SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kötü Durumların Önüne Geçmemizi Sağlayacak"

0
Güncellendi - 2021-03-05 00:34:16
A- A+ PAYLAŞ

Kadına yönelik şiddete farkındalık oluşturmak, yine şiddetle mücadele adına kullanıcılara sunulmuş olan tamamen yerli yazılıma sahip “KADES” uygulamasını tanıtmak amacıyla açılan stant Vali Aydın Baruş tarafından ziyaret edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından merkez otobüs durakları Yeni Cami ön kısmında açılan KADES bilgilendirme standı ile görevli personel, vatandaşlara mobil telefonlarda KADES uygulamasını nasıl kullanacaklarını ve hangi durumlarda kullanacakları konusunda bilgiler veriyorlar. Mobil telefonlara indirilen KADES uygulaması gerekli bilgiler girildikten sonra ihbar eden veya edilen olaya hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesi için konum ayarlarının açık olması gerektiği bilgisini önemle belirtiyorlar.

Standı inceleyen Vali Baruş, “Bu uygulama kadınlarımızı şiddetten korumak ve ivedilikle müdahalede bulunmak için geliştirilmiş bir uygulama. Bilinirliği ne kadar arttırılırsa onları korumamızı, şiddet durumunda hızlı bir şekilde yetişmemizi sağlayacaktır” dedi.

Sözlerine uygulamanın yaygın kullanımı ile kadınlarımızı daha fazla koruyabileceğimizi söyleyen Vali Baruş; “Uygulamanın sağlıklı bir şekilde kullanılması kadına yönelik şiddet olaylarında kolluk kuvvetlerinin hızlı bir şekilde müdahale etmesini sağlayacak ve yaşanabilecek kötü durumların önüne geçmemizi sağlayacaktır.

Bu uygulama ile sadece kendilerine değil de çevresinde yaşanabilecek kadına şiddet olaylarını anında ihbar ederek kolluk kuvvetlerimizin gerekli müdahaleyi yapmalarına olanak sağlıyorlar. Hem zamanında harekete geçmek hem de ilgili kurumlara yönlendirmek açısından önemli bir uygulama. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile kolluk kuvvetlerinin işbirliği ile ortak çalışan sistem ile kadına yönelik şiddetin ilimizde önlenmesine yönelik çalışmaları sürdürmektedirler” diyerek sözlerini tamamladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız