SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuru Kayısı Lisanslı Depo Tebliğinde Değişiklik

0
Güncellendi - 2021-10-12 01:57:35
Kuru Kayısı Lisanslı Depo Tebliğinde Değişiklik
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret Bakanlığı, Kuru Kayısı Lisanslı Depo Tebliği'nde değişiklik yaptı.

Resmi Gazete'de yayınlanan "Kuru Kayısı Lisanslı Depo Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Değişiklik Tebliği ile, Kuru Kayısı Lisanslı Deposu'na kabul edilecek kayısılarda nisbi nem ve nem oranlarında değişiklikler yapıldı.

Buna göre, 12 Nisan 2013 tarihli Kuru Kayısı Lisanslı Depo Tebliği'nin 5. maddesinin, lisanslı depoya kabul edilecek kayısıların nisbi nem oranlarını belirleyen C fıkrası ile, kayısıların nem oranlarını belirleyen 9. maddenin ikinci fıkrası yapılan değişiklikler sonrası şu içeriği kazandı:

Kükürtsüz kayısı için nisbi nem yükseltildi, kükürtlü kayısı için düşürüldü

Madde 5 - Fıkra C): % 55-60 nispi nemi ve kükürtlenmemiş (gün kurusu) kayısılar için maksimum 8 0C, kükürtlü kayısılar için ise 12 0C sıcaklığı sağlayacak özellikte ve kapalı olması, kayısının depolara aktarılması ya da depodan tahliyesi amacıyla ihtiyaç duyulan nakil ve diğer araç ve gereçlerin rahatça çalışabileceği genişlikte boş alanların ve geçiş yerlerinin bulunması

Nem oranları yükseltildi

Madde 9 -Fıkra 2): Kayısılar asgari 500 kg kapasiteli kasalar içinde depolanır. Nem içeriği, nem tayin cihazı ile ölçüm yapılarak belirlenir. Nem oranı kükürtlü kayısılarda %20’nin, kükürtlenmemiş kayısılarda %18’nin üzerinde olan kuru kayısılar lisanslı depoya kabul edilmez.”

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • kayısıcı (2 yıl önce)
    Malatya ya hiçbir faydası olmayan köylüye hele hiç faydası yok özel bir şirketin açtığı depo gündeme neden bu kadar fazla getirildi veya idareciler sahiplendi açılış düzenledi malatya ya hizmet diye lanse edildi anlamak mümkün değil göz boyamak amaç sadece
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan SOĞUKPINAR (2 yıl önce)kayısıcı isimli kullanıcı yorumuna
    İsminizi yazmaktan imtina edip, kendinize Kayısıcı yazarak gizlenmek yerine, açık isminizi ve soy isminizi yazıp kayısı ile ne kadar ilgilisiniz belirtmiş olsaydınız ? Sizinle konuyu tartışmak isterdim. Kimlerin ekmeğine yağ sürmek niyetindesiniz ? Çok anlaşılmıyor ... Saygı ve selamlar
    0
    0
    Yanıtla