SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kurs Sayılarımızı Artırmayı Planlıyoruz"

0
Güncellendi - 2022-01-18 02:25:09
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, büyük rağbet gösterilen Halı Dokuma kursunda usta öğreticiler tarafından verilen eğitimler ile kadınlar hem el becerilerini geliştirdiğini, hem de meslek öğrenip ev ekonomilerine katkı sağlamaya devam ettiklerini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatlarıyla Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ında açılan kurslara her yaştan vatandaş yoğun ilgi gösterirken, faaliyetlerine aralıksız şekilde devam eden Halı Dokuma kursu ise en dikkat çeken kursların başında yer alıyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, maharetli elleriyle en güzel halıyı dokumaya özen gösteren kadın kursiyerleri, eğitim gördükleri kurslarında ziyaret etti. Kadın kursiyerlere kolaylıklar dileyen Başkan Güder, ilçedeki tüm kadınların ürettiklerini ve yeni projelerini desteklemeye hazır olduklarına dikkat çekti.

Ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını aktaran usta öğretici Asuman Tolgun, “30 yıldır bu mesleğin içindeyim. Halıcılık işiyle uğraşıyorum ve usta öğreticiyim. Kurstaki bayanlarımız ile birlikte minder, seccade, halı ve yastık yapıyoruz. Şuanda 12 öğrencimiz var. Kursumuza ilgi yoğun. Kursiyerlerimiz ile birlikte çok güzel çalışmalara imzalar atıyoruz. Her daim bizlere destek olan ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e teşekkür ediyoruz.”

Battalgazi’de kurs sayılarını arttırmayı hedeflediklerine dikkat çeken Başkan Güder, “Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezimizin iş birliği ile bölgelerimizde açmış olduğumuz kurslarımız mevcut. Bu kurslarımızı zaman zaman ziyaret ederek, kursiyerlerimizle buluşuyoruz. Bugünde halı dokuma kursumuzu ziyaret ettik ve çalışmalar hakkında bilgiler aldık. Ev hanımlarımızı özellikle iş sahibi yapma noktasında meslek edindirme kurslarımızı Battalgazi Belediyesi olarak uzun süreçtir devam ettiriyoruz. Ev hanımlarımız buraya gelip meslek öğreniyorlar. Sipariş üzerine değişik farklı motifler ortaya çıkarıyorlar. Birçok kurslarımız burada mevcut. Bu kursların amacı hem eğitim hem de insanlara meslek edindirmek. Öte yandan ev kadınlarını sosyal hayatın içerisine entegre etmek ve onların ellerinden çıkan güzel çalışmaları toplum ile buluşturmak. Yapılan bu çalışmalardan ciddi dönüşler görüyoruz. Hasırcılarda mülkiyeti belediyemize ait olan binamızda ilerleyen dönemlerde inşallah erkek ve kadınlar için bir kurs açmış olacağız. İlçemizdeki meslek edindirme kurslarımızın sayısını daha da arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız