SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kernek'ten Çıkarılan Su Burada Kullanılacak"

0
Güncellendi - 2021-10-10 17:07:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Beydağı Tabiat Parkı alanı içerisine yapılacak olan Gençlik Kampı alanında incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan’a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, MASKİ Genel Müdürü Memet Mert, İlgili Daire Başkanları ile şube müdürleri eşlik etti.

Kamp Merkezindeki kazı çalışmaları ve yapılacak olan proje hakkında ilgililerden bilgiler alan Başkan Gürkan yaptığı açıklamada, “Türkiye geneline hitap edebilecek bir Gençlik Merkezi ve Gençlik Kampının temel kazıları gerçekleştirilmektedir. Beydağı (İnderesi) Tabiat Parkı 3 bin 100 dönüm bir alanı kapsamakta. Bu alan içerisinde vatandaşlarımız çeşitli aktiviteleri aynı anda yapabilecekler. Park alanı içerisinde piknik alanları, macera parkları, çeşitli spor etkinliklerinin yapılacağı futbol, voleybol ve basketbol sahaları, sosyal donatı alanları ile 250 kişilik gençlik kampının bulunduğu geniş kapsamlı bir spor kompleksi inşa ediliyor.

Kazı çalışmalarının başladığı bu alanda toplam 40 bin metreküp hafriyat çalışması gerçekleştirilecek. Kazı çalışmalarında ekipler hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmekteler. Kazı çalışmalarının ardından temel atma ve kompleksin yapımına başlanması için yoğun bir çaba harcanmakta. Türkiye’deki bütün gençlerimize hitap edebilecek ve kampımıza gelecek olan misafirlerimizin çok güzel bir şekilde vakit geçirebilecekleri bir mekan oluşturulmakta. 3 bin 100 dönümlük bu parkımız Malatya’ya ve bölgeye hitap edebilecek bir kapasiteye sahip olacak. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde park alanının bir kısmını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yapılan bu çalışmalarla birlikte inşallah 2022 yılında geri kalan alanları da Malatyalıların ve gençlerin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda herhangi bir su sıkıntısı yaşanmaması içinde bin tonluk bir su deposu MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yapıldı. Ayrıca yeşil alanların sulanması ile alakalı olarak da Kernek Meydanında yeniden çıkartılan suyun bir kısmı burada kullanılacaktır” dedi.

Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmanın haricinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Malatya genelinde, futbol, voleybol, basketbol sahası, jimnastik salonu ile yüzme havuzları ve kapalı spor salonları yapılmakta.  Bizlere her zaman destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum. Malatya’nın gelecek nesillerinin spor yapabilecekleri alanları şimdiden inşa ediyoruz. Bu çalışmalarımız Malatya halkımıza, bölgemize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Malatya Araç (2 yıl önce)
    Hadi inşallah güzel bisey olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Nagihan (2 yıl önce)
    Böyle şeyler gūzelde.Bide belediyelere yerleştirdiğiniz iş bilmez insanlar olmazsa.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bir garip Malatya lı (2 yıl önce)
    Ekmek fabrikası bi aile şirketi olmuş işkurun emeklileri oraya toplanmış ne kadar yakını varsa işe almış. Başka emekli kaldımı belediye şirketlerine yerleştirecek ? BAŞKAN
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Orası bir hazine...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    O iş için zaten …
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemali (2 yıl önce)
    Park girişi ucretsiz olsun yayalar icin o bolgenin insanlari yararlansin . Hersey parali olmaz belediyecilik bunu gerektirir. Ayrica ciddi otopark sorunu var malatyada hic bir calisma gorunmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ücretsiz olsun da suriyeliye gerek kalmaz çakal yuvası olur 2 günde
    0
    0
    Yanıtla
  • bekiro (2 yıl önce)
    Millete iş aş sağlayacak projeler yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyyah tarihçi (2 yıl önce)
    Su, Banazıdan gelen bir damardır. Yeşilyurttaki Su'lar Adıyaman ve Malatya şehir merkezini besler kıymetini bilelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Eren (2 yıl önce)
    He başkan hee bizleri uyut dur. Hala eski projeleri ve devlet yatırımlarını anlat dur. Refah il başkanının sorularına cevap ver bence. Biz sadece hakkımız olanı istiyoz. 1- İtfaiyecelerin ve tüm belediye personellerinin hakkına girip maaşları düşürüp mesai vermiyon! 2- Esenlik kimya fabrikasını sessiz sedasız kime sattın? 3- Motaş ne durumda?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir bitmediniz, refah il başkanı 10 gün ücretsiz yolcu taşısın da görelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Yerinde bir çalışma inşallah iyi olur..
    0
    0
    Yanıtla