SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kovalamaca Sonucu Yakalandı, Polis Otosuna Hasar Verdi

0
Güncellendi - 2021-02-10 07:34:25
Kovalamaca Sonucu Yakalandı, Polis Otosuna Hasar Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Asayiş Şubesi ekipleri tarafından yapılan denetim, uygulama ve operasyonlarda çeşitli suçlara müdahale edilirken, silah, uyuşturucu- uyarıcı madde ele geçirildi. Mühürlenmiş işyerinde mühürü sökerek tombala yoluyla kumar oynadıkları belirlenen şahıslar da baskın sonucu yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü, Asayiş ekiplerinin çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"• Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olarak bir şahsın Adıyaman ilinde değeri düşük sahte altın piyasaya sürdüğü ve ilimize gelebileceği bilgisi üzerine şüpheli V. A. Söğütlü Camii civarında yakalanmış, şahsın üzerinden 8 adet değeri düşük tam altın, aracında ise 25.010 TL ve 1323 Ukrayna Grivnası çıkmış, ayrıca bir işyerine 4 adet değeri düşük tam altını 11.000 TL karşılığında sattığı tespit edilmiş, toplam 12 adet değeri düşük tam altın, 25.010 TL ve 1323 Ukrayna Grivnası muhafaza altına alınmış, Şüpheli şahıs 05.02.2021 günü mevcutlu olarak çıkartıldığı adli makamlarca serbest bırakılmış, şahsın Adıyaman ilinde karışmış olduğu olaydan dolayı Adıyaman ili ekiplerine teslim edilmiştir.

• Malatya-Elazig kara yolu Stadyum civarında durdurulan bir araç içerisinde 20 düzensiz göçmen olduğu tespit edilmiş tercüman eşliğinde yapılan kimlik tespitinde 19 Afganistan ( 13 yetişkin - 7 çocuk ) 1 Pakistan uyruklu şahıs olduğu anlaşılmış günün nöbetçi cumhuriyet savcısından alınan talimatla araç şoförü ve yanında bulunan şahsın göçmen kaçakçılığı suçundan (TCK 79) mad. Adli işlem yapılarak mevcutlu olarak savcılığa çıkarılması üzerinde sahte belge olduğu değerlendirilen 12 şahsa Resmi Belgede Sahtecilik suçundan adli işlem yapılması çocuk şahısların çocuk şube müdürlüğüne teslim edilmesi talimatı alınmıştır. Ayrıca 13 şahsa 6458 S.K.M 102/1-A Ülkeye İllegal Giriş Yapmak suçundan kişi başı 4746 TL olmak üzere toplam 61.698 TL idari yaptırım karar tutanağı düzenlenerek şahıslar Malatya Geri Gönderme Merkezine teslim edilmiştir.

• Turgut Temelli Caddesinde bir şahıstan 3,98 gram esrar ele geçirilmiştir.

• Dabakhane Mahallesinde bir şahısın üzerinden çelik bilya atan gazlı tabanca elde edilerek gerekli idari işlem yapılmıştır.

• Hayvan Pazarı yolunda bir araçtan tabanca ve 13 adet fişek ele geçirilmiştir.

• Cirikpınar Mahallesinde bir araç içerisinde yolcu olarak seyahat eden iki şahıstan toplam 70 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.

• İskender Mahallesinde bir araç içerisinden 1 adet ruhsatsız bilye atar tabanca ele geçirilmiştir.

• 18.01.2021 günü bir işyerinden toplam 30 adet kadife pantolon çalınması olayı ile ilgili yapılan kamera çalışmasında 20/01/2021 günü şüpheli B. G. yakalanarak çıkarıldığı adli mercilerce adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı, olayın diğer şüphelisi M. K. 04/02/2021 günü yakalanmış işlemleri başlamıştır.

• İzzetiye mahallesinde bir araçtan toplam 1.35 gr metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir.

• Dabakhane Mahallesinde bir şahsın üzerinden 7.21 gr esrar elde edilmiştir.

• Yaka Mahallesinde bir araçta yapılan kontrollerde ruhsatsız 1 adet tüfek ele geçirilmiştir.

• Şire Pazarı civarında yapılan kontrollerde Afganistan uyruklu bir şahsın ülkemize illegal giriş yaptığı tespit edilmiş ve Geri Gönderme Merkezi Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

• Orduzu Yolu üzerinde bir araçta yapılan kontrollerde ruhsatsız 1 adet tüfek ele geçirilmiştir.

• Saray Mahallesinde isimsiz bir iş yerinde toplam 18 şahsın Kumar (Tombala) oynadığı tespit edilmiş ve şahıslara tutanak tanzim edilmiş, iş yerinde 3420 adet pul, 215 oyun kartı ve 150 TL’ye el konulmuş; ayrıca İş yeri içerisinde bulunan 19 şahsa Covid-19 Tedbirleri kapsamında Sosyal Mesafeye uymamaktan idari işlem yapılmış, İş yeri sorumlusu V. İ. isimli şahısa Kumar Oynanması için Yer ve İmkan sağlamak suçundan adli işlem yapılmış, Bir şahsın yapılan GBT sorgusunda 6136 SKM suçundan ARANDIĞI tespit edilmiştir. İş yerinin süresiz olarak mühürlendiği fakat olayın şüphelisi olan V. İ. isimli şahsın Mühürü bozarak Mühür fekki yaptığı tarafımızca tespit edilmiş olup adli tahkikata başlanmıştır.

• İnönü Mahallesi Viraj Kavşağı Sabancı Kültür Merkezi önünde bir minibüsün fazla yolcu taşıması sebebiyle trafik ekiplerince uyarılarak cezai işlem yapılmak iştenmiş, şoför buna karşı çıkarak görevi yaptırmamakta direnç göstermiştir. Ayrıca şahıs görevli polis memurlarının resimlerini çekmeye çalışmıştır. Şahıslar birbirinden davacı ve şikâyetçi olup, evrakın ikmalen gönderilmesi talimatı alınmış, gerekli tahkikata başlanmıştır.

• Müşteki K. Y. 1 yıl önce Şüpheli M.Ç.’den 1 adet telefon alır ve bu telefondan dolayı mahkemelik olurlar 05.02.2021 günü şüpheliler müştekilerin Zafer Mahalesinde bulunan evine gelerek konuşmak isterler müştekilerin ikametleri önünde bu konudan dolayı tartışma çıkar daha sonra kavgaya dönüşür ve birbirlerini kesici aletle hayati tehlike olmayacak şekilde yaralarlar, her iki tarafta alınarak gerekli işlemlere başlanılmıştır.

• Niyazi Mısri caddesinde bir şahsın üzerinden 6.65gr sentetik kannabinoid elde edilmiştir.

• Batalgazi Polis Merkezi Amirligince dolandırıcılık suçundan aranma kaydı olan ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Suriye uyruklu bir şahıs işlemlerinin ardından Geri Gönderme Merkezi Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

• 5607 S.K.M (Gümrük Kaçağı Cep Telefonu) suçundan Adli işlem yapılan Suriye uyruklu bir şahıs işlemlerinin ardından Geri Gönderme Merkezi Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

• Yeşilyurt İlçe Suç Araştırma ekibinin dur ihtarına uymayan ve tehlikeli araç kullanan şüpheli şahıs yakalandığında ekiplere kimliğini vermek istemez ve mukavemette bulunur, şahıs zor kullanmak suretiyle etkisiz hale getirilerek bindirilmiş olduğu Yeşilyurt Devriye Ekipler Amirliğine bağlı ekip aracının kafes bölümündeki oturağa da zarar verir, şahsın 380 promil alkollü olduğu tespit edilmiş olup gerekli adli ve idari işlemler yapılmıştır.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız