SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kilise Restorasyonu Aslına Uygun Yapılıyor'

0
Güncellendi - 2020-08-10 21:04:00
'Kilise Restorasyonu Aslına Uygun Yapılıyor'
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Çavuşoğlu Mahallesinde bulunan Taşhoron Kilise ’sinin restorasyon çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Tarihi kültürel mirasları, evrensel değerler haline getiren Malatya Büyükşehir Belediyesi kıyıda köşede kalan tüm anıtsal eserleri ayağa kaldırıyor.

Kontrol Mühendisi Mehmet Çetin, Taşhoron Kilisesi’nde yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Restorasyon çalışmalarının Mayıs ayı içinde başladığını belirten Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da tarihi eserlerin evrensel değerlere dönüşmesi noktasında titiz davrandığını ve yapılan çalışmaları sık sık yerinde incelediğini söyledi.

Taşhoron Kilisesi’nin 1893 yılında yapıldığını hatırlatan Çetin, “Günümüze kadar gelen Taşhoron Kilisesi’nin, zamanın getirdiği yıpranmışlığı restorasyon çalışmalarımızla ortadan kaldırıyoruz. Restorasyon işini aslına uygun olarak projelendirdik.

Kilisede her hangi bir plan değişikliği yok. Restorasyonun en önemli kısmını yapılmakta olan işçilik oluşturuyor. Bu nedenle çok dikkatli çalışıyoruz. 3 ay gibi kısa sürede çalışmalarımızın yüzde 30’unu tamamladık. Genel itibariyle 1 yıl içerisinde çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz.

Çalışmaların en önemli kısmını oluşturan zemin uygulamasını tamamladık. Kubbe imalatı, hafriyat ve içyapımı hızlı bir şekilde devam ediyor.

Çalışmaların son etabını ise çevre düzenleme çalışmaları oluşturuyor. Bu çalışmalarımız da tamamlandığında, tarihi ve kültürel bir miras daha ayağa kalkmış olacak. Bu mirasın ayağa kaldırılmasında, tarihi ve kültürel değerlere büyük önem veren, Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın büyük emekleri var. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • koray (3 yıl önce)
    Tebrikler emeği geçenlere ve başkanım. Başkan yıllardır içim de yaradır öyle bir değerin harabeye dönüşmesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek tespit (3 yıl önce)
    Kiliseyi çevirin Camii'ye en azından boş duracağına insanlar kullanır
    0
    0
    Yanıtla
  • Memlekette sanki cami yok arkadaş! Ne dar bakışlı adamlarsınız. Hiç mi tarih okumadınız? Kültür ve turizmden de mi anlamıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • İşte bu kafa vakti zamanında sayılı büyüklükte olan "Arapgir Katedrali"ni de yok etti! Yok edilmeseydi Malatya ve Arapgir için muazzam bir turizm olabilirdi. Bu kafanı değil Malatya ve ülkeye, kendine bir faydası yoktur. Oscar Wilde'in güzel bir sözü vardır; İnsanların yüzde doksanı yaşamazlar, sadece vardırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • HARUN BİNGÖL (3 yıl önce)
    işte bu çalışma çok güzel başkanı teprik ediyoruz kültür ve medeniyet i yaşatmak en büyük hizmettir..
    0
    0
    Yanıtla