SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kernek'te Şiir Festivali

0
Güncellendi - 2018-09-26 02:59:56
Kernek'te Şiir Festivali
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Kernek Şiir Festivali düzenlenecek. 28-29 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalde, “Günümüz Türk Şiiri” konulu sempozyum ile şiir dinletileri yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi Kernek Külliyesi’nde düzenlenecek Kernek Şiir Festivali’ne 29 şair ve yazar katılacak. Festival kapsamında, “Beslendiği Kaynaklar ve Sorunları” alt başlığıyla “Günümüz Türk Şiiri” konulu sempozyum, 28 Eylül 2018 Cuma günü saat 15.00’deki ilk oturumla başlayacak. Mehmet Özger’in moderatörlüğündeki oturumda Ali Ayçil, İdris Ekinci ve Hayriye Ünal konuşma yapacak.

29 Eylül Cumartesi Saat 10.30’da başlayacak olan sempozyumun ikinci oturumu; Şaban Ekinci’nin moderatörlüğünde ve Hakan Arslanbenzer, Elyesa Koytak ile Hakan Şarkdemir’in konuşmalarıyla gerçekleştirilecek. Üçüncü oturum ise aynı gün ve yerde saat 15.30’da başlayacak. Moderatörlüğünü Vural Kaya’nın yapacağı üçüncü oturumda; Hüseyin Atlansoy, Celal Fedai ve Aykut Nasip Kelebek konuşma yapacak.

Şiir Akşamları

Kernek Şiir Festivali kapsamında Kernek Külliyesi’nde 2 akşam şiir dinletisi gerçekleştirilecek. 28 Eylül Cuma günü saat 20.00’de başlayacak ilk dinletide Kahraman Tazeoğlu, şiirler seslendirecek.

29 Eylül Cumartesi saat 20.00’deki ikinci dinletide, sempozyum katılımcısı şairlerin yanı sıra konuk şairlerle birlikte 28 şair, kendi şiirlerini dinleyicilere seslendirecek.

Festival çerçevesinde, 30 Eylül Pazar günü de katılımcı şair ve yazarlar için Malatya’daki tarihi ve turistik yerleri kapsayan bir gezi programı düzenlenecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız