SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Kırsal Mahallede Korona Karantinası Başlatıldı

0
Güncellendi - 2021-04-02 19:43:09
2 Kırsal Mahallede Korona Karantinası Başlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kale ve Arapgir ilçelerinde iki kırsal mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

KALE'DE..

Edinilen bilgiye göre, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereği, Kale Kaymakamı Abdulselam Bıçak başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda toplantı düzenlendi. Toplantıda, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgınının yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak amacıyla 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. maddeleri kapsamında Kale ilçesi Kıyıcak Mahallesi’nin 1 Nisan saat 22,00’den itibaren karantina altına alındığı açıklandı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararda, “Vaka sayısının hızlı bir şekilde artması ve Mutant Covid-19 tespit edilmesi neticesinde salgın riskini arttıracağı değerlendirilmektedir. Bu nedenli salgının yayılım hızının önüne geçmek, ilçe toplum sağlığını korumak maksadıyla İlçemiz Kıyıcak Mahallesine giriş çıkışların acil sağlık ihtiyaçları hariç olmak üzere 1 Nisan 2021 tarihi saat: 22.00’den itibaren ikinci bir karara kadar 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri gereğince mahalleye giriş ve çıkış yasaklanmıştır. Mahalleye giriş çıkış yasağının temininin sağlanabilmesi için mahalle girişinde sürekli görev yapmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığınca personel görevlendirilmesine, tüm temel ihtiyaçların Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığı ile karşılanmasına, karara muhalefet edenler hakkında kolluk kuvvetlerince 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddelerinin uygulanmasına oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

ARAPGİR'DE..

Arapgir İlçesi Hıfzıssıhha Kurulu  da, Yukarıyabanlı Mahallesi’nde 8 kişide Covid-19 pandemisi tespit edilmesi nedeniyle, 2 Nisan’da saat 15.00’den itibaren 10 gün süreyle karantina altına alınmasına karar verdi.

Mahalleye giriş çıkış yasağının temininin sağlanabilmesi için mahalle girişinde sürekli görev yapmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığınca personel görevlendirilmesine, tüm temel ihtiyaçların Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığı ile karşılanmasına karar verildi.

iha- AA- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Kale- Kıyıcak Mahallesi (Köyü)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • okan (2 yıl önce)
    Malesef sorumsuzlugumuz yuzunden okullar tekrar egitime ara verdi fakat bugun ilginc bisey ogrendim malatyada birbirine yuz metre mesaafedeki iki okuldan biri uzaktan egitime gecerken digeri tam zamanli egitim yapiyor bu nasil bir karar anlayan varmi
    0
    0
    Yanıtla