SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kötü Bir Durumumuz Yok"

0
Güncellendi - 2020-01-02 02:04:48
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un merkez orta saha oyuncusu Ahmed Ildız, takım olarak ligin ilk yarısında şansız puan kayıpları yaşadıklarını ifade ederek, “Kötü bir durumda olduğumuzu söyleyemem. Bizden daha kötü durumda olan kulüpler var. Kamp çalışmalarımız olacak. İkinci yarıya daha iyi başlayıp, sezonu daha iyi yerlerde bitireceğimizi ümit ediyorum” dedi.

Kulüp televizyonunda yayınlanan ‘Futbolcunun Dünyası’ programına katılan Ildız, 1996 yılında Avusturya’da doğduğunu kaydederek, SC Red Star Penzing altyapısında oynadığını ardından da Avusturya’nın en büyük takımı Rapid Wien’e geçiş yaptığını söyledi. 

Kariyerine Kasımpaşa ardından da Yeni Malatyaspor’da devam ettiğini anlatan Ildız, “Yaşadığım ev, okulumdan iki sokak ileride, birinci kattı. Okuldan çıkar çıkmaz çantamızı evden içeri atar parka gidip, top oynardık. Koşabildiğimden beri parkta top oynarım. Parkta top oynarken birinin beni görmesiyle olay başladı. O aralar ağabeyimde futbol oynuyordu. İdmana gittik, hocalarımız bize yardımcı oldu ve futbol hayatı öyle başladı. Ondan sonrada devamı geldi” dedi. 

Ildız, küçükken en büyük hayalinin futbolcu olmak olduğunu ifade ederek, “Bunu başardım. Ama tabi ki daha büyük hayallerim var. Şampiyonlar Ligi, Milli Takım forması giymek, Dünya Kupası’nda yer almak gibi hayallerim var. Ben hedefleri az koyuyorum, geçtikte daha fazlasını hayal etmeye çalışıyorum. Avrupa’da büyük takımlarda forma giymek isterim” diye konuştu. 

Türk futbolunun kapasitesinin çok büyük olduğuna vurgu yapan Ildız, “Büyük bir lig. Buradaki topçular belki Avrupa’da yoktur. Ama disiplin anlamında maalesef biz, Avrupa gibi değiliz. Profesyonellik anlamında da Avrupa gibi değiliz, o yüzden de onlar bizim önümüze geçiyor. Yetenek olarak belki hepsinden daha iyiyiz ama profesyonellik işin içerisinde olmayınca 60 dakikaya kadar sen adamı ayağında oynatıyorsun ama 60.dakikadan sonra o senin yanından koşarak geçiyor. Bu profesyonellik oluyor ve Avrupa’da da bu var. Hepsi makine gibi. Lig çok iyi, topçular çok iyi ama biraz daha altyapıya önem verilse daha iyi olur. Altyapıya çok fazla önem verilmiyor” şeklinde konuştu. 

Ildız, takımın ligde iyi durumda olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Kötü bir durumumuz yok. Sekizinci sıradayız. Kötü puan kayıplarımız oldu. Şuan daha üst sıralara olabilirdik. Şansız puanlar kaybettik. Ama daha ligin ilk yarısı, ikinci yarı var önümüzde, kötü bir durumda olduğumuzu söyleyemem. Bizden daha kötü durumda olan kulüpler var. Kamp çalışmalarımız olacak. İkinci yarıya daha iyi başlayıp, sezonu daha iyi yerlerde bitireceğimizi ümit ediyorum. Takım kapasitesi ve futbolcular, üst sıralara oynayacak kalitedeler. İnşallah güzel bir kamp dönemi geçiririz ve ikinci yarıya da iyi başlarız. Malatyaspor iyi yerlerde çok daha iyi yerlerde görürüz.”

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele ettikleri için mutlu olduklarını dile getiren Ildız, “Keşke gruplara kalabilseydik. Olmadı ama sıkıntı değil, bizim için çok mükemmel bir tecrübe oldu. Burada o duyguyu yaşamak çok farklı bir duygu. Çok güzel oldu. İnşallah seneye tekrar bunu başarırız ve daha güzel yerlere geliriz inşallah” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • eyyupk (4 yıl önce)
    Erol bulut hocanın olduğu takıma gönderin Ahmedi defansif oyunda kalitesi belli olmuyor hatta üst düzey oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Şaka gibi yemin ederim ben bunu 2.lig de oynatmam artı bu yeterlilikte bi futbolcu bu yilki performansi yerlerde bi insanda azıcık onur olur halen konuşuyor bu takima bu yil ne verdin ne katkin oldu konuşuyorsun ptt deki orta sahalari getir bu takima bunu 2 ye katlarlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (4 yıl önce)
    Kardeş sen yine parklarda oynamaya devam et.sahada takımı bilerek sabote ediyorsun.galiba şuan oynayanları senden iyi gormuyosunki kusmussun ya Erol hocanın zamanındaki gibi mücadele edersin yada parka dönüş yaparsın.sanmaki ben seni beğenmiyorum.valla çokta iyisin ama bu sene küsmüş gibisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Şaka gibi. Adam hala takımda oynamayı düşünüyor. 1. lig topçularıyla bu iş olmaz!
    0
    0
    Yanıtla