SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Konutların Yüzde 80'i Tamamlanmış Durumda"

0
Güncellendi - 2021-09-06 12:53:18
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay ve partililerle birlikte, Doğanyol ilçesine bağlı Gökçe Mahallesini ve ilçe merkezinde yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

İlçe ziyaretinde konuşan Milletvekili Ahmet Çakır, depremin ardından ilçede yapılan çalışmaları yerinde gördüklerini ifade ederek, Doğanyol’un yeniden inşa edildiğine vurgu yaptı.

“Konutların yüzde 80’i tamamlanmış durumda”

Çakır, “2020 yılında meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Doğanyol’da depremin ardından yapılan çalışmalar takdire şayandır. Burada devletimiz çok önemli yatırımlara imza attı ve bugün itibariyle adeta yeni bir ilçe inşa edildi. İlçede yapılan konutların yüzde 80’inin yapımı tamamlanmış durumda. Tabi bunun yanında ilçemize çok güzel ve önemli bir hastane kazandırılıyor. Bugün bu hastanemizi de inceledik. İlçemizin önemli bir eksiği giderilmiş olacak. Hastane konusunda Malatya’mız çok önemli yatırımlar aldı. Büyük devlet hastanemiz olsun, Battalgazi Devlet Hastanemiz olsun, kadın doğum ve fizik tedavi hastanelerimiz olsun yine karaciğer enstitüsünün yapılması onkoloji hastanesinin yapılması çok önemli sağlık yatırımlarıdır. Bütün ilçelerimizin hastaneleri adeta yeniden yapıldı. Sağlık alanında bütün ilçelerimizin ve Malatya’mızın en güzel hizmetleri aldığına yanıyorum” dedi.

“Bu çok önemli bir hizmet”

Çakır, depremin ardından sadece Doğanyol merkezde 320 adet konutun yapıldığını hatırlatarak “Bu konutlarının yüzde 80’i tamamlandı. 2 tane camimiz 56 tane de işyerimizin yapımı büyük oranda tamamlandı. Yine Gökçe Mahallesinde 104 konut teslim aşamasına geldi. Burada yepyeni bir ilçe imar edildi. Bu hakikaten çok önemli bir hizmet. Devletimizden ve Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah bizlere bir daha böyle afetler yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

İlçeye 10 yataklı çok güzel bir hastane kazandırdıklarının altını çizen Milletvekili Hakan Kahtalı ise, hastaneyle birlikte ilçeye çok önemli yatırımlar yapıldığından söz etti.

“Vatandaşlarımızın memnuniyeti bizleri mutlu ediyor”

Kahtalı, “Burada öncelikle muhtarlarımıza ve Doğanyol Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Depremin olduğu ilk günden itibaren gerçekten büyük bir özveri ve çabayla işlerini takip ettiler ve 1,5 yıl gibi bir zaman içerisinde yeni bir Gökçe imar ettiler. Bu işte gerçekten çok büyük emekleri var. Başta milletvekili arkadaşlarımız olmak üzere bütün arkadaşlarımızla beraber buradaki süreci yakından takip ediyoruz. Allah bir daha bu depremi bize yaşatmasın ama bir daha bir felaket yaşanmaması ve can kaybı yaşanmaması adına Cumhurbaşkanımızın talimatıyla burada çok önemli bir yatırım gerçekleştirdik. Burada depreme dayanıklı çok güzel konutlar yapıldı. Aynı zamanda bin 200 kişi kapasiteli, 3 girişi olan güzel bir cami inşaatımız oldu. İnşallah Doğanyol’umuzun ve Gökçe’mizin hiçbir sorunu kalmayacak. Bu yılsonu itibariyle de çalışmaları büyük oranda tamamlamış ve toparlamış olacağız. Hak sahipleri evlerine taşınmaya başlayacak. Tabi yapılan bu özverili çalışmalar karşısında Gökçe Mahallesi sakinlerinin memnuniyeti de bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

“Hastane Şubat 2022’de hizmete sunulacak”

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay da proje maliyeti 12 milyon TL civarında olan Entegre Devlet Hastanesinin 2022 yılının şubat ayında hizmete sunulacağını kaydederek ilçeye yapılan yatırımlar dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

“1,5 ay sonra konutlar hak sahiplerine teslim edilecek”

İlçede depremin ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Bay, “Gökçe Mahallemiz depremde en çok hasar alan mahallelerimizin başında geliyordu. 2 hemşerimizi burada kaybettik. Mahallemiz depremin ardından kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen bir mahalle oldu. 104 konut, 79 ahır, 70 işyeri ve 1 camiden oluşan kentsel dönüşüm çalışması devam ediyor. Yaklaşık 1,5 ay sonra da hak sahibi hemşerilerimiz konutlarına geçmiş olacak” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • misafir (2 yıl önce)
    Merkezde yıkılan apartmanlara ne başlanılacak sivas caddesindeki evler ne oldu ne olacak
    0
    0
    Yanıtla