SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya 18 Yılda 116 Milyon TL'lik Destek'

0
Güncellendi - 2021-09-09 00:42:03
'Malatya'ya 18 Yılda 116 Milyon TL'lik Destek'
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Müdürlüğü tarafından 2003’ten 2021 yılının ilk 8 ayına kadar olan süreçte KOBİ’lere toplam 116 milyon TL’lik destek verildiğini söyledi.

Tüfenkci, esnaflara Malatya’da yapılan KOBİ yardımlarıyla ilgili açıklama yaptı. Esnafın pandemi sürecinde sıkıntılar yaşadığını, bu sıkıntıları bir nebze olsun aşmak için KOSGEB desteğinin nefes aldırdığını belirten Tüfenkci, “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Malatya Müdürlüğü tarafından 2003’ten 2021 yılının ilk 8 ayına kadar kobilere toplam 116 milyon TL’lik destek verildi. Bunun yanında 375 milyon kredi hacmi kullanıldı. Bu rakamalar kayda değer rakamlar. Pandemi nedeniyle mikro ve Küçük İşletmeler Destek Programı kapsamında 2020 yılında ki geliri, 2019 yılındaki gelirine göre aynı kalan veya düşen 313 İmalatçı Mikro ve Küçük KOBİ’ye 19 milyon TL 3 yılı Ödemesiz 5 yıl vadeli faizsiz ve kefilsiz destek kredisi ödemesi yapılmıştır” dedi.

“18 bin 500 girişimci adayı sertifika aldı”

Tüfenkci, 18 bin 500 girişimci adayın sertifika aldığını da belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"2010-2021 yılları arasında, 18 bin 500 girişimci adayı KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak sertifika aldı. Yeni Girişimci Destek Programı kapsamında 1214 işletme İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında 197 işletme, Geleneksel Girişimcilik Destek Programı kapsamında da 101 işletme için destekleme kararı alındı."

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • orhan ince (2 yıl önce)
    YAPTIĞINIZ BU İŞTE Tebliğ” ve “Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı”na 52 ilaç Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödeme listesinden çıkartılmış ve eşdeğer ilaç taban fiyat uygulaması da %5’e düşürülmüştür. Bu kapsamda antienflamatuar ilaçlar olarak adlandırılan ağrı ve iltihaplanma (inflamasyon) tedavisinde lokal olarak kullanılan spreyler, eklem-kas ağrısı tedavisinde kullanılan jel ve merhem gibi topikal ilaçlar, çocukların diş çıkarma döneminde lokal kullanılan ağrı kesici topikal ilaçlar ve ağız spreyleri Kurum’un geri ödeme sistemi kapsamından çıkarılmış bulunmaktadır"
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
    ziyarete bak arkadaş iş yeri mehmet çınar abisi ve babasının yeri halkın içine çıkmaya korkar olmuşlar artık
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    Evet Malatya büyüyor ama 2002 yılından beri oluşan büyüme, olması gereken kadar mı? sormak lazım. Malatya bir avuç insanın malı gibi aralarında paylaşılmış gibi ranta kurban gitmiş. Açılan fabrikalar, tesisler, çiftlikler, yapılan inşaatlar,... bu bir avuç insandan başkasına ait değil. Devlet teşvik veriyor. Müraacat için gidiyorsun, taze bitti deniyor. Ama bu bir avuç insan gerçek ihtiyacı olan kişilerin önüne geçip işlerini çözdükten sonra, kırıntılar kaldıysa eğer sıra diğerlerine geliyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (2 yıl önce)
    Hiç bir ekstrası olmayan Tüfenkçi hasbelkader bakan oldu.Altyapısı sadece herkese selam vermekten menkul ve hiç bir sorunu çözemeyen bir siyasetçi.Hep varlıklı insanlardan oluşmuş bir çevresi vardır. Garibanı pek sevmez işi de olmaz zaten.Bugüne kadar ne Malatya’ya ne Malatyalılara faydalı olduğuna dair bir durumu yok. Ama büyük işletmelere,varlıklı insanlara olmuş olabilir. Gürkanlada iyi bir ikili oldular.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Allah razı olsun vekilbey,babanızın hayrına verdiğiniz için halk size şükranlarını sunuyor.k bakmayında bukadqr vergi alınan ile bukadar vergiyi ödemek için boğuşan bu halkın başına,kimi getirriseniz getirin şuanki sizin yönetiminizden kırk kat iyi yönetir iyi hizmet sunardı.bi işinize bakın lütfen...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (2 yıl önce)
    Haberin fotosundaki Hüseyin değil mi ? Hanı şu belediye başkanın abisi ? Belediyeye beton gaz beton satmak bitti . Şimdi fabrikana hibe mi aldırdın? Yakın da belediyenin tapusunu üzerine aldın mı hiç şaşırmam , işleriniz çok kötü giderken çok iyi zamanda kardeşim Başkan oldu Hüseyin . Hayırlı işler
    0
    0
    Yanıtla
  • Sercan (2 yıl önce)
    Haberin fotosu malum belediye başkanının aile şirketine ait malum ürünün fabrikası değil mi :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkımalatya (2 yıl önce)
    Helal olsun . belediyenin her türlü imkanından yararlandınız. Hergün beton ve gaz beton satıyorsun belediyenin sırtından şimdi de kosgepden dünyanın parasını mı aldın. . ne dense tam batmak üzereyken kardeşin belediye başkanı olduktan sonra kalkınmaya başladınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Zübük Zade (2 yıl önce)
    Bu Çınarlar Belediye Başkanı Çınarın Nesi Acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Zübük Zade (2 yıl önce)
    Evet Sizlerin Sayesinde Gördüğümüz Gibi.. Kosgeb Yine Küçük Esnafı Desteklemiş.. Resimde Görüldüğü Gibi.. Osman Çınar ve Oğlu Hüseyin Çınar... Varolasın Bülent Bey ...Çokyaşa Kosgeb
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (2 yıl önce)
    Faydasız bakan bak kankan Selo neler yapmış kamu yararına dedi hepimizi uyuttu büyük bir rant kapısı yaptı. Senin haberin vardı demi? Mutlaka vardır senin gibi özel kalemin haberi olmayacakta kimin olacak demi?
    0
    0
    Yanıtla