SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kiliseyi Onarmak İstiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da daha önce bir cami yaptıran dernek, bu kez kilise onarmak için müracaat etti.

Malatya merkez Çarmuzu Kaynarca Mahallesi'nde Tepebaşı camiinin eski olması nedeniyle yıkıp yerine yeni cami yaptıran Tepebaşı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, bu kez de, Malatya merkez Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki tarihi kiliseyi onarmak için kolları sıvadı.

Tepebaşı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Latif Yıldırım yaptığı açıklamada, "Eski camimizi yıkıp yerine, İstanbul'da bir işadamımızın finans desteği ile yeni cami yaptık. Bu camimiz Ramazan ayında tamamen ibadete açılacak" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki şu anda kullanılmayan tarihi kiliseyi onarmak için kolları sıvadıklarını söyleyen Latif Yıldırım, "18.yüzyılın ikinci yarısında yapılan Ermeni Taşhoron Kilise'yi onarmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na müracaat ettik. Amacımız, İslamiyet ve Osmanlı'nın hoşgörüsünü dünyaya kanıtlamak. Tarihi eserimizi dünyaya tanıtmak istiyoruz. Osmanlı döneminde yapılan ve Osmanlı dönemindeki hoşgörüyü tekrar gündeme getirmek istiyoruz. Ayrıca, misyonerlerin öldürülmesiyle ilgili şehrimizin kötü imajını da yıkmak istiyoruz. Aslına uygun olarak restore edip, günümüze kazandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"YAZIŞMALAR DEVAM EDİYOR.."
Bu arada Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Behaettin Kabahasanoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Latif Yıldırım isimli cami dernek başkanı, Kilise'nin onarımını yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve valiliğimize dilekçe vermiş. Fakat, Kilise'nin bulunduğu yer hem belediyemize hem de Milli Emlak'a aittir. Belediye'nin kendi hakkını bakanlığımıza tahsis etmesi gerekiyor. Belediye'nin tahsisinden sonra ancak restorasyon çalışması başlatılabilir. Yazışmalar devam ediyor. Alan bakanlığımıza devir edildikten sonra, bu alanı kimin tarafından restore edileceğine karar verilir. Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği restore için müracaat etmiş, ancak onların restore edeceği şeklinde bir karar yoktur" şeklinde konuştu.

"Binanın atıl şekilde durması bizim için de sıkıntı verici bir durum" diyen Kabahasanoğlu, "Bir tarihi yapının yıkılması önlenmiş olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız