SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kernek Eski Nostaljik Görünümüne Kavuşacak"

0
Güncellendi - 2021-09-29 22:43:13
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya’nın simge alanlarından biri olan ve aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilen Kernek Meydanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu.

Kernek Meydanındaki inceleme gezisine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, MASKİ Genel Müdürü Memet Mert, Genel Sekreter Yardımcıları ile Daire Başkanları katıldı.

Kernek Meydan düzenleme çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Gürkan yaptığı açıklamada, “Kernek Meydanı çalışmaları kapsamında düzenlenecek alan içerisinde kalan 20 bağımsız konutun kamulaştırması yapılarak istimlak bedelleri ödendi ve akabinde yıkımları gerçekleştirilerek alana dahil edildi.  Bu çalışmalarımız sonucunda Kernek Meydanı eski nostaljik görünümüne yeniden kavuşmuş oldu. Bu alan içerisinde önceki yıllarda var olan suyun yeniden çıkarılması hem Kernek’in kendi kimliğinin, belleğinin yeniden ortaya çıkarılması anlamında olacak hem de bu alanı kullanacak olan vatandaşlarımız daha yeşil bir alana ve suyla mütenasip bir ortamda çocuk oyun alanı, dinlenme ve yürüyüş alanlarıyla müstesna bir yer olacak” dedi.

Başkan Gürkan konuşmasının devamında, “Ayrıca Kernek kadar önemli, Kernek ile özdeşleşmiş olan Cumhuriyetimizin ilk yıllarında kurulmuş ve Malatya’ya elektrik üreten santralle ilgili olarak da gerekli çalışmaları yaparak tarihsel boyutu ortaya çıkarılıp çocuklarımıza Türkiye’deki ilk santralin nasıl kurulduğunu ve nasıl elektrik üretildiğinin gösterilmesi de planlanmaktadır. Kernek’in hafızası, belleği ayrıca Malatya’nın tarihi ile özdeşleşmiş bir meydanını Malatya’mıza kazandıracağız. Çalışmalardan dolayı emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gürkan, düzenlemeyle 16 bin 500 metrekarelik yeşil alan oluşturulacağını sözlerine ekledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Can (2 yıl önce)
    Ülkenin birçok sorunu var..akp iktidarı ve malatya belediyesi durumu millet bahçeleri ve park yenilemeleri ile çözmeye çalışıyor..sayın belediye başkanım burayı yenileyip elimize ne geçecek?turist mi gelecek?biz 30 yıl önceki haline razıydık mutluyduk..niye 23 yılda bir kaç defa değişiklik yapıyorsunuz?bu şehrin birçok sorunu var..Bu ülkenin bir cok sorunu var..
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (2 yıl önce)
    Yap boz Kernek
    0
    0
    Yanıtla
  • Hburak (2 yıl önce)
    Her gelen bı kere kernege el atacak yeni kernekler yapmak yerine ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (2 yıl önce)
    Tepeye kadar elektrikli yuruyen bir merdiven inşaAllah düşünülmüştür yoksa hepsi boş
    0
    0
    Yanıtla
  • bekiro (2 yıl önce)
    Nedir bu kernegin çektiği arkadaş her gelen burda bişeyler deniyor ,Sivas caddesi berbat olmuş kaldirimları iyice genişletmişler yol çok daralmış araç geçişleri zorlaştırılmis
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (2 yıl önce)
    O ucube restorant yerine tarihi Malatya konakları ( Beş Konaklar mimari tarzında) Malatya mutfağı ağırlıklı bir lokanta yapılmalıdır. Merdivenler iptal edilip eskisi gibi tatlı bir yokuş yapılmalıdır, suyu ve yeşili betonundan kat be kat fazla olmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (2 yıl önce)
    Bir kernek vardı bir zamanlar kuğulu parkı vardı gidip dondurmanı alır kanalda bir boy yürürdün. Şimdi çakal çukal yerine çevirdiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Danişmend (2 yıl önce)
    Malatya ya 1989-99yılları arasında yaptığı hizmet ve yatırımlarla damgasını vuran Muhterem Ahmet Münir Erkal Malatya’nın kesesinden gitti onun vizyonuna ufkuna ulaşabilecek Başkan gelmedi bunlarınki zugurt tesellisi
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Başkanım, Malatya'nın öncelik sorunları, Trafik,Ulaşım, Kapalı Semtpazarları,Altyapı, Çapraşık kentleşme, hızla betonlaşma,Yeşillerin yok edilmesi,tarım sulama,Şehir merkezinin açılması, çevre ve alternatif yollar, iç ve dış turizme yatırım,bakırcıpazarı,üretim alanlarının genişletilmesi ,kaysı ve Kirazın iç piyasada tüketilmesi,ihracatımız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aspuzulu (2 yıl önce)
    Binlerce yıldır kendi cazibesi ile akan suyun üzerine beton dökerek yok etmek vatan hainliğidir.En azından bu yanlışlık düzeltildi.Fakat bölgenin aslına uygun yapılmasına dikkat edilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (2 yıl önce)
    Ben malatyali biri olarak kerneği eski halinden uzaklaştıran malum şahıslara hakkımi helal etmiyorum herkesin bi hatırası vardır eski haliyle .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Kaya (2 yıl önce)
    Şu anda çalışması yapılan yerin görüntüsü daha iyi ama yetersiz o alanın büyük bir meydan olması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    geçenlerde otobüs durağında bir reklam gördüm ve güldüm.. reklam aynen şu. selahattin gürkanın resmi var yanında da şöyle bi yazılım. vagon onarım fabrikasını kızılay ana merkezine ve fabrikasına dönüştürdük.. yaa allah aşkına sen malatyalıları aptalmı sanıyosun. orayı senmi kızılay merkezine ve fabrikasına dönüştürdün hükümet öyle bir karar aldı sayın cumhurbaşkanın onayı ile ve resmi gazetede de yayını ile oldu.. neden o projeyi kendine mal ediyosun. o reklamı gören senle dalga geçiyo eyyy selahattin gürkann. kaldı o reklamı
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    İnşallah dediğiniz gibi olur sayın başkan. Size güveniyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Sayın Başkan Allah rızası için merdivenleri iptal edip Münir Erkal zamanında yapılan gibi hafif rampalı engelli tatlı yokuş yapın. Yaşlısı var, engellisi var. Cami kenarına veya kaldırım tarafına duvar şelale ( Tecde'deki şelale gibi) bir şelale yapılırsa mükemmel olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • inşallah engellileri ve ileri yaştakilerini unutmamışlardir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Şu kernek başka şehri de olsa milyonca turıst çekerdi yeşil büyük bir park yapılırdı ama yazık ki vizyon yoksunları yuzundn her yeri bina beton olmuş keşke oradaki binaların çoğu kamulaştırlsa ve yesıl su ağırlıklı park olsa ve şehir nefes alsa şehir neredeyse beton yığını oldu Konya Antep Eskişehir kayseri gibi çöl şehirler bile yeşil parklar ile prestij ve değer kazandı Malatya ise beton oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Birisi işte (2 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Hele sen birde Balıkesirde yapılan çamlık parkını görsen,adamlar mükemmel bir park yapmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Sayın Başkan,Eski halini bilmezsek,görmezseydik inanabilirdik.Yeni düzenlemeyi Yakından gördüm .Eski haliyle hiç alakası yok.Bence yeniden yıkın.Zaten burayı 20 yıldır,yıkıp yıkıp yapıyorsunuz.. .Ben Türkiyede bu kadar oynanan böyle bir muhiti ne duydum nede gördüm.Burası mahvedildi.Alanı o kadar daraldıki Eski haline istesenizde getiremezsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhtar donald (2 yıl önce)
    Yaparsa Selahattin Başkan yapar seni seviyoruz reis sayende hizmet alıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Her seçilen vizyonsuz belediye başkanının el attığı kernek parkı, kernek meydanı... daha öncede ucube yel değirmeni vardı hatırladınız değil mı? (Bu işi yapanı da ödüllendirdiler vekil yaptılar).Verilen vergiler nerelere harcanıyor iyi bakın ve unutmayın. Bu harcanan paralar bizim paralarımız. Malatya'nın bunca sorunu dururken sen kernek ile uğraş. Buranın kime ne faydası var anlamıyorum. Ortaya bir İRADE koyun şehir içi trafik sorununu çözün. Tıkanan kavşaklara 2 tane alt geçit yapında millet çalışıyorlar desin. Hem de vekillerimize her hafta foto verecekleri bir iş yapmış olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (2 yıl önce)
    Sayın Büyükşehir Belediye Başkan eğer hafıza kaybı yaşamıyorsa gerçekten Malatyalılar ile dalga geçiyor. (Kibar Feyzonun deyimi ile ağam bimimle eylenir) Allah aşkına yapılan işlemlerin eski Kernek ile ne alakası var... Yıktınız harap ettiniz bari Malatyalıların gözüne baka baka gerçek olmayan bir şeyi gerçekmş gibi böyle konuşmayın. Malatya sizin böyle abartılı ve absürt söylevlerinizi hiç hak etmiyor. Kernek ilk hali ve şimdi yapılan https://twitter.com/MBA441903/status/1405417073422000133/photo/2
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (2 yıl önce)
    Yaz boz, tahtası gibi. 5 yılda bir bozulup yeniden yapılıyor. Yazık günah şuraya harcanan parayla kaç, gariban ev sahibi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla