SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kuduz Söz Konusu Değil"

0
Güncellendi - 2019-12-17 19:54:21
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık İl Müdürü Doç.Dr. Recep Bentli, Çöşnük Mahallesi'nde yaşlı bir kadını kedi ısırmasından sonra kuduz alarmı verildiği iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Bentli, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Çöşnük Mahallesinde yaşayan yaşlı kadının kendi beslediği kedilerden biri tarafından ısırılmasından dolayı 112 Ambulansı aranmış Ambulans ekibi verilen adrese giderek yaşlı kadını MEAH Acil Servisine götürmüştür. MEAH Acil Servisi’nde  şüpheli hayvan ısırığı nedeniyle Kuduz Riskli Temas kabul edilip gerekli aşı profilaksisine ve tedavisine başlanmıştır.

Yatırılarak tedaviye gerek görülmeden ayaktan sadece tedbir amaçlı aşısı ve pansumanı yapılmıştır.

Tarım İl Müdürlüğü’ne vaka ve adres bilgileri verilmiştir. Fakat yaşlı kadın evine dönmemiş muhtemelen bir yakınının yanına gitmiştir. Tarım İl Müdürlüğü söz konusu eve gitmiş fakat evde kimse olmadığından eve girememiştir.

İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar ekibi söz konusu adrese gidip yerinde incelemelerde bulunmuştur. Mahalle sakinleri ile yapılan görüşmede yaşlı kadının yalnız yaşadığı, çok sayıda kedisi olduğu, çevredeki insanlarla ilişkilerinin iyi olmadığı öğrenilmiştir. Yaşlı kadın evde olmadığı için görüşülememiştir. Mahalle sakinlerine gerekli bilgilendirmeler yapılıp endişeye mahal olmadığı söylenmiştir. Tarım İl Müdürlüğü ile sürekli irtibatta bulunularak evden kedilerin alınıp gözlemlenmesi sürecide Müdürlüğümüz tarafından takip edilecektir.

Basında yer aldığı şekilde herhangi bir kuduz alarmı veya salgını söz konusu değildir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • hasan (4 yıl önce)
    Malatya gibi bir şehirde komşuluk nasıl iyi olmaz herkesin kapısı hemen hemen açık kadında problem var demek.Malatya gibi huzurlu mutlu bir şehirmi var
    0
    0
    Yanıtla