SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mutlaka Selahattin Başkanımla Paylaşacağım"

0
Güncellendi - 2021-03-05 13:00:05
A- A+ PAYLAŞ

'BAŞKAN BÜYÜKLÜĞÜNE YAKIŞIR ŞEKİLDE BİZDEN OTOPARK ÜCRET ALMASIN'!.. Yeşilyurt Belediye Meclisi toplantısında, Çevre Yolu'nda atıl halde olan ve görüntü kirliliği yaratan “iskelet binaya” süre tanınması, 6 kat istenen binaya koşullu olarak 5 kat verilmesi, çekme mesafesinin düşürülmesi ve otopark alanı ile yol alanı ayrılması karşılığında tamamen ticari alana dönüşmesi ile meclis üyelerinin parkmetre ücretlerinden muaf tutulması görüşüldü.

Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında toplanan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Mart Ayı 1.Olağan Toplantısında komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak Şubat Ayı Olağan Toplantının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.

Yeşilyurt Belediyesi sosyal paylaşım hesaplarından canlı yayınlanan toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “28 Şubat Post Modern Darbenin 24. yıl dönümünde ülkemizi karanlık bir geleceğe taşıma hevesiyle birlik ve beraberliğimize kast etmek isteyen iç ve dış mihrakları bir kez daha kınıyoruz. Demokrasi ve inanç değerlerimize yönelik alçakça saldırıların olduğu 28 Şubatı asla unutmadık, unutmayacağız. Bununla birlikte Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde hain terör örgütüne yönelik kahraman ordumuz tarafından gerçekleştirilen operasyonda, PKK’lı teröristler tarafından kalleşçe vurularak şehit düşen hemşehrimiz Semih Özbey ile 13 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, aziz milletimize ve ailelerine baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. “ diye konuştu.

KARARA BAĞLANAN MADDELER..

Meclis toplantısında;

-Mevcut planda 4 kat olan fakat 5 katlı yapılaşması olan İlyas Mahallesi 5482 ada 1 nolu parsel (Yeni Köy Terminali yanı) için istenen 6 kat yükseklik talebi, parsel içinde yol alanı bırakması koşulu ile mevcut yerleşime uygun olarak 16,50 metre (5 kat) yükseklik verilmesi,

-Mevcut planda konut +ticaret fonksiyonunda olan Haciabdi Mahallesi (Alpaslan İlkokulu karşısı) 110 ada 321 ve 392 nolu parseller için istenen tamamen ticari alana dönüşmesi talebi, otopark alanı ayrılması ve düğün salonu yapılmaması koşulu ile kabul edilmesi,

-Çekme mesafesi mevcut planda 15 metre olan Karakavak Mahallesi 5906 ada 11 parsel (Çevreyolu Tapu Müdürlüğü karşısı) imar hattına uygun olarak 10 metreye çekilmesi,

-Çevre yolu üzerinde (Eski Arapgir Garajı yanı) 2018 yılında yapımına başlanan kaba inşaatı tamamlandıktan sonra kaderine terkedilen iskelet halinde bırakılması nedeniyle görüntü ve kirliliği yaratan ve halk arasında iskelet bina olarak adlandırılan İsmeti Mahallesi 5482 ada 1 nolu parsel için istenen ruhsat yenilene talebi, binanın deprem dayanıklılık raporu, projesine aykırı imalatların yıkılması ve 2 yıl içinde eksikliklerin giderilerek başvurması halinde talebin kabulüne, 2 yıl içerinde eksikliklerin tamamlanmaması halinde kaba inşaatın yıkılmasına maddeleri ayrı ayrı oylanarak karara bağlandı.

Bazı maddeler de tekrar görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi.

"MECLİS ÜYELERİNDEN PARKMETRE ÜCRETİ ALINMASIN" TALEBİ..

Gündem maddelerinin tamamlanmasından sonra söz alan AKP’li Meclis Üyesi Murat Gümüş, ana caddeler üzerinde otopark ücretleri konusunda sıkıntılar olduğunu ve Battalgazi ile Yeşilyurt Belediyeleri Meclis üyelerinin de bu sıkıntıları sık yaşadıklarını belirterek “Büyükşehir Belediyesi ana caddeler üzerindeki sağlı sollu araç parklarını bir şirkete ihale etmiş. Şirkette oradan otopark ücreti alıyorlar. Ama Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinden otopark ücreti alınmasın diye bir talimat vermiş. Fakat Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Meclis üyelerinden bu ücret alınıyor. Bizde Büyükşehir Belediye Başkanından kendi büyüklüğüne yakışır şekilde bizlerden de otopark ücreti almamalarını talep ediyoruz” diyerek İlçe Belediye Meclis üyelerinden de otopark ücretlerinin alınmaması talebinde bulundu.

Meclis üyesi Gümüş’ün bu talebi Başkan Çınar tarafından “Bu konuyu mutlaka Selahattin Başkanımla paylaşacağım. Meclis üyelerimizin böyle bir beklenti içerisinde olduklarını da kendilerine ileteceğim” ifadeleriyle konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ileteceğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak söz alan CHP’li Meclis üyesi Tayfun Çakır, “Cadde ve sokakları özel şirketlere kiralamak çağdaş şehircilik ilkelerine yakışmıyor. Geçtiğimiz yıllarda Emeksiz Caddesinde tatsız bir olay yaşanması üzerine parkmetre uygulaması durdurulmuştu. Aradan geçen birkaç yıl içerisinde olay unutulunca uygulama tekrar başlatıldı. Belediye olarak çok katlı otoparklar yaparak sorunu kökten çözmemiz gerekir” dedi.

Başkan Çınar, “Doğru. O nedenle biz yeni otopark alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Yeni yapılan Belediye Hizmet Binamızda da o bölgenin ve de çevreyolu güzergahının park ihtiyacını karşılaması amacıyla otopark alanları da oluşturduk” diyerek CHP’li üye Çakır’ın değerlendirmesine katıldı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Mart Ayı 2.Oturumunu 05 Mart 2021 Cuma günü saat 10:00’da gerçekleştirecek.

malatyahaber.com- gazetemalatya.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • cengiz (3 yıl önce)
    Şimdiye kadar parkın ücretli olmasını olumlu karşılayanlardandım çünkü şehir merkezine geldiğimizde, arabasını hoyratça park edip saatlerde ve belki de günlerce işgal edenler yüzünden park yeri bulamıyorduk...Eğer Büyükşehir Belediyesi, meclis üyeleri için ücretsiz park isteğini olumlu karşılarsa bıraksınlar herkes ücretsiz park etsin. Ayıp ya ayıp!!! Bu kadar işsiz güçsüz fakir fukara insan varken varken bu talep hiç etik değil.Allah ıslah etsin.Ne diyelim????
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (3 yıl önce)
    Fazla söze gerek yok........ "Adil olmak için Arif olmak gerektir, bilmeyenden adillik beklenir mi???"
    0
    0
    Yanıtla
  • güven (3 yıl önce)
    SELAHATİN GÜRKADAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ; Haber içeriğinde Yeşilyurt meclis üyesi kedilerinden cadde otopark ücreti alınmamasını isterken bir iddiayı öne sürüyor Büyükşehir belediye meclis üyelerinden cadde otopark ücreti alınmaması için talimat verildiğini öne sürmektedir.Sayın Büyükşehir belediye başkanından beklentimiz bu iddianın doğru olup olmadığı kendisinin bu yönde bir talimatının olup olmadığı, var ise sözleşmede olmayan bir hakkın talimatla alınıp alınamayacağı,her halükarda da meclis üyelerine bu ayrıcalık tanınması yani 3-5 lira ottiopark ücre kıyağı geilmesinin meclis ve belediye başkanı için tasvip edilmeyecek talihsizlik olduğudur.açıklama bekliyoruz.Yapığıız görev emanet görevidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (3 yıl önce)
    otomobilinin otopark ücretini bedava yapmak isteyen birisi, acaba başka neler yapabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ö (3 yıl önce)
    dilenme seviyesine düşmüş bu adamlar mı bizi yönetiyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Vah gariplerimm vahiy. iban numaralarınızı verin size yardım da bulunayım
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan (3 yıl önce)
    AKP’li Meclis Üyesi Murat Gümüş, "Bizde Büyükşehir Belediye Başkanından kendi büyüklüğüne yakışır şekilde bizlerden de otopark ücreti almamalarını talep ediyoruz” Doğru demiş .Büyüklükten anladığı kendi borcunu başkasına ödetmek galiba .Büyükşehir belediye başkanı da büyüklüğünü göstermeli meclis üyelerinin cep telefonu otopark yeme içme her türlü giderlerini içme suyu ücretine yükleyerek halka ödetmeli bizler de seve seve öderiz zaten bunun için yaşıyoruz .SİZ HANGİ ASIRDA HANGİ KAFAYLA YAŞIYORSUNUZ merak ettim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (3 yıl önce)
    3 kuruş parkmetre parası için o koltuğu meşgul eden kişiye meclis üyesi denir. Bırakın bu işi 3 kuruş da cebinizden para çıksın asıl sizden alınmalı parkmetre ücreti. Dişiyle tırnağıyla çalışıp biraz para biriktirmiş zorla bir araba almış kişinden alınmamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Mecliste konuşulan konuya bakarmısınız Memleket meselesi Murat Gümüş beyin Oto park ücreti benden Murat Bey siz Hiç üzülmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • bedir demirci (3 yıl önce)
    ( alınan bu karar dikkatimiz çekti -Çekme mesafesi mevcut planda 15 metre olan Karakavak Mahallesi 5906 ada 11 parsel (Çevreyolu Tapu Müdürlüğü karşısı) imar hattına uygun olarak 10 metreye çekilmesi, ) bu kararla yoldan çekme mesafesi 15 metreden 10 metreye düşürülüyor.merak ettim parsel kimin acaba. dünyada herkes yolu genişletmeye çalışırken bizim meclis toplanıp yolu 5 metre daha daraltmak için karar alıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa akın (3 yıl önce)
    Etik olarak kendisine ayrıcalık tanıyacak kararı meclisin kendi saygınlığını düşünerek reddetmesi gerekiyor.Selahhatin Gürkan'a neden iletilsin ayıptır. Bir hizmette Birisinden ücret alınmıyorsa onun ücretini diğer ücret alınanlar ödüyor demektir. Malatyanın bütün sorunları bitti de malatya'nın sorunlarının konuşulacağı toplantının dakikalarını meclis üyeleri olarak 1 tl 3 tl ödeyeceğimiz otopark parasını diğer vatandaşın üstüne nasıl yıkabiliriz bunu mu görüşüp karar bağlayacaksınız. .Oldu olacak mutfak ihtiyaçlarınızın da listesini yapın Esenlik kasiyerlerine bırakın biz eve alışveriş yaparken onları da alalım size. Yıl 2021 malatya Belediye meclisinin gündem maddesine bakarmısınız. Bekleyip göreceğiz. Selahattin Gürkan'ın tavrını da bu teklife el kaldıran meclis üyelerini de .insan aynanın karşısında kendisine bakarak bu teklifi okumalı sonra karar vermeli
    0
    0
    Yanıtla
  • cem (3 yıl önce)
    Sanki aç açıktalar... Vereceği 1 TL'nin hesabını yapanlardan bu memlekete hayır gelmez... İstifa edin o koltukları boş yere işgal etmeyin. Ayıp valla...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (3 yıl önce)
    Meclis üyelerinin özelliği neymiş, vekillere mi özendiniz. Ne demek bizden parkmetre ücreti alınmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • hacı (3 yıl önce)
    böyle saça böyle tarak. vay be meclis üyesine bak otopark ücreti alınmasın. murat gümüşü ilk kez duydum
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan4 4 (3 yıl önce)
    Çok üzücü bir durun meclis üyeleride bu ülkede yaşiyorsa park ücreti onlardanda alimasi gerekmezmi tebrik ederiz güzel karar madem vatandaştanda alinmasin
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Zengine meclis üyesine çalışacağına fakire fukaraya aldırma yazık yazık ayıptır yeter yaptığınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (3 yıl önce)
    Murat Gümüş e yazıklar olsun, memleketin başka sorunlarına degil de 3-5 lira otopark ücretine takılmış. Verilecekse herkes versin demesi gerekirken iki kuruşun derdine düşmüş. Yazıklar olsun diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gülümser (3 yıl önce)
    Meclis üyelerinin bu şehre ne faydası var gerçekten merak ediyorum. Projemi sunmuşlar, halkın sıkıntılarını mı çözmüşler. 3-5 lira otopark ücreti vermemek için mecliste kendilerine ayrıcalıkmı talep ediyorlar. Otopark ücretlerinizide sizin yerinize halk verir siz hiç tasalanmayın. Siz elleri kaldırın, elleri indirin yeter..
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT TURCAN (3 yıl önce)
    Bir meclis uyesi olarak ayricaliga tabi tutulmak istemem halk neyse bende oyum yani komple kalkmali vatandas magdur edilmemeli
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT TURCAN (3 yıl önce)
    Bizce park bedava olmali eger park alani olusturamiyorsak
    0
    0
    Yanıtla
  • kazım (3 yıl önce)
    yine iş takibi kararları alınmış hak hukuk savunucularınca ak partiyi resmen dibini oyuyor bunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hazeyin (3 yıl önce)
    Millete reva gördüğünüz ücretten bizi muaf tütün demek ne aymazlıktır. Devlet kadrolarında bulunan kişiler milet için çalışır kendisi ve yakınları için değil. Allahtan korkmaz kuldan utanmazlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (3 yıl önce)
    Oh ne güzel Dünya o meclisde bulunan üyeler olarak aldığınız bir karar parkmetre ücreti çıkardığınız uygulamayla bizden alınmasın diyorsunuz, Halktan alınsın bizden alınmasın ne ala, kendinizin rahatsız olduğu birşeyi Halka yıkmak nedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Meclis üyeleri Malatya icin ne yapmışlar ki otopark ucreti alinmayacakmis. Oldu olacak meclis uyelerine lojman da tahsis edilsin, pandemiden dolayi zor durumdadirlar hatta paket filan yardimi da yapilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Biz otopark ücreti veriyorsak yani halk olarak sizin ne ayrılacağınız varki sizden alınmasın... O zaman hiç kimseden alınmasın yada herkesten alınsın... Ne saçmalık yani sizin ne ayrılacağınız varki.
    0
    0
    Yanıtla