SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimse Para Yatırmasın, Öncelik Kayıtlı Esnafın"

0
Güncellendi - 2021-03-11 20:34:22
A- A+ PAYLAŞ

"ALTAY KIŞLASI YERİNE YAPILACAK SANAYİ SİTESİ İÇİN PARA YATIRANLARI DUYUYORUZ.." Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,  “Hiç kimse yeni sanayi sitesi için başka oluşumlara para yatırmasın. Çünkü öncelik mevcut kayıtlı olan ve Malatya sanayi sitelerinde faaliyet yürüten  esnafındır. Sanayi sitelerine yönelik faaliyet yürütüp, Esnaf ve sanatkarlar sicil kaydına kayıtlı olanlar ile Ticaret ve Sanayi  Odasına kayıtlı olanlar ilk etapta yeni yapılacak olan iş yerlerini almaya hak kazanacaklar.” dedi.

Keskin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

“ Yaklaşık 15 yıldan beri Malatya’ya yeni bir sanayi sitesi kurulması konusunu gündeme taşıyor ve tüm platformlarda dile getiriyorduk. Malatya’nın  en az 100 yıllık bir ihtiyacını karşılayacak Sanayi Sitesi için yaptığımız çalışmalar Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan tarafından sonuçlandırıldı ve bundan dolayı da kendilerine esnaf camiası adına teşekkür ediyoruz. Arsa tahsisi Büyükşehir Belediyemiz üzerinden gerçekleştirildi. Proje hazırlık çalışmaları devam ediyor.  Ancak; son günlerde vatandaşlardan gelen bilgilere göre; Altay Kışlasında alınan alana kurulacak olan Yeni Sanayi Sitesi için para yatıranlar olduğunu duyuyoruz. Bu paraları yatırmaya kimse teşebbüs etmesin. Malatya sanayi sitelerinde faaliyet gösterip de esnaf ve sanatkarlar sicil kaydına kayıtlı olanlar ile Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olanlar ilk etapta yeni yapılacak olan iş yerlerini almaya hak kazanacaklar. Bunların dışında hiç kimse Yeni Sanayi Sitesini ‘Yok efendim yatırım amaçlı, Yok efendim bir yerde memur olarak çalışıyorum gelip burada iş yeri alayım ilerde kullanırım, yada torunuma işyeri hazırlıyorum’  diye bir rant kapısı olarak görmesin. Buna kesinlikle izin verilmeyecektir.  Yıllarca sanayi sitelerinde esnaflık yapan esnafımızın hakkını sonuna kadar koruyacağız, savunacağız.

 Bunların dışında kayıtlı olan esnaflarımıza yer tahsisi yapıldıktan; sonra kalan yerleri tabi ki Malatya’mız için sanayimiz için Büyükşehir Belediyemizin belirlediği şartlarda açıklayacağı şekilde başkalarına da yer tahsisi yapılabilir. Öncelik Malatya sanayi sitelerinde kayıtlı çalışan esnafımızındır.

Malatya sanayisi sitelerinde çalışan yaklaşık 3 bin 500 esnafımızın yerleri tespit edilmeden derneklere gidip para ödeyenlere kayıt olanlara yer almak isteyenlere yer verilmeyecektir. Büyükşehir Belediyemizin çatısı altında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve ilgili esnaf ve sanatkarlar odalarımız bir araya gelip bu konu hakkında yakın bir zamanda istişare geçekleştirip etüt ve fizibilite çalışmasını gerçekleştireceğiz.

