SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kışanak ve Tuncel'in Tutukluluklarına Devam

A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince haklarındaki mahkumiyet kararları bozulan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, Kışanak ve Tuncel’in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Güvenlik gerekçesiyle Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Kocaeli Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar Kışanak ve Tuncel, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada bazı sanık avukatları da hazır bulunurken, bazı sanık avukatları ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Mahkeme Başkanı, sanıklar hakkında birleşen dosyalarla ilgili bilgi vererek, Şemdinli dosyası ile ilgili savunma yapmak isteyip istemedikleri sordu.

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, “Bu bir siyasi davadır. Bu yargısız infaz davasına dönüşmüştür. 3 yıl 8 aydır cezaevindeyiz. Ortada savunma, yargılama kalmadı ama biz hala cezaevindeyiz. Ortada savunma yapma imkanı yok. Bu koşullarda Şemdinli dosyası ile ilgili savunma yapmayacağım” beyanında bulundu.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise “Siyasette yaptığım her şeyin hesabını veririm ama bunun da koşullarının olması lazım. Susma hakkımı kullanmak istemiyorum, konuşmak istiyorum. Savunma hakkımızı kullanacağız” dedi.

Mahkeme başkanı, sanıkların beyanlarının ardından iddia makamının talebini sordu. Duruşma savcısı, sanıklar Kışanak ve Tuncel’in tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatlarının savunma ve taleplerini alan mahkeme heyeti, Kışanak ve Tuncel’in ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, mahkemeyi ileri bir tarihe erteledi.

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesince 1 Şubat 2019'da eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, "terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 14 yıl 3 ay, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise aynı suçlardan 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi ise yerel mahkeme kararını bozarak yeniden yargılanmalarına hükmetmişti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız