SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konteynerde Yaşayan Battalgazili Depremzedelerin Üzüntüsü

0
Güncellendi - 2020-11-05 04:02:19
Konteynerde Yaşayan Battalgazili Depremzedelerin Üzüntüsü
A- A+ PAYLAŞ

"ÇOK ÜZÜLDÜM, AĞLADIM".. Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da, evleri yıkılan ve geçici barınma amacıyla konteynerlerde yaşamlarını sürdüren depremzedelerin kalbi, depremin vurduğu İzmir'de atıyor.

26 evin ağır hasar gördüğü Battalgazi ilçesi Bulutlu Mahallesi'nde depremzedeler, konteynerlerde hayatlarına kaldıkları yerden devam ediyor.

Konteynerlerde yaşayan Malatyalı depremzedeler, aynı acıları yaşayan İzmirliler için dua ederek, manevi desteklerini iletiyor.

Depremde evi yıkılan 72 yaşındaki Mehmet Özcan, AA muhabirine, o gün yaşadıklarını daha dün gibi hatırladığını söyledi.

Malatya'daki depremde evlerinin yıkıldığını, her yerin toz duman altında kaldığını anlatan Özcan, can kaybı yaşamamalarının tek tesellileri olduğunu ifade etti.

Konteynerde yaşamlarına devam ettiklerini aktaran Özcan, "İzmir'de insanlar enkazın altında kaldı. Birçok ölü var. Allah böyle acılar bir daha yaşatmasın." dedi.

- "Çok üzüldüm, ağladım"

İzmirli depremzedeler için gözyaşı döken 70 yaşındaki Ümmühan Özcan ise İzmir'deki acıyı yüreğinde hissettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Çok üzüldüm, ağladım. Nasıl üzülmeyelim. İnsan korkuyor, ne olacak bu insanlar. Deprem kışa yakın oldu. Bu insanlar nereye gidecek, biz nereye gideceğiz. Allah devletten, milletten razı olsun. Bize baktılar, birçok yardım yaptılar. Bir haftada burayı kurdular. İzmir depremini görünce kendimi oradaymışım gibi hissettim. Sanki enkazın altında ben kaldım, içerisindeymiş gibi oldum. Allah yardımcıları olsun."

Ümmühan Özcan, televizyondan yaşananları izleyince Malatya depreminin aklına geldiğini aktararak, "Burada deprem olduğunda elektrik gitti her taraf karanlık oldu, çok korktuk. Allah devletten razı olsun. Devlet bizim arkamızda, biz devletten razıyız." ifadelerini kullandı.

 - "İnşallah vefat eden sayısı az olur"

Ailesiyle konteynerde yaşayan Veysel Kalkan ise İzmirlilerin yaşadıklarını çok iyi anladıklarını söyledi.

Televizyondan görüntüleri izledikçe yüreklerinin sızladığını dile getiren Kalkan, "Televizyondan izliyoruz, cenazeler çıkıyor. İnşallah vefat eden sayısı az olur. Bundan sonra inşallah enkazdan kimse ölü olarak çıkarılmaz. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara şifa diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Çocukları gördükçe üzülüyoruz"

Depremzede Yasin Özcan da Malatya'da depremin ardından konteynere yerleştiklerini, o günden bu yana burada kaldıklarını anlattı.

İzmir'de yaşananlara üzüldüklerini vurgulayan Özcan, "Onları gördükçe, çocukları gördükçe üzülüyoruz. Depremde hayatını kaybedenleri görüyoruz. İnsan seyrettiği zaman üzülüyor. Allah kimseye vermesin ama yine de şükrediyoruz. Her şey Allah'tan geliyor." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Hasan (3 yıl önce)
    Suriyelilerin derdine düşeceğinize kendi vatandaşınıza öncelik verseydiniz..yazıklar olsun..ülkeyi her açıdan çökerttiniz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Sehitfevzi mahallesi olarak bizleri tedirgin ettiler şimdide ses yok ne bir fiyat ne bir piroje ne bir aciklama kis geldi insanlarin cogu korkudan ve baskidan evlerini bosaltdi.bizler biliyoruz basimiza gelecekleri yikim yapilacak bir yil kira yardimi yapilacak 4 yilda evlerin yapimi surecek.burasini sayin cumhurbaskani tarafindan yapilacak ama bu kadar belirsizlik ve fakir kesimi 3 aydir canindan bezdirildi panik yaratildi.sayin cumhurbaskanin yanina gidip sesimizi duyuracaz insallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (3 yıl önce)
    Elbet geçecek bu kış bu sıkıntılar bu gün koltuklarında oturanlar gelecek oy için %90 oy verdi bu konteynerlerde boynunu büküp oturanlar devlet bu gün lazım bu güne kadar ne istedik bu gün mağdurken yok olanlar yarın lazımda deyilsiniz ahmet olmaz mehmet olur
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    Battalgazi belediye başkanı villa yapma derdinde. Şu gariplerin hali nice olur arayan soran yok...!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (3 yıl önce)
    battalgazi bld başkanı göreve geldiği günden itibaren battalgazi bölgesi için ne proje yapmış ne çalışma yapmış lütfen açıklayın acaba bir çalışma yapmışmı? battalgazi bölgesi giderek değer kaybediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Murathan (3 yıl önce)
    Sığ yorumlar yapmayın Allah aşkına, yada sırf yorum için yazmayın. Çok üzüldüysen tut bir ev ver kirasını otursunlar. Devlet zaten ilk gün ev verdi vatandaşlara, bunlar tarlası tapanı orda olduğu için malatya merkeze gitmeyenler. Yani devlet anında ev verdi para verdi, bunlar köyden gitmeyip orda kalanlar. Haaa köyde kalanlar içinde konutlar bitti bitiyor. Araştır öyle yaz SÜLEYMAN
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (3 yıl önce)
    Nedir bu villa sevgisi
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    Çok doğru söylüyorsun süleyman kardeşim maalesef gerçek ve acı olan budur . Tabir-i caiz keçi can derdinde Osman efendi yağ derdinde kulun bir hesabı varise YÜCE ALLAH 'în da bir hesabı vardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (3 yıl önce)
    Depremden evleri zarar gören Battalgazili vatandaşlar kış gelirken hala konteynırda barınırken Battalgazi Belediyesi villa kent projesi açıklıyor he mi? Vah memleketim.
    0
    0
    Yanıtla