SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burada Yaşam Teknolojisi Üreteceğiz"

0
Güncellendi - 2020-07-09 18:32:54
A- A+ PAYLAŞ

İNŞAATTA SON YAKLAŞILDI.. Vagon Onarım Fabrikası ve arazisinde, Türk Kızılay tarafından 100 milyon liralık yatırımla kurulacak Barınma Sistemleri Fabrikası inşaatında sona yaklaşıldı.

Türk Kızılayın Malatya'da inşası devam eden 37 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Barınma Sistemleri Fabrikası'nda, afet barınma sistemlerinin yanı sıra okul, sosyal yaşam alanları ve sahra hastane gibi yapılar imal edilecek.

Türk Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Umut Yalçın, AA muhabirine, Barınma Sistemleri Fabrikası'nın inşasını ekim ayında bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Fabrikada üretim amacıyla kullanılacak makinelerin yerli olmasına özen gösterdiklerine işaret eden Yalçın, "Biz gerek üretim aşamasında gerek fabrika kurulduktan sonra kullanacağımız malzemelerde, üretim yapacağımız makinelerde yerli ve milli ürünlerle üretim yapmaya çalışacağız. Projelerimizi tamamen Türkiye'nin içinden karşılayacağımız ürünlerle yapacağımız bir çalışma içerisindeyiz. Biz burada aslında teknoloji üreteceğiz, yaşam teknolojisi üreteceğiz diyebiliriz." dedi.

- "Çok güzel bir sistem üretme hazırlığındayız"

Yalçın, fabrikada afet barınma sistemlerinin yanı sıra sosyal yaşam alanları da üretileceğini belirterek, "Fabrikada, ucuz, hızlı, çevresel, sağlıklı yapılar, yaşam alanları üreteceğiz. Geri dönüşümü olabilecek malzemelerle kullanacağımız çok güzel bir sistem üretme hazırlığındayız." diye konuştu.

Ar-Ge çalışmalarının bulunduğunu dile getiren Yalçın, şunları kaydetti:

"Betonu, tekstili yarı çelikle buluşturarak hafif yapısal sistemler üreteceğiz. Konut ve üç kata kadar evler inşa edeceğiz. Sera, kamp alanı, sahra hastanesi, afet konutları gibi çok farklı alanlarda hizmetler götüreceğiz. Deprem, tabii afet, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) sonra insanlar köy yaşamını özlediklerini, daha ufak alanlarda, bahçelik alanlarda yaşamak istediklerini dile getiriyor ve kentlerden köylere geçiş sağlıyorlar. Burada yapmak istediklerimizden bir tanesi de bu. Çevresel ekolojik yaşam alanları yaratmak. Bu yaşam alanlarıyla tarımı, çiftçiliği, ziraati, eski değerini vermeyi planlıyoruz. Bu alanda ileride Türkiye'de bir dönüşümü belki de tetikleyeceğimiz bir çalışmamız olacak, bu alanda üreteceğimiz yapılar. Burada ahırı, ağılı, tavuk kümesini içerisinde barındıran ekolojik köyler tasarlayacağız. Modern köyler tasarlayarak, kentten tekrar köye yerleşmenin önünü açacağız."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Kuzey Cevre Yolu Bitsin Artik (3 yıl önce)
    Basta Kizilay Baskanimiz olmak uzere emegi gecen herkese tesekkur ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (3 yıl önce)
    Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan MALATYAMIZ ekonomisi için en büyük yatırım bu. FAALİYETE geçince o zaman göreceğiz. AFET ana MERKEZİ olcak MALATYAMIZ. Daha neler neler ALLAH HAYIRLI ETSİN
    0
    0
    Yanıtla
  • Bk (3 yıl önce)
    Kerem KINIK ve ekibine çok teşekkürler. Millet memleket sevdalılarını unutmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    Kerem kınık olacak insan İlk önce ensar vakfına giden paralarının hesabını versin
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Hasudilik yapma Kerem Kınık bu memlekete hizmet şiarı İle koşuşturan bir adamdır. Ensar olayında bağışçı bu talepte bulunduğu için o para Ensar a aktarılmıştır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kızılaya destek olmalı. Hayırsız evlada enişteye mal biriktireceğinize hayredip depremde, afette mazlumun duasını almak yeğdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şu herşeye muhalefet etme huyunuzdan vazgeçin artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Herkes yaptığı hukuksuzluğun hesabını vermeli. Eğer bir şirket bir vakfa yardım edecekse engel yok direkt eder. Neden Kızılay gibi bir kurum bu durumlara alet ediliyor? Doğruya doğru deyin. Eğri büğrü olmayın. Dosdoğru olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem Kınık yedi gün yirimidört saat tüm insanlara hizmet için koşturan her yönüyle çocuklarımıza örnek olabilecek bir kardeşimizdir. Malatyamızdan çıkan değerlerimize sahip çıkalım. Boş laflarla kimseyi karalamayalım. Hele bilgi sahibi olmadığmız konularda hiç konuşmayalm.
    0
    0
    Yanıtla
  • YUCEL44 (3 yıl önce)
    malatyamız için bölge için çok güzel sonuçlanan bir iş. ama sıyasetciler artık vagon onarım fabrıkasını soyle yapacagız boyle yapacagız dıyemecekler. herhalde tam 30 yıl bu soylenmıstı. Malatyada her secımde dınleyıp sonucu gormustu. eeee sımdı ne olacak neyın sozunu verecek bakalım sıyasetcıler. ilk secımde gorecegızzzzz hadi bakalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sayın Kerem Kınık a teşekkürler. Malatya nın siyasilerinden hiç bir şey olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    kızılay başkanı malatyalı olmasaydı hayatta yapılmazdı. buda bürokrasinin ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has malatyalı (3 yıl önce)
    Ülkemize ve Malatyamıza hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat Kutsal (3 yıl önce)
    Yıllardan beri Malatyanın kanayan yarası ve siyasetçilerimizin propaganda malzemesi olan Vagon Fabrikası inşallah bundan sonra Malatyamıza Kızılayın büyük bağışı olacak.Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ufuk (3 yıl önce)
    Rast grle inşallah..fevkaladenin fevkinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memleketimize hayırlı olsun emeği geçen herkese teşekkür ederim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (3 yıl önce)
    Vagon Onarım fabrikası Malatya’nın kanayan bir yarası idi. Hayırlı ve katmadeğer üreten bir tesise dönüşmesi çok mutluluk verici. İyi ve güzelin yanında olup buna aracılık edenleri takdir etmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuzey Cevre Yolu Bitsin Artik (3 yıl önce)Dr.Gökhan Gökçe isimli kullanıcı yorumuna
    Basta Kizilay Baskanimiz olmak uzere emegi gecen herkese tesekkur ederiz.
    0
    0
    Yanıtla