SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kur'an Okuma Yarışması Türkiye Finali Malatya'da

0
Güncellendi - 2021-05-17 23:38:42
Kur'an Okuma Yarışması Türkiye Finali Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Diyanet İşler Başkanlığı, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri için, Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında görev yapan erkek ve kadın din görevlileri arasında ‘Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma’ yarışmaları düzenlendiğini, bu kapsamda, ‘Erkek Din Görevlileri Türkiye Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’ Türkiye finalinin 14 Eylül 2021 tarihinde Malatya’da yapılacağını açıkladı.

Diyanet İşler Başkanlığı, -  Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde taşra teşkilatında görevli Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım unvanlarında görev yapan erkek personel ile Kur’an Kursu Öğreticisi unvanında görev yapan kadın personel arasında Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, ‘Erkek Din Görevlileri Türkiye Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın bölgesel finallerinin, 7 Haziran – 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında, 10 farklı şehirde yapılacağı, yarışmanın Türkiye final merkezinin Malatya olduğu ve final yarışmasının 14 Eylül 2021 Salı günü Malatya’da yapılacağı bildirildi.

Malatya’daki Türkiye Finali yarışmasında, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından oluşturulan Yüksek Seçici Kurul juri olarak görev yapacak.

Kadın din görevlileri arasında düzenlenen ‘Hafızlık Yarışması’ Türkiye finalinin ise 15 Eylül 2021 tarihinde Şanlıurfa’da yapılacağı ifade edildi.

Salgın nedeniyle yüz yüze yapılamaması durumunda, yarışma online ortamda yapılacak

Koronavirüs salgını nedeniyle, salgına yönelik tedbirlerin alınacağı şekilde düzenlendiği velirtilen yarışmanın, yüz yüze yapılamaması durumunda internet ortamında online yapılabileceği belirtildi.

Ödüller

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda 1’nciliği alan yarışmacının 8 tam altın, 2’nciliği kazanan yarışmacının 6 tam altın, 3’ncü olan yarılmacının ise 4 tam altın ile ödüllendirileceği, ayrıca Türkiye Finallerine katılıp dereceye giremeyen yarışmacılara da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından birer yarım altın verileceği kaydedildi.

Malatya’yı temsil eden din görevlileri bölge yarışmalarında nerede yarışacak?

Bu arada, Malatya’yı temsilen yarışacak din görevlilerinin katılacağı bölgesel yarışma merkezleri ve bölgesel yarışmaların yapılacağı tarihler ile yarışacak iller şöyle:

Erkek Din Görevlileri Bölge Hafızlık Yarışması:

Bölge Yarışma Merkezi ve Yarışma Tarihi: Adıyaman – 7 Haziran 2021 Pazartesi

Bu yarışmada, Malatya temsilcileri Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Elazığ temsilcileri ile yarışacak.

Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması:

Bölge Yarışma Merkezi ve Yarışma Tarihi: Gaziantep – 14 Haziran Pazartesi

Yarışacak iller: Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Batman, Şanlıurfa, Elazığ.

Kadın Din Görevlileri Hafızlık Yarışması:

Bölge Yarışma Merkezi ve Yarışma Tarihi: Mardin – 21 Haziran 2021 Pazartesi

Yarışacak iller: Malatya, Mardin, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Şanlıurfa, Elazığ.

Kadın Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması:

Bölge Yarışma Merkezi ve Yarışma Tarihi: Elazığ – 28 Haziran 2021 Pazartesi

Yarışacak iller: Malatya, Elazığ, Mardin, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Şanlıurfa.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • öğrenci (2 yıl önce)
    aklı olan kur 'an ı kerim okur. okumayan kalmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hocanın teki cami de para istiyor adamın teki de namaz bitince gidiyor hocanın yanına hocam ezan okudun arapca namaz sureleri okudun arapca dua ettin arapca ama cami için para istedin Türkçe neden parayı arapça istemedin dediğin de eeee arapça istediğim de anlamazlar diyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ziyaretçi (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ne alakası var simdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok alakası var. İnsanlara anladığıkları dilde anlatılır anlamaları için. Eğer anlamalarını istemiyorsan o ayrı.
    0
    0
    Yanıtla