Yıllardır dile getirdiğimiz Yeni Sanayi Sitesini Malatya Büyükşehir Belediyemiz hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başta olmak üzere emeği geçen herkese ve meslek kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Hiç bir gelişmiş ülkede tarıma uygun toprak betonla kaplanarak sanayi yapılmaz. Ancak bizim gibi yönetilen şehirlerde olur. Bu şehri yönetenlerin acaba bunları düşünecek vakitleri var mı? Şehir master planı var mı? Nerede bir boşluk o an ne ihtiyaç varsa onu yapın. Malatya şehir oldu olalı böyle zulüm görmedi. Karma karışık bir şehir. Plansız programsız. Tıpkı stadyumun yerinin yanlışlığı gibi o kadar çok şey var ki. Bu şekilde bu şehri herkes yönetir. Önemli olan planlı şehri inşa etmek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Meşegül (3 yıl önce)
    Çok şükür olması gereken
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (3 yıl önce)
    Sayın Başkan...Türkiye liberal ve küresel bir ekonomi modeliyle yönetiliyor...senin dediğin ancak komünist sistemlerde olur...liberal ekonomilerde sermayeyi bulan istediği yerde, istediği zaman yatırım yapar...ne demek başkası alamaz diye...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali44 (3 yıl önce)
    hani ne çalışma var? proje resmi yokmu bu sanayi sitesinin ne zmn başlayıp ne zmn bitecek
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Normal bir ülkede, norrmal bir şehirde böyle bir alan hiç bir zaman sanayii için kullanılmaz. Bu alan bir tarım toprağı. O kadar tarıma elverişsiz alanlar varken böyle bir alan sanayiye kurban edilemez. Eğitim, kültür ve sağlık için kullanabilirsiniz ancak sanayi için böyle alanlar heba edilemez. Sanayi için tarıma elverişsiz alanlar seçilmelidir. Bu nasıl bir planlama bu nasıl bir yönetim ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman genc (3 yıl önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Yeri bilmeden konuşmak muhalefet anlaysi yer zaten 100yildir tarim yapılmadı yer zemin sert
    0
    0
    Yanıtla
  • gören göz (3 yıl önce)
    MALATYA  YENİ   OTO SANAYİ SİTESİ  HAKKINDA  TESPİT VE ÖNERİLER : 1-   Malatyanın  100  yıllık ihtiyacını karşılayacakmış. Malatya   merkez nüfusu   2020 yılında  1 milyon değil. Araç  sayısı artışı  nufusla orantılı  artacağını düşünürsek ,malatyanın nüfusu  ileride  10  milyon olursa bu yeni sanayi   nasıl cevap  vercek.yeni  yapılan sanayi  sitesinin  arsa  toplamı  toplam   3.000  dönüm (3  milyon m2) şuan  çevrede  arazi  müsait.  Yeni  sanayi  için alan 10.000  dönüm ( 10  milyon  m2)   alan çıkartılmalıdır.  bu alana başka hertürlü  plan ve yapılaşma engellenmelidir. 2-malatya  sanayisinde iş yapan toplam işyeri sahiplerinin  3.500  olduğu  belirtilmiştir.yeni  sanayi sitesinde ki  işyerlerinin   ,  şuan  faliyet  yürüten  esnaflara   verilecek  olması  çok isabetlidir.belki  ileride  sanayi  sitesinde  is  yapan  esnaf  sayısı 10.000  olacak.yeni sanayi  siteside   10.000 işyeri  yapılacak  şekilde planlanlama yapılsın. 3-yeni  sanayi    sitesinde  bütün  işyerlerinin kapalı   ve  açık  yerleri  planlansın .şuanki  sanayide işyerlerin  açık alanları  bulunmadığı için  bütün işyerlerinde müşteriler  yolları  kapatıyor, işgal ediyor.yeşiltepe  oto  galericiler  sitesi  ve  Yeşilyurt   oto  galericiler  sitesi örneklerinde olduğu  gibi  yapılmalıdır.işyerleri   100 m2  açık  100  m2   kapalı  alanı,  200  m2  açık   200 metre kapalı  alanı, 300   m2   açık  300  m2   açık  alanı, 500  m2 açık ,  500  m2  açık  alanı  bulunsun. 4-  yeni  sanayi   sitesinde   bütün  işyerleri   2  katlı  planlansın .bütün işyerlerinin tavan  yüksekliği     5-6  metre  planlansın. 5-bütün sanayi  sitelerinde  oto  sanayi  işyerleri,  ağaç  sanayi   işyerleri,  metal  sanayi   işyerleri, taş  mermer   sanayi i iş yerleri,    gibi  ana  alanlar  bulunmaktadır. Bu   ana alanlar  çoğaltılabilir. Sanayi   sitelerinde  en büyük   alanı   oto  sanayi işyerleri   almaktadır.ben  20  yıldır  araba kullanıyorum  oto sanayine   20 yıl  zarfında  yüzlerce defa  gittim. Her  defasında  ilk defa gidiyormuş  gibi  kendimi  yabancı hissettim.sebebi  karmakarışık  bir yapuıda olmasıdır. Yeni   sanayi   sitesi    bloklar  seklinde  yapılmalıdır. Benzer   işleri  yapan işyerleri  aynı  bloklarda  olması  zorunlu  tutulmalıdır. 1-minibüs  tamirhaneleri  2-otobüs  tamirhaneleri 3-bsiklet   tamirhaneleri 4-  motorsiklet  tamirhaneleri 5-akülü  arabalar  tamirhaneleri 6- traktör tamirhaneleri  7-kamyon tamirhaneleri 8- deniz  araçları tamirhaneleri  9-iş  makinaları  tamirhaneleri 10- oto  parçacılar   11-  lastikçiler   12- ekspertizciler  13- çekiciler OTO  TAMİRHANELERİ : 1-oto  motor  tamirhaneleri    2-oto  kaportacı  tamirhaneleri     3-oto  elektrikçi tamirhaneleri  4-oto döşemeci  tamirhanesi        5-oto  aksesuarcı tamirhanesi    6-oto  radyötörcü tamirhanesi    7- oto  ekzozcu  tamirhanesi  8 - oto kilitçi  tamirhanesi   9-  oto elektronikçi    tamirhanesi  10- oto camcı  tamirhanesi İnsallah  ilgili kişilere ulaşır.inşallah bunlar  dikkate alınır. TEŞEKKÜRLER.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (3 yıl önce)gören göz isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim harika bir tespit umarım yetkililer bu yazınızı dikkate alır
    0
    0
    Yanıtla