SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kürecik Radar Üssü Sökülerek Atılmalı"

0
Güncellendi - 2019-04-07 03:50:15
A- A+ PAYLAŞ

Kendini “Kürecik NATO Radar Üssü’ne Hayır İnisiyatifi” olarak adlandıran bir grup vatandaş geçtiğimiz Cuma Günü düzenledikleri protesto eylemi ve basın açıklaması ile başta Kürecik’teki üs olmak üzere Türkiye’deki tüm Amerikan ve NATO üslerinin kapatılmasını istedi ve Filistin halkı ile dayanışma çağrısında bulundu.

Cuma namazı sonrası Yeni Cami – Soykan Meydanı’nda toplanan Kürecik NATO Radar Üssü’ne Hayır İnisiyatifi üyelerinin okuduğu basın açıklamasında, Kürecik Radar Üssü’nün Türkiye’nin yüreğine saplanmış bir hançer olduğuna vurgu yaparak, “Kürecik NATO Radar üssü hiç vakit kaybetmeden sökülmeli burada çalışan ABD’li ve İsrailli personel ülkelerine gönderilmelidir” denildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası “Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi” adına Mehmet Kocaaslan’ın okuduğu bildiride şu görüşlere yer verildi: “Büyük Şeytan ABD’nin ülkemize yönelik bu düşmanlığı ortada iken ve ABD bizi Ege, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Kuzey Irak ve Suriye’de sıkıştırırken NATO üsleri ülkemizde neden hala faaliyet göstermekte ve ABD askerleri Kürecik’te, İncirlik’te, Diyarbakır’da ve diğer NATO üslerinde cirit atmaktadır? Ülkemizin bir an önce NATO’dan çıkma süreci başlatılmalı bu bağlamda ilk iş olarak Seyyid Battal Gazi’nin şehrinde kurulu olan Kürecik NATO Radar üssü hiç vakit kaybetmeden sökülmeli burada çalışan ABD’li ve İsrailli personel ülkelerine gönderilmelidir”.

Türkiye’nin ABD’nin uydusu olmak istemediğini ilan etmenin tam zamanı olduğuna dikkat çekilen bildiride, başta Kürecik Radar Üssü olmak üzere Türkiye’deki tüm Amerika ve NATO üslerinin kapatılması istendi. Bildiride, “Kürecik NATO Radar Üssü olmak üzere bütün ABD ve NATO üslerinin sökülüp atılması için seslerimizi daha çok yükseltmeliyiz. Bu NATO üsleri var olduğu müddetçe bizlere ve coğrafyamıza asla huzur gelmeyecektir” vurgusu yapıldı.

İslam dünyasının Filistin sorununa duyarsız kaldığına işaret edilen açıklamada, “Son olarak Gazze’de geçen hafta idrak edilen Toprak Günü’nde Filistinli kardeşlerimizin şehitler vererek gerçekleştirdikleri görkemli yürüyüş ve gösterilerini selamlamak istiyoruz. Başta Suudi Amerika olmak üzere Arap krallıklarının tüm ihanetlerine ve İslam Dünyasının vurdumduymazlığına rağmen Gazzeli, Batı Yakalı ve Kudüslü kardeşlerimiz Katil İsrail karşısında destan yazmaya devam ediyor. Onların bu izzetli duruşunu Malatya’dan bir kez daha selamlıyoruz. Hiç şüphesiz zafer direnişe sarılan Filistinli kardeşlerimizin olacaktır.” denildi.

“Malatya’nın heybetli dağlarına NATO üsleri değil, kardelen çiçekleri yakışır”, “Yemen’in onurlu mücadelesine selam olsun”, “Kahrolsun Suudi Amerika”, “Kudüs’ün özgürlüğü Kürecik radar üssünü kapatmaktan geçer”, “Mescid-i Aksa onurumuzdur” ve “Gazze'ye Selam Direnişe Devam” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, 3 Mayıs 2019 tarihinde yine NATO üslerini protesto etmek üzere sözleşerek dağıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Süleyman Özerol (4 yıl önce)
    Aklımızı 70 yıl öncede bıraktık. Yani ABD'ye teslim ettik. Şimdi geri almak mı istiyoruz. Çok zor, çok... Her şeyimizi ele geçirdiler ve hala aynı adamlar yönetiyor bizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zihniyet (4 yıl önce)
    Bu cehape zihniyeti var ya!!! Küreciğe radar yaptırdı bu cehape... (desem milyonlarca kişi inanır) :)))
    0
    0
    Yanıtla
  • eyüp (4 yıl önce)
    Amarika defol israilin yanina git
    0
    0
    Yanıtla