Bir zamanları Malatya’nın gözde mekânıydı, denetimsiz kalınca..

Vilayet Parkı, dönemin Malatya Valisi Ulvi Saran tarafından, tüm eleştirilere ve yargıya intikal etmiş itirazlara karşın 2012 yılında yeni bir projeye alan açmak iddiasıyla işletmeciler tahliye ettirildikten sonra yıktırılmıştı. Park, 'halka açık' bir alan yapma iddiasıyla düzenlenip daha sonra kendi haline bırakılmasının ardından, burayı mekan tutan suça meyilli sorunlu şahısların yarattığı olaylarla Malatya merkezindeki 'sıkıntılı' bir yer haline dönüştü.

Konuyla ilgili olarak şikâyetlerini dile getiren çevre esnafı, gündüz ve gece farkı olmaksızın Vilayet Park alanının  madde bağımlılarının ve alkollü şahısların suç mekânına dönüştüğünü belirterek, kadınlı erkekli grupların burada yarattığı olaylara karşı güvenlik güçlerinin ve yerel yöneticilerin acilen tedbir alması gerektiğini söyledi.

“Parkta huzur ve güven ortamının sağlanması için tedbir alınmalı”

Park alanından dinlenme mekânı olarak yararlanmak ya da parkın içinden geçen yolları kullanmak isteyen vatandaşlar da çevre esnafının şikâyetlerini doğruluyor. Parktan yararlanmanın artık mümkün olmadığını belirten vatandaşlar, “Akşam ve geceleri parkın içinden geçmek bile bazen cesaret gerektiriyor. Çok sık kavga, olay yaşanıyor; bunlara tanık olunca buranın bir park mı yoksa kavga arenası mı olduğunu kendi kendimize soruyoruz. Hatta geceleri burada fuhuş pazarlıklarına tanık oluyoruz. Üstelik burası Malatya Valiliği’nin arka bahçesine bitişik bir konumda. Yetkililerin parkta huzur ve güven ortamını sağlayacak bazı tedbirleri alması ve vatandaşların huzur içinde burayı kullanmasını sağlaması gerekir” şeklinde konuştu.

Çevre esnafı: İşimizi, müşterimizi kaybediyoruz

Vilayet Parkı’nda hemen her gün yaşanan söz konusu sahnelerin, işlerinin gelişimini engellediğini belirten çevre esnafı, bu durum yüzünden müşteri kaybına uğradıklarını da ileri sürdü. Çevre esnafı “İnsanlar haklı olarak buradaki olaylar,  madde bağımlıları ve alkol alanlar yüzünden park çevresine yaklaşmak istemiyorlar. Uzaklaşıyorlar. Bu durum bizim işlerimizi bitiriyor, müşterilerimizi kaybediyoruz” şeklinde yakınmada bulundu ve kent yöneticilerinin soruna kalıcı çözüm üretmelerini istedi.

Yeterli ışıklandırma olmadığı için geceleri karanlık ve kuytu bir ortama dönüşen parkın aydınlatılması ve güvenlik ekiplerince gece-gündüz denetlenmesi isteniyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • Murat (4 yıl önce)
    Çünkü eskiden böyle herkese acik degildi parali cay bahcesiydi ve gayet güzl bir mekandi.bir yeri tsmamen halka acarsaniz özelliikle parklari böyle olaylar olur.bence her ye parali olmali paklar tehlik saciyor uyusturucu fuhuss...gidin huriiyet parkini görün.ilgililer yetkililer bu konuya dikkat etmeli.vatandas zarar göruuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Celil (4 yıl önce)
    Rıfata katılıyorum varsa şikayetiniz arayın belediyeye söyleyin yorum yazmakla bu işler hallolmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin MYK (4 yıl önce)
    Güzel kardeşlerim, bu yaz boyunca kaç defa ben şahit oldum. alkol alanları, uyuşturucu satıldığını.. esnafları uyardım.. birleşin diye.. emniyet görevlilerini davet ettim, ancak performasyon elinde joplar ile 2 polis sağa sola uyarılarda bulunarak gidiyor. buraya kesin kalıcı bir çözüm gerekir. Mülki amir olanların, özellikle Malatyalıların şikayetlerini dikkate alarak, kesin kalıcı çözümler getirmesi, ortak paydada buluşmaları gerekir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kul (4 yıl önce)
    Parklarımıza özel güvenlik sistemi getirmemiz gerekiyor, örnek Ankara olarak ili.. polisin park bekleyecek kadar ne yazikki zamanı yok.. oto kontrol çok önemli.. büyük bütün parklara özel güvenlik sistemi lazım, sadece parktan sorumlu, polisle irtibat kurabilecek şekilde. Saygılar..
    0
    0
    Yanıtla
  • St (4 yıl önce)
    Bu parkin 2 halinide iyi biliyorum,2 side ayni vaziyetteydi,yani kotu,ilimize yakismayan,Sorun orda basibos park olması degil,sorun basibos,ipsiz sapsiz,birsuru insanin malatya merkezinde hergun turemesi,polis bekci devamli devriye atip tipe gore cekip sorgulayacak,parkin ne gunahi var siz bunu sorgulayin??parki kaldirinca asayis duzelecekmi bu adamlar baska biyere gitcek,cozum degil!
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (4 yıl önce)
    Kernek ve vilayet parkını mahvettiler yerine de saçma sapan kimsenin memnun olmadığı bir yer yaptılar yazık günah Allah affetsin
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    Hayırdır ne oluyor.Yine operasyonel bir çalışma içerisine mi girildi.Burada hedef kim Valilik mi, Belediyemi anlaşılmıyor.Vilayet parkı serseriden geçilmiyordu, birde haremlik selamlık kısımı vardı aşağıda ağır abiler çay içerken gireni çıkanı ayak tırnağından saçına kadar süzerdi.Haremlik selamlık kısımda buluşma merkeziydi çok mu özlediniz o günleri....
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli (4 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ancak böyle özetlenir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir şakşakcı daha
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin zihniyet bozuk herhalde.Sanki şu an çok güzel it kopuktan geçilmiyor.O zamanlar tam bir aile bahçesiydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yaban (4 yıl önce)
    Benim çok merak ettiğim konu. Vilayet parkı par halinden çıkıp nasıl bir konuma gelecegidir. Ma gerçekten eski hali dahada çok güzeldi ve dahada yeşil ve çok yemizdi. Tam bir aile çay bahcesiydi
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (4 yıl önce)
    VİLAYET PARKINI ESKİ HALİNE GETİRİN..SELAHATTİN GÜRKAN'KERNELVE VİLAYET PARKINI ESKİ HALİNE GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Kernek parkı yıkıldı Bodo gitti çakallar çıktı
    0
    0
    Yanıtla
  • Nur (4 yıl önce)
    Yapay çimle yeşillik istemiyoruz ağaçlarımızı kesmeyin yazık yeşillikten geçilmeyen tecde yolu beton yığını oldu her yer çesişt çeşit böcek doğanın dengesini bozduk
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Yakında park kalmayacak oraya beton döküp otopark yaparlar. Sevgili malatyahaber şu parklarda kuruyan onlarca ağacın haberini niye yapmıyorsunuz. Vilayet parkı çocukluğumda güneşin ağaçlardan giremediği bir vaha gibiydi. Şimdi ise içerisinde birkaç ağaç kaldı yazık. 70-80 yıllık ağaçlar beceriksizlik yüzünden kuruyor. Aynı durum hürriyet parkında da var sadece bu sene 10 a yakın kestane ağacı kurudu yerine beton döküp üstünü kapatmışlar. Bu parkları kaybedersek yenisini 80 yılda yaparız anca. Allah rızası için bunların haberini yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Eski Vali bu parkı yıktırmadan önce sanki çok mu temiz ferah nezih bir ortama sahipti de, şimdi çok sıkıntılı bir yer halini aldı diye bahsediliyor. Eski Hürriyet parkı, eski Soykan parkı, şimdiki Sümer parkı, C.Topel Engelliler parkı çok mu temiz ferah sakin bir ortama sahip. Kim geceleri bu parklarda dolaşabiliyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (4 yıl önce)
    Buralarda asayiş için görev yapacak sivil ve resmi kıyafetli kişiler topluma en faydalı işi yapmış olurlar.O parklar acaip insanlarla dolu.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (4 yıl önce)
    belediyenin genel mantığı bu, bir taraftan yeni yapılar çevre düzenleme hizmetin alası. diğer taraftan işlevine,tarihine ihtiyacına bakılmaksızın köreltilmeye çalışılan bir malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (4 yıl önce)
    maalesef kent ile özdeşleşmiş kernek parkı ve vilayet parkını ancak bu kadar rezil edebilirdik. yaptık oldu. elinize sağlık. kernekte bir su - vilayette bir havuz görüyorduk. millet oturuyordu.noldu şimdi. ucube şeyler. yazık malatyaya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Tilki deliğine sığmamış kuyruğuna çalı bağlamış. Park zaten küçük, birde ortasına kullanılmayan, ne için yapıldığı belli olmayan bir Turizm Danışma Merkezi yapıldı. Bu bir vebaldir. Levent İSKENDEROĞLU efendi Kültür Turizim İl Müdür Vekiliyken 100 küsür bin TL ye onu oraya yaptırttı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorulmaz (4 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ne 100 küsürü. Tam 200.000 TL paraya o tek katlı ucube bina oraya konduruldu. Kültür İl Müdürlüğüne liyakat sahibi Müdür lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sanki şimdiki Kültür ve Turizm İl Müdürü liyakat sahibi. Kafa aynı, zihniyet aynı. Herkes bildiği işi yapsa. Öğretmenden Kültür ve Turizm Müdürü olmaz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhteşem (4 yıl önce)
    Yeşil Malatya isminin içini bu minik parkçık mı dolduracak. Biraz zor. O yeşil bahçeler ortadan kalkalı çok oldu. Geri gelmez. Malatya artık Yeşil değil, "Binbirdirek Malatya"..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Çocukluğum o parkta geçmişti..her akşam ailece gider çay içerdik..güzelim çay bahçesini ne hale getirdiler.. Malatya emniyet i ne iş yapar?artık yolda yürümekten korkar hale geldik..
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    o park içerisinde çocuklara uyuşturucu satıyorlar. gözlerimle şahit oldum 13 yada 14 yasındaki kız cocuklarına uyuşturucu satıldığını.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Ne zaman ki buyuksehirbelediye fahri kayahan bostanbaşı cevresi dışında malatyada yaşam yerleri olduğunu hatırlarsa o zaman ışınlardırma da olur güvenlikte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    O parkta ne hatıralarımız var, çok yazık ettiler orayı yıkarak. Şimdi ruhsuz bir yer oldu orası.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şafak kaçar (4 yıl önce)
    Güzelim parkı mahvettiniz insanlar serinlemek için vilayet parkına gidiyordu yeşil malatyayı beton yığınına çevirdiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • aykut (4 yıl önce)
    Bekçi kardeşlerimiz boş boş gezmesinler, görevlerini yerine getirsinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet kara (4 yıl önce)
    Bu memleketi doymak bilmeyen sonradan görme zenginleşen nankörler bu hale getirdi. Bana 30 yıl öncesini hatırlatan bir ibare sade sapık bir heykel kaldı. Allah bu memleketi bu hale getirenleri bildiği gibi etsin inşallah...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Hem Vilayet parkını hem de kernek meydanını mahvettiler. Eski hallerinden eser yok şimdi. Kernek meydanının hali daha da kötü.
    0
    0
    Yanıtla
  • T.kulu (4 yıl önce)
    Şehir merkezinin kliması gibiydi yazık oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • KIL BAYRO (4 yıl önce)
    Ulvi Saran hakkımızı helal etmiyoruz sana.Kentin hafızasında yer etmiş yaz sıcağında ailemizle dostlarımızla rahatça oturup caylarimizi yudumladığımız o güzel mekanı bu kadar berbat bir hale getirmend ki amaç neydi? Yazıklar olsun zaten memlekette belli başlı ne varsa yerle bir edildi
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (4 yıl önce)
    parkın valilik tarafına bakan tarafında gündüz alkol alanları gördüm. pompalı, bıçaklı saldırılar, haraç kesenler maalesef malatya asayişi Allah'a emanet. Türkiye'nin en sıkıntılı şehirlerinden biriyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memleket sevdalısı (4 yıl önce)battalgazi44 isimli kullanıcı yorumuna
    Valiliğe bir metre güldürmeyin beni olmaz öyle şey .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Valilik binasının yani aklımızla alaymi geçiyorsunuz olmaz sizin anlattiklariniz diyorum eğer oluyorsa vay halimize diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (4 yıl önce)
    % 68 oy almış bir belediye var. Kim rahatsız oluyorsa arayıp şikayet etsin...
    0
    0
    Yanıtla