SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kuru Kayısıya Değer Katacak"

0
Güncellendi - 2020-09-09 06:42:02
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesinde yapımı tamamlanan ve açılışı için gün sayılan Lisanslı Kuru Kayısı Deposu'nda Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından da kuru kayısı alımı gerçekleştirilecek. Lisanslı kuru kayısı deposu kayısıya değer katacak.

Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Fırat Kalkınma Ajansı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) yaptığı işlem ve yapımı tamamlanan Lisanslı Kuru Kayısı Deposu'nda incelendiğinde bulundu.

Burada açıklamalarda bulunan Özcan, 30 bin dönüm üzerine 6 bin ton kapasiteye sahip Lisanslı Kuru Kayısı Deposu'nun kullanacağı hale getirerek, "Burası soğuk hava ile düşünme ve aynı nem de kalması kullanma bir depomuz. Lisanslı Kuru Kayısı Deposu baskı adlandırdığımız beş yüz kiloluk kasalar ile kendi raflarda gördüğüm karışıklığa neden vermeden kime ait olduğu, kükürt ve nemin ölçüldüğü bütün analizleri yapıldıktan sonra bu depolarda muhafaza altında. Kayısı da yeni bir dönem başladı ”diye konuştu.

Özcan, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden alım kararı vermesi kararı ile lisanslı depoculukla beraber kuru kayısı da yeni bir dönem başlatacağını vurgulayarak, yazılı kaydetti:

“Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayan Malatya'nın kayısıdan ekonomik anlamda 500 milyon dolar ihracat hedefine doğru emin adımlarla yürüyecektir. Malatya ekonomisi için önem arz eden kayısıya verilen destekten bu emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ”

Vali Aydın Baruş ise kayısı bilginin kullanılacağı, analiz edilebilecek saklayabileceği ve teknolojik olarak satışını yapacağı lisanslı depoda inceleme yaptıklarını belirterek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yanı sıra Fırat Kalkınma Ajansımızın desteğiyle Malatya'mıza güzel bir tesis üzereyiz. Malatya çiftçisi, üreticisi kazandıkça Malatya kazanacak, ekonomik olarak daha da güçlenecek. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum ”dedi.

Ziyaret kapsamında Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özcan, Vali Baruş'a, Lisanslı Kuru Kayısı Deposu hakkında bilgiler aktardı.

Iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız