SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kubbe Dağı'nda Ulaşıma Kar- Tipi Engeli

0
Güncellendi - 2019-01-08 04:15:27
Kubbe Dağı'nda Ulaşıma Kar- Tipi Engeli
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Pütürge ve Doğanyol ilçelerine ulaşımı sağlayan karayolunun Pazar'ı Pazartesi'ne bağlayan gece yoğun kar ve tipiden dolayı kapanmasının ardından yapılan çalışmalar ile yeniden ulaşım sağlandı.

Malatya-Pütürge Karayolu, yoğun kar ve tipiden dolayı gece boyunca kapandı. Yoğun tipinin etkili olduğu bölgede karayolları ekipleri zor şartlar altında kar mücadelesini sürdürdüler.

Uzun uğraşlar sonucunda Pütürge ve Doğanyol ilçelerinin ulaşımının sağlayan Malatya-Pütürge Karayolu ulaşıma açıldı.

Bölgedeki yoğun tipi nedeniyle ulaşım kontrollü olarak veriliyor.

BİR HAFTADA 8 KEZ KAPANDI..

Bu arada, Adıyaman'da Sincik-Malatya karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Sincik-Malatya karayolunda kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Tipi ile yer yer kar kalınlığı 5 metreye kadar çıkıyor. Karayolları 87. Şube Şefliği ekipleri iki haftadan beri etkili olan Sincik Arıkonak-Malatya karayolunda gece gündüz çalışıyor. İki hafta içerisinde karayolunun 8 defa kapandığını ve sürekli açma çalışması yapıldığını belirten ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Sincik ilçesinden Arıkonak’a kadar olan 23 kilometrelik yolun açıldığı, Arıkonak’tan Aksu’ya kadar olan 14 kilometrelik yolun kapalı olduğu öğrenildi.

Ekipler bölgede yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Adıyaman, iha

Kubbe Dağı'nda kar mücadelesi

Sincik- Malatya karayolu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Keferdizli (5 yıl önce)
    Doğanyol pütürgenin kaderimidir arkadaş bu?Niye kör dilsiz oluyor yetkililer.Belki 50 belkide 100 defa o yol asfaltlandı.Her kış yol çalışmasından dolayı paramparça edildi.Çukurlar diz boyu.heryer yırtık.Yani pütürge ve keferdizliler hep mahrumiyet yaşamak zorunda mı? Kaderi mi bu? Ya tünel açın,Ya elazığ üzerinden pütürge doğanyol arasına köprü yapın yada baskil gibi feribot yapın. Bu halk bu eziyeti herzaman çekmek zorunda değil ki. Urfa Diyarbakır Adıyaman yolunu bağlayın. Pütürgeliler keferdizliler sert olur derler.Neden?Çünki babadan atadan beri hep ulaşım çile oldu.İnsanlar hastanelere yetiştirilmedi.Kendine yetti.İçine kapandı.Mücadele etti. Kubbe dağı olmada 30 dk lık bir yoldur bahsi geçen.Ama illaki kubbe dağına tırmanıp sonra inmek zorundayız.Bu israf değil mi.Milli servet değil mi. Sesimizi herkes duysun.Bize artık Allah için kulak verin. Saygılarımla..
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahıs (5 yıl önce)
    Maşallah
    0
    0
    Yanıtla