SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komutanın Eşinden Cumhuriyet Resim Sergisi

0
Güncellendi - 2019-10-30 02:16:27
Komutanın Eşinden Cumhuriyet Resim Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 29 Ekim 1923 günü ilan ettiği Cumhuriyetin kuruluşunun 96. Yılı nedeniyle Malatya İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce’nin eşi Songül İnce’nin resimlerinden oluşan ‘Cumhuriyet’ konulu kişisel sergi Malatyapark AVM’de açıldı.  Sergide Cumhuriyetin ilanını ve Ulu Önder Atatürk’ü anlatan çok sayıda resim yer aldı.

Malatyapark AVM’deki Serginin açılışına Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce,  Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatyapark AVM Yönetim Kurulu Yöneticilerinden ve Yeşilyurt Eski Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Kilis Şehit ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi 20 kişilik bir grup ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Jandarma Komutanımızın destekleriyle Sevgili eşleri Songül İnce Hanım, hem Cumhuriyet Bayramını kutlama hem şehitlerimizi anmak amacıyla çok güzel bir sergi açtı. Kilis’ten şehit aileleri ve gazilerimiz de burada. Songül İnce Hanımefendi’nin ellerine, emeklerine sağlık” dedi.

Jandarma Komutanı’ndan Barış Pınarı Harekatına Selam

Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce ise, kendisi için özel ve anlamlı bir gün olduğunu belirterek “Çünkü serginin sahibi sevgili eşim. Çok heyecanlıyım.  Buradan Barış Pınarı Harekatında destan yazan kahraman Mehmetçiğimize sevgi ve selamlarımızı yolluyorum. Sevgili eşime de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Cephedeki Mehmetçiğe Türk Bayrağı diken bir kadını çizdiği resmi büyük beğeni toplayan, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. Yılında ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu sergiyi açan Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce’nin eşi Songül İnce de  sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, “İlk önce Barış Pınarı Harekatı’nda yer alan askerlerimize selamlarımızı iletiyorum. Yaralanan askerlerimize acil şifalar, Şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“Cumhuriyet kadını olarak Atatürk’ün yolunda yürüyoruz”

Dünyada seçme ve seçilme hakkının kadınlara ilk kez Atatürk tarafından verildiğini ve kendisinin de bir Cumhuriyet kadını olarak Atatürk’ün yolunda yürüdüğünü söyleyen Songül İnce, “Ben bir emekliyim. Evde boş oturmuyorum. Atatürk’ün dediği gibi ‘Sanatsız kalmış bir toplumu hayat damarları kesilmiştir’ özdeyişinden çıkarak resim sanatıyla ilgileniyorum.  Bütün kadınların evde boş oturmasını istemiyorum. Kadınlarımızın aslında fırsat verildiğinde neler başarabileceğini biliyoruz.  Sergiyi Cumhuriyetimizin 96. Yılına ithafen hazırladım.  Gençlere Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu aktarmaya çalıştım. Atatürk’ü anlattım. Cumhuriyetimizi daha da ileri taşımak için el ele vererek çalışalım” ifadelerini kaydetti.

Atatürk, Cumhuriyetin ilanını aktaran çok sayıda resmin yer aldığı sergiye vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Harun (4 yıl önce)
    Emeğinize sağlık hanımefendi . Bir Malatyalı olarak size tşk ediyorum.Sanat toplumu yükselten unsurlardan biridir .
    0
    0
    Yanıtla
  • Bravo (4 yıl önce)
    Bravo çok güzel çalışmalar.. tebrikler elinize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla