SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Amman Ey Amman Ey.. Halım Yamman Ey' Turu!.

0
Güncellendi - 2020-04-03 06:26:53
'Amman Ey Amman Ey.. Halım Yamman Ey' Turu!.
A- A+ PAYLAŞ

ŞARKILI- TÜRKÜLÜ 'EVDE KAL' KORTEJİ.. Battalgazi Belediyesi'nin, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkmanın sınırlanması ve vatandaşların büyük çoğunluğunun evlerinde olması nedeniyle, ilginç ve 'değişik' bir 'moral' faaliyetine imza atarak, ilçe belediyesi sınırlarında canlı müzikli konser korteji düzenledi. Yerel sanatçıların, koronavirüse karşı koruma kıyafetli olarak bindirildiği üstü açık tur otobüsü, peşinde sulama yapan bir arazöz ve motosikletli eskortlarla kenti dolaşırken, bu etkinlik sosyal medyada çokca paylaşıldı. Bu arada  koronavirüs salgınının önüne geçilmesi amacıyla, vatandaşların birbirlerine en az 1 metre mesafede olmasına ilişkin 'sosyal mesafe' kararına karşın, konvoyda söylenen şarkılar arasında 'Aç kollarını sar boynuma' sözlerinin yeraldığı 'İndim havuz başına' şarkısının yanı sıra,  'Kar yağar kar üstüne.. Derdim var dert üstüne.. Amman ey aman ey.. Halim yaman ey..' türküsü de (sosyal medyada paylaşılan görüntü sayfanın sonunda) mevcut durum nedeniyle 'kara mizah' oldu.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda koronavirüs nedeniyle dışarı çıkamayan vatandaşlara moral vermek amacıyla, üstü açık tur otobüsünde müzik dinletisi sunuldu. Profesyonel müzisyenlerin eşik ettiği müzik dinletisinde belediye personel, hareketli türkü ve şarkıları seslendirdi. Maske, eldiven ve tulum giyerek çıkan müzik ekibi 'evde kal, sağlıkta kal' diyerek vatandaşlara uyarılarda da bulundu.

MİNİ KONSER RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Battalgazi Belediyesi personelleri, üstü açık otobüsle Malatya sokaklarında mini bir konser verdi. Salgın riski nedeniyle dışarı çıkamayan vatandaşlar ise evlerinin balkon ve pencerelerine çıkarak söylenen şarkılara eşlik ederek, moral buldu. Otobüs içinde müzik ekibinin sunduğu bu mini konser, vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı. Ulusal Basında ve Sosyal medyada da yoğun ilgi gören program nedeniyle vatandaşlar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerini iletti.

“BU ZOR ZAMANLARDA VATANDAŞLARIMIZ MORAL BULDU”

Battalgazi Belediyesi olarak her daim vatandaşların yanında olduklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Türkiye olarak dünyayı etkisi altına alan korona virüsü ile 10 Mart’ta tanışmış olduk. Bunun öncesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin de böyle bir virüsle tanışabileceği noktasında Sağlık Bakanlığımıza vermiş olduğu talimatla gerekli önlemler hususunda çalışmalar yapıldı. Şuanda dünyada 202 ülkede olduğu gibi Türkiye’de de vakalar görülmeye başlandı ve devam ediyor. Tabi burada alınan tedbirler ve insanlarımızın evde kalması çok çok önemli. Bu hastalığın bulaştırıcı özelliğinin olması nedeniyle vatandaşlarımıza ‘Evde kal, evde hayat var’ diyoruz. Kültür Müdürlüğümüz ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte belediye personellerimize profesyonel müzisyenlerinde eşlik ettiği gezici bir mini konser düzenledik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Vatandaşlarımız biraz moral buldu. Bu zor zamanlarda vatandaşlarımızın morallerini yüksek tutmak için Battalgazi Belediyesi olarak her tür çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu zamanda birbirimize destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • mates (3 yıl önce)
    ezikler şov için yaptığı şeylere bakın hele yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut SARICI (3 yıl önce)
    Bu Ne Çelişkili Bir Hal Bu Salgında Hristiyanlık Alemi İslama Yoğunlaşıp Allah'a Secde Ederken Müslümanlarda Avrupa'daki Müzik Şovlarını Taklit Etmeye Başladı
    0
    0
    Yanıtla
  • bilal (3 yıl önce)
    sizin vizyonunuz bu kadar veterinerden baskan olursa ekibindeki vizyonda bu kadar olur yazıklar olsun sizlere
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Şimdi devlet kurumlarıyla belediyeleri ayrı tutmak lazım bakın valiliğe bakın vali beye bu kurumların yöneticileri devlet adamları devlete millete hizmet için varlar bir de belediyelere bakın işleri güçleri cambazlık.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Arkadaşlar başka bi partiden olsaydı başkan görevden alınırdı bakıyom moral olmuş ediyorlar ne diyim akıl uçunca demekki öyle söyleniyor ALLAH aşkına böyle bişey olurmu
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Herseyi elestiriyoruz, millet evde cikamiyo, stresli tedirgin,bir etkinlik yapmış, milleti neşelendirmisler.iyi yapmışlar. bende ulusal tv de gordum.
    0
    0
    Yanıtla
  • can can (3 yıl önce)
    bu otobusun yakıtı bu içindekılerın masrafı yazık gunah ya yardıma muhtac olan aileye bi nebze birinin su fatursasını silemez boyle bos işlere harcarlar yazık gunah
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmetim (3 yıl önce)
    Tek kelime rezillik!!!! ALlah sizi bildigi gibi yapsın. Çapınıza bu koltuk çok ama çok büyük
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan Kardes (3 yıl önce)
    Gereksiz ve bos masraf.. O aracin yaktigi mazotla 10 eve gida kolisi verseler daha iyi olurdu..
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Ali (3 yıl önce)
    ALLAH akıl fikir versin ne diyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (3 yıl önce)
    Aahh şu seçimler bir geleydi ancak içimiz öğle soğuyor ne yapalım? Resimizin hatırı olmasa biz biliyoruz ya ne yapacağımızı ama neyse şimdi zamanı değil..!
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (3 yıl önce)
    Gereksiz birşey olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    İnsanlar yakınlarının cenazesine katılamıyor. Mezarını görmüyor. Cenaze sahipleri hastaneden evlerine gidiyor. İstanbuldaki hastanelerde günlük kaç tane virüsten ölüyor. Kaç tane sağlık çalışanı vefat etti. Bakanın açıklamasına göre 600 tanesi de tedavi görüyor. Lütfen konu çok ciddi. Evimizden çıkmayalım. Yapılan tavsiyelere uyalım. Bence de dümbeleğin zamanı değil. İnsanların acısını paylaşalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (3 yıl önce)
    battalgazi belediye başkanı osman güder bey göreve geldiği ilk günden beri kalıcı olarak battalgazi için napmış
    0
    0
    Yanıtla
  • istekparça (3 yıl önce)
    Başkanım biraz ahmet kaya çalabilir misiniz, ne de olsa malatyalı .
    0
    0
    Yanıtla
  • Gorona (3 yıl önce)
    Gündüz Yallah Yallah gece Allah Allah düşün sene dün malatyada 1 kişi korona virüs ten vefat etti bu dümbelekci lerde ordan geçiyor morel olsun diye entersan değilmi ne kor ona
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadircan (3 yıl önce)
    Adana yapmış televizyona çıkmışlar ya bizimkiler hiç geri kalırmı.İyi işlerde yarışın böyle boş işlerle değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (3 yıl önce)
    Patavatsız gereksiz ve bos beleş bir durum. Allah bildiği gibi yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Bekir (3 yıl önce)
    Bu yaptıkları Cümbüşün masraflarıyla 1000 adet maske ve 1000 litre dezenfektan üretebilirlerdi. Allah Akıl fikir versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kürşat (3 yıl önce)
    Vizyona bakarmısınız allah askına..seni bu vizyon ile bu ülkede yönetici yapan herkesten allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Ne kadar sorunlu bir davranış. Esnaf kan ağlıyor, eve ekmek götüremiyor, insanlar vefat eden yakınının taziyesine gidemiyor. Çalgılı cümbüşlü eğlence, birileri göbek atıyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sahipsiz (3 yıl önce)
    İstanbul belediyesi sokakları bitirdi işyerleri ni dezenfekte ediyor.Malatya ve Yeşilyurt belediyesi sikayetle çöp topluyor.Battalgazi belediyesi ölümleri kutluyor. Malatya Malatya bulunmaz eşin
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (3 yıl önce)
    Tam bir saçmalık tedbir hijyen bir türlü düzenlemeden öte garip bir hal almaya başladı başkan bunu ne ile karıştırmış acaba Korona'nın Malatya'yayı fethi ve işgalinimi kutluyoruz, yazık yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurbaki (3 yıl önce)
    bu dünyada işiniz tamam
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir tost (3 yıl önce)
    Bu baskanların akıl soracakları kimse yok mu acaba Rezillik
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Ciddiyetten uzak, ağlanacak bir hal almaya başladı. Aynı mahallede ulusal olarak faaliyet gösteren bir markette 14 yaşından küçükler ile kalabalık müşteri topluluğu markete alinmazken, Malatya merkezli bir markette hiçbir şey olmamış gibi hiçbir önlem ve sınırlama yok. Çalışana göstermelik maske ve eldiven dağıtarak önlem alınmaz. Yetkililer lütfen dikkate alsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatylı (3 yıl önce)
    onca insan ölürken onca insan yoğun bakım can derdine düşmüşken böyle birşey o insanlara saygızılık en hafifiyle söylüyorum insanlar risk altında Allah vermesin sizin bir yakınınız BUHASTALIKTAN ÖLSE VEYA yoğunbakımda olsa siz nasıl karşılarsınız bence çok ayıp ben kınıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • 2y (3 yıl önce)
    Çok rahatsiz edici davranış... Her bir fert korku , kaygı ve üzüntü içinde iken eğlenmek ve eğlendirmek cenaze evinde konser vermek gibi... Nekadar değerlerimizle bağdaşmaktadir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (3 yıl önce)
    Sayın editör eksik yapmışsınız. Seyyar konser ekibinin repertuarında 'Amman ey yamman ey, Haalim yaman ey... Seni alam götürem arpa buğday zammaney..." türküsü de var. Burada da 'Aç kolların sar boynuma'yı nötrlüyorlar!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Milletin derdine bak şunların keyfine bak her gün ölümler oluyor bunlar da konser yapiyorr
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (3 yıl önce)
    Musibete dua edip Allahtan yardım dinleyeceklerine saz çalıp göbek arttırıyor Başkan Bey.Yuh olsun size ölen insanlar da mı aklınıza gelmedi?
    0
    0
    Yanıtla
  • KIL BAYRO (3 yıl önce)
    Osman Güder den ancak bu beklenir di.Çapı dombelekli kutlamaya yetiyor.Rezilllik den başka birşey değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (3 yıl önce)
    Osman Güder korona virüsün gelişini kutluyor herhalde.Allah akıl versin
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (3 yıl önce)
    Yaziklar olsun günlük 50 ye yakın vatandasimiz can veriyor.Bir cogu yoğun bakımda can çekişiyor.Bizim belediye de darbuka çalıp göbek arttırıyor.??
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes (3 yıl önce)
    Ya bu ne ya. Milleti eğlendirme vakti mi ya. Başımıza bir musibet gelmiş. Bu musibetin başımızdan gitmesi için dua etmek gerekirken canlı müzik çalıyorlar. Gerçekten pes
    0
    0
    Yanıtla
  • Mimarca (3 yıl önce)
    Bence hadsizce. Sağlık çalışanları ve aileleri tedirgin perişan. Hasta yakınları öyle. Çalışmak ve evden çıkmak zorunda olup her türlü ihtimalden dolayı stresli endişeli. Cenazeler var. Bilemedim bu nasıl moral vermek Üzüntülü endişeli insanları rahatsız edici sağlıklı insanları da bunlar ne yapmaya çalışıyor dedirten bir uygulama. Kanımca derhal son verilmeli Dua ve aklıbaşındalık zamanı vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Salgını belediyenin ne kadar ciddiye aldığının ve israfin net göstergesi ..alkışlar battalgazi belediyesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (3 yıl önce)
    Bu neyin konseri insanlar virüsten ölüyor acı çekiyor adamlar dümbelek çalıyorr yazıklar olsun bu rezillikkk
    0
    0
    Yanıtla