SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Koalisyonlar Olmasaydı 22 Bin Dolar Olacaktı"

0
Güncellendi - 2017-03-29 22:45:29
A- A+ PAYLAŞ

  • Bakan Tüfenkci, Arguvan ilçesini ziyaret ederek, burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci; “Eğer koalisyonlarla yönetilmeseydik, bugün kişi başı milli gelir tam 22 bin dolarlara ulaşmış olacaktı. Şuanda 11 bin dolarlardayız.” dedi.

Bakan Tüfenkci’nın programına  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, partililer ve vatandaşlar katıldılar.

Arguvan’da vatandaşlarla bir araya gelen bakan Tüfenkci, buradaki konuşmasında; “Baktığımız zaman, ekonomik duruma baktığımızda bizler eğer koalisyonlarla yönetilmeseydik, bugün kişi başı milli gelir tam 22 bin dolarlara ulaşmış olacaktı. Şuanda 11 bin dolarlardayız. Biz tek başına iktidara gelmeden önce kaç liraydı, 3 bin dolarlardaydı. 3 bin dolarlardan 11 bin dolarlara taşıdık, ama bu yetmez, bunu 25 bin dolarlara taşımamız lazım. Bakın; bütün istatistikler bunu söyler; eğer Türkiye enerjisini, sermayesini, insan kaynaklarını bu sistem arızaları dolayısıyla heba etmeseydi, şuanda 22 bin dolarları yakalamış bir Türkiye’de yaşıyor olacaktık. Elbette böyle bir Türkiye’de, zenginleşen bir Türkiye’de Malatya’da, Arguvan’da nasibini almış olacaktı. Ama biz istiyoruz ki, her 15-16 ay ortalaması olan hükümetlerle yönetilmek istemiyoruz.” Dedi.

Bakan Tüfenkci, CHP’li Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ı da ziyaret etti. Bakan Tüfenkci, burada Kızıldaş’a bakanlığın yayını olan Ahilik kitabını hediye ederken, Kızıldaş ise Arguvan Türkülerinden oluşan CD hediye etti.

ÖZHAN'IN ZİYARETLERİ..

Bu arada TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili Taha Özhan, “Bu ülke oldukça berbat bir anayasayla senelerdir yönetiliyor. Kanlı bir anayasayla 35 yılı geçirmek hem büyük bir utanç hem de büyük bir mucize, özellikle AK Parti dönemi gerçekten büyük bir mucize. Bu döneme kadar istikrarın, refahın, başarının kazanılması milletimizin verdiği destek sayesinde oldu” dedi.

Özhan, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Yazıhan İlçesi ile MÜSİAD Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

Yazıhan İlçesi ziyaretinde 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun önemine değinen Özhan, “Bu ülke oldukça berbat bir anayasayla senelerdir yönetiliyor. Kanlı bir anayasayla 35 yılı geçirmek hem büyük bir utanç hem de büyük bir mucize, özellikle AK Parti dönemi gerçekten büyük bir mucize. Bu döneme kadar istikrarın, refahın, başarının kazanılması milletimizin verdiği destek sayesinde oldu. Milletimizin vermiş olduğu destek 80 darbesinin ortaya çıkardığı kötülükleri büyük ölçüde engelledi. Bir diğeri ise AK Parti'nin liderliğidir. 2017 şartlarında bir bu anayasayla ilerlememiz mümkün olmayacak. Bu referandum kısmi bir sistem değişikliği getirecek. 16 Nisan'dan sonra darbe anayasasının baştan aşağı değişmesi, demokratik ve refah üreten ülkeye ulaşmamızın ön koşuludur” diye konuştu.

Özhan, AKP  Yazıhan İlçe Teşkilatı sonrası Yazıhan Belediyesi’ni ziyaret etti. Özhan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:  "İçinde bulunduğumuz hükümet krizi sistemini çözmeye çalışacak düzenlemeyle hükümet sistemi anlamında hızla çözülmeler başlayacak, ilk altı ay içinde uyum yasaları çıkarılarak tam teşekküllü bir paket haline dönüştürülmesi hedefleniyor. 16 Nisan'da ortaya çıkacak güçlü bir 'evetle'  sistemin sorunlarını çözerek taçlandırıp yolumuza devam ederiz.”

Özhan, Yazıhan İlçesi ziyareti sonrası MÜSİAD Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. Özhan, ziyaretinde referandumun iş dünyasını doğrudan ilgilendirdiğini kaydetti.

16 Nisan’daki referandumun Türkiye’nin geleceği açısından önemli olduğuna vurgu yapan Özhan, “Hükümet sistemiyle ilgili referanduma gidecek kadar ortada sıkıntı varsa bunun ceremesini en fazla iş dünyası çeker. Bu referandum neticesinde sisteme ait bir netleşme ortaya çıkar ve istediğimiz hedefe varırız" dedi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Serhat (7 yıl önce)
    Pes artık bu kadar yalanlara,suriyedeki,ırakdaki,libyadaki,pkk yı güneydoguya yerlestirip mayın döşeten sonrada oraları tarumar edip binlerce genci şehit ettirip kentsel dönüşüme koalisyonlar mı sebep oldu.1980 drn 2017 ye kadar 34 yıldır tek parti iktidaları var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    Ne istediniz de vermedik? Koalisyonlar olmasaydı imiş... Ya şu "Ben ne söylesem inanır bu cahiller" siyasetinden vazgeçin artık. Koalisyonlar olmasaydı, Siz Amerika'nın Irak'a girerken malum tezkeresini onaylıyordunuz! Amerikalı askerler oradaki Müslüman kadınlara tecavüz ederken, Siz çıkıp "Cesur Amerika Askerlerine" dualar ettiniz! İçer de ise "Benim türbanlı bacım" siyaseti yaptınız. "Lan Bülent (Arınç) bu fetönün en büyük zararını siz çekeceksiniz" dediğinde Adamı linç edecektiniz! Suya, doğal gaza, yakıta, elektiriğe zam üstüne zam yapıp nemalandınız, Birinizde çıkıp "hop bu ne arkadaş, bu Ülkenin %60'ı dar gelirli, bu zamlarda ne?" demediniz! Malatya BÜYÜK ŞEHİR oldu, Büyüklüğü adından başka hiç bir şey de kalmadı. Bir taneniz çıkın 1 km temiz bir yol gösterin, her yer çukur! Bütün bunlar Tek partili AKP döneminde yaşanıyor beyler. Kalkıp hikaye anlatmayın, göz görüyor - akıl durmasın!
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    15,yillindan,beri,ulkeyi sizler,yonetiyorsunuz Neden,ekonomiyi,duzeltmeiniz,herseye,bir Bahane,duzenliyorsunuz,birakin, bunlari,icrat Yapin
    0
    0
    Yanıtla