SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Koronavirüs Sarımsak Fiyatını Artırdı

0
Güncellendi - 2020-03-25 19:45:24
Koronavirüs Sarımsak Fiyatını Artırdı
A- A+ PAYLAŞ

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği söylenen sarımsakın fiyatı bir anda yüzde 100 zamlandı.

Koronavirüs'ün Türkiye’de görülmesi ile en çok sattıkları ürünün Sarımsak olduğuna dikkat çeken Malatya Meyve ve Sebze pazarındaki esnaf Eyüp Karadağ, “Sarımsak’ın kilosu 60 TL oldu. Virüs nedeniyle fırsatçılar yüzde 100’e yakın zam yaptı. Vatandaşın alım gücü azaldı. Dolayısıyla vatandaşlar mağdur oldu” dedi.

Müşteri Eczacı Ayhan Özen de, “Sarımsak’ıın kilosu pahalı olmasından dolayı vatandaşlar mağdur edildi. Ama Sarımsak’ın çok faydası var. Sağlığımız için çok önemli. Eczacıyım. Sarımsak’ın her şeye faydası var. Tansiyon ve virüse karşı da etkisini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Müşteri vatandaş Mehmet Genç İse, “Korna virüsten korunmak için meyve ve sebze halinde sarımsak almak için geldim. Ama pahalı. Fiyat yüksekliğinden az alacağım. Günde 2 veya 3 tane Sarımsak yiyorum. Sağlık için faydası var” ifadelerine yer verdi.

Esnaf Engin Yılmaz da, “Şuan piyasada kilosu 70,80 ve 100 TL kadar Sarımsak var. Biz daha önce aldığımız Sarımsak’ıın fiyatlarını yükseltmedik. Esnaf olarak virüs nedeniyle Sarımsak’a talep artınca fırsatçıların olduğunu görünce Kastamonu’da esnaf olan arkadaşlarımızdan istedik. Şunda biz Sarımsak’ın kilosunu 50 TL den satıyoruz. Sarımsak’ın üretim merkezlerinden Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde de fiyatlar yükselmiş. Ancak İran Sarımsak’ın kilosu ise 60 TL den satılıyor” diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ABUZER (4 yıl önce)
    bizde inandık esnaf zam yapmamışda kastamonu taşköprü sarmısağına zam yapılmışta falanda filanda yapın yapın debrem olur zam coronavirüs olur zam ramazan gelir zam yaparlar birde ajitasyon yaparlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    İlkokul yillarimiz ogretmenimiz her gün iki öğrenciye un veriyordu eve götürüyorduk anamız unu kuzineli sobada pişiriyordu okulda sınıfta yanan sobanın üzerindeki bir kazanda ise kaynayan suyun üzerine öğretmenimiz beyaz bir toz katıyordu pişen poaça tipi ekmek ve kaynayan süt tozundan oluşan sütten her gün saaat on civarında içiyor ve yiyorduk işte o gün Amerika unu ve süt tozuyla başladık biz bu maceraya ne dedi bize siz uretmeyin bana mahkum olun ben sizin ürettiğiniz maliyetin altına size ürünler veririm o yıllar ne yıllardı bizi kominizimle korkuturlardi komünizm gelirse din elden gidecek namus kavramı kalmayacak gibi rahmetli Erbakan hocayı 80 yıllarda tanıma fırsatı bulduktan sonra o güne kadar bize dost diye anlatılanlarin gerçek yüzlerini gorme firsatim olmuştu ne engeller koydular önüne tek suçu milli yerli ve emperyalizme karşı olması idi şimdi o gün 28 şubata alkış tutanlar yaptığınız hatayı anladınız mı.bir kez daha haklı çıktın savunmasız adam ama artık aramızda yoksun .Yiğit insan Rahmetli Muhsin baskanda milli yerli ve yiğit bir insandi onuda büyük ihtimalle aramızdan ruhunu ABD ye satanlar bir suikastla ayırdılar.hem hocama hemde Muhsin başkana rahmet diliyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    Ne ucuzki sarımsak ucuz olsun ithal etmediğimiz bir kaysi birde fındık kaldı bir arkadasim çayda var dedi ben dedimki Seylan çayları yokmu üretim her şeydir Atatürk'ü saygıyla anıyorum bir taraftan tarımda diğer tarafta sanayide ve eğitimde yaptığı atilimlarla yaptığı hizmetleri şimdi daha iyi anlıyorum.
    0
    0
    Yanıtla