SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kutuplaştırıcı Siyasetten Vazgeçilsin"

0
Güncellendi - 2021-09-22 21:05:33
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türk Ocakları Malatya Şube Başkanlığına ziyarette bulundu.

Ziyaretinde ülke ve Malatya gündemine ilişkin değerlendirmeler yapan Ağbaba, “Atatürk’ün ilkelerine uymayanların CHP çatışı altında bulunamayacağını” ifade etti.

"CHP’nin ilkeleri, değerleri, rehberi, Atası bellidir"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda siyaset yaptığını belirten CHP’li Ağbaba şunları söyledi:

“Bizim partiye üye olan herkesin milletvekili, genel başkanın rehberi, atası Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bizim partimizde onun ilkelerine ve görüşlerine uymayan kimsenin siyaset yapması da mümkün değildir. Zaman zaman siyasetin yoğun gündeminde bazen siyasetçilerin ağza alınmayacak, bazen de konuşulmayacak şeyler söylüyorlar. Bizim partimizin ilkeleri ve kurucusu bellidir. Genel başkanlar gelip geçicidir, değişir ama partinin ideolojisi ve çatısı değişmeyecektir. O çatının da tapusu hiçbirimizde değil tapunun sahibi değişmez ve değiştirilemez.”

"Herkesi teröristlikle suçlamak, teröre karşı gücü zayıflatır"

Siyasette yapılan suçlamalara değinen Ağbaba, “Siyasetçiler zaman zaman suçlamalar yapabiliyor ama geçmişte karşılaşmadığımız suçlamalarla karşılaşıyoruz. 1980 öncesinde siyaset çok gerginken bile siyasi partilerin genel başkanları birbirlerine ağır sözler söylemezlerdi. O nedenle Türkiye açısından baktığımız zaman en büyük beka sorunlarından biri de budur. Siyasetçiler birbirleriyle konuşamıyorsa, siyasetçiler birbiriyle bu kadar gerginse Türkiye’nin geleceği açısından bu büyük bir sorundur. Her şey tartışabilir, eleştirilebilir ama insanların birbiriyle ilgili suçlamalarına dikkat etmesi lazım. Ülkemizde bir terör meselesi var ve herkesi terör örgütünün yanında göstermek, teröre karşı gücü zayıflatır. CHP’yi terörün yanında say, İyi Parti’yi terörün yanında say kuruluşları terörün yanında say, geriye kim kalıyor? Burada herkesin birleşmesi lazım” ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz’un birlik ruhu unutuldu"

Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti:

“Siyasi partilerin düşüncesi, bakış açısı arklı olabilir. Ama bir devlet bir cemaate ve bir gruba teslim edilirse ki bunu 15 Temmuz’da yaşadık, bundan ders almamız lazım. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra ki o birlik ruhu keşke devam etseydi. Çünkü o ruhta Atatürk vardı. Darbeden hemen sonra daha önce görmediğimiz şeyler gördük AK Parti’nin Genel Merkezi’ne Atatürk posterlerinin asıldığını gördük. Maalesef o ruh bir müddet sonra unutuldu.”

"Kutuplaştırıcı siyasetten vazgeçilsin"

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, ülkenin birlik ve beraberliğe ihityacı olduğunu belirtip, “Kıymetli arkadaşların geçen gün buraya MKYK Üyesi AK Parti Milletvekili Öznur Çalık Hanımefendi geldi. O zaman ben arkadaşlarıma bir şey söyledim, dedim ki kutuplaşma siyasetinden herkes vazgeçsin ülkenin ve vatanın bölünmez bütünlüğü her şeyin üzerindedir. Veli Ağbaba’nın babasını, ailesini, kardeşlerini biliriz. Veli Ağbaba ile bir başka siyasi parti mensubunun arasında biz fark göremiyoruz. Çünkü bu memleketin evlatları bu memleketin kaderini belirliyor. Niyazi Mısri Cami yapılırken ben biliyorum ve de şahidim ki o caddede camiye yardım amaçlı toplanan yardım parası kadar para verdi, Hüseyin Dayı” ifadelerini kullandı.

“Türk Ocaklarının hiçbir mensubu Atatürk ilkelerine karşı değildir”

Türk Ocakları olarak, Atatürk’ün izinden gittiklerine dikkat çeken Günata, “Türk Ocakları Türkiye’nin en milli ve en yerli teşkilatlarından biridir. Atatürk’ün milli görüş çizgisi, bizim için temel taşlardan biridir ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 6 ok umdeleri aslında Türkiye Cumhuriyetinin temel niteliklerini oluşturuyor. O nedenle Cumhuriyet Halk Partisi’nin başında bizim nazarımızda Başbuğ Atatürk’ün siyasi partisi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda temel nitelik taşımaktadır. Dolayısıyla bu umdelere baktığımız zaman Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devrimcilik, Devletçilik ve Milliyetçilik esasları bulunuyor. Türk Ocaklarının hiçbir mensubu bu umdelerin bir tanesine karşı değildir ve hepsini sinesinde hissetmektedir” diye konuştu.

Ağbaba, ziyarette Günata'nın yakasına Türk Bayrağı rozeti taktı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Selim (2 yıl önce)
    sayın ağbaba ne diyor? Ağbaba, “Atatürk’ün ilkelerine uymayanların CHP çatışı altında bulunamayacağını” ifade etti. Güldürmeyin. Bu milletide saf saymayın.. İstanbul il başkanı ve Tanrıkulu'na bak... EEeee siyaset her kılıfa bürünür....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Bunların hepsini CEHAPE yapıyor değil mi, AKP'nin yalan rüzgarcıları.. Ayrıca, Erdoğan gidişata göre MHP'yi sepetleyecek, yerine HDP'yi koyacak, görüşmeler şimdiden yazılıp çiziliyor. Bu sefer AKP'nin bu yalan rüzgarcıları ne diyecek merak ediyorum. Dolmabahçe, Osla, Diyarbakır megri megride, Osman Öcalan'da, Abdullah Öcalan mektubunda kıvırtmışlardı. Sadece bugünkü haberlerden https://www.yenicaggazetesi.com.tr/imraliya-gitmeden-erdoganla-yaptigi-sir-gorusmeyi-itiraf-etti-ibb-secimleri-oncesinde-teroristbasi-ocalanin-mektubunu-okumustu-475657h.htm https://www.yenicaggazetesi.com.tr/turk-askerinin-yakilma-videosunu-ceken-isidli-terorist-serbest-birakildi-bir-skandal-daha-ortaya-cikti-475752h.htm
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Ağızlarını her açtıklarında hdp yi dillerine dolayanlara söylüyorum , sözde çözüm(ihanet) sürecinde kim kiminle kol kolaydı dönüp bir baksınlar bir de aynaya baksınlar akılları başlarında mı yoksa kiraya mı vermişler
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaş REİS ne yaptı ise doğrusunu yapmıştır Eğer o gün o şartlarda çözüm sürecini kabul etmeseydi Bu defa diyecektiniz ki bunların derdi anlaşma barış değil onca şehit verildi umurlarında değil Sonuç ne oldu barışı sabote ettiler leş olup gittiler Türkiyede kürt sorunu yok terör sorunu var Ama chp ve ip biri cumhurbaşkanı biri başbakan olma sevdası uğruna (bu mümkün değil) kandil uşağı hdp ye sarılmış Uyanın artık bu vebalden kurtulun chp ne zaman gerçekten mirasımız dediği devletçilik milletçilik anlayışında hareket ederse belki o zaman bişeyler olur Ama chp ye inanç yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Çözüm süreci ! bittikten yıllar sonra tecavüzcü osman ö. yü TRT ye çıkarmak hangi ince aklın ürünüydü ? Terör örgütü renklerini yazıp tiwit atan hanımefendiyi ! TRT nin başına atamak hangi üstün aklın ürünüdür ? Bay Tuncay.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bize fatih yeter (2 yıl önce)
    Kim sizin ataniz acaba atamız belli demissiniz sayın Ağbaba sizin ataniz Osmanlı değilse ki değil torunu siz olamazsiniz sizin ataniz Atatürk değilse ki siz onunda torunu olamazsınız da meraktan soruyorum ataniz kim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Veli bey Allah aşkına bi dön partine bak Atatürk'ün arkasına gölgesine sığınarak Siyaset yapamazsınız bilinki siyasete alet edemezsiniz M. Kemal ATATÜRK'Ü Yalanmı kol kola girdiğiniz ortak tek adaymı Çoklu aday mı derken bu kararsızlığın sebebi kandil de ortağınız hdp ye gelecek talimata bağlı değilmi Genel başkanınız konuşuyor hdp yi incitmemek için kelimeleri seçerek konuşuyor Ama konu cumhurbaşkanı Erdoğan olunca saldırı hakaret iftira yalan herşey var Bi de komik bir laf attınız ortaya Güçlendirilmiş parlamanter sisteme geçiş yapacağız Nedir bu güçlü parlamanter sistem diye sorulduğu zaman kitlenip kalıyorlar Asıl dert vatan millet bayrak değil Birimiz Cumhurbaşkanı birimiz Başbakan Hdp dahil diyer ortaklarımıza bakanlık veririz olur biter Hep söyledim yine söylüyorum ABD, AB ve içeride chp, hdp, ip, sp, dp El birliğiyle Türkiye yi tekrar eski muhtaç hale getirmek Boşuna heves etmeyin seçim sandıkları Milletin önüne geldiği zaman Allahın izni ile bu tabloyu gördüğünü gösterecek son kararı yine REİSE Durmak yok yola devam diyecek Bekleyelim görelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizin gibi düşünürlerin sayısının artması coğrafyamız ve gezegenimiz için büyük bir kazanç olur.düşüncelerinizdeki stratejik derinlik takdire şayan.büyük Ortadoğu projesinin temsilcisi, CHP dir.guney sınırımıza,Rusya'yı getirip koyan, iyi partidir.istanbul seçimlerinde hırsızlık oldu deyip, aynı zarf için de bulunan Üç oyu geçerli,bir oyu geçersiz sayan saadet partisidir bu seçimin ekonomik sorumluluğu Saadet partisine rücu edilip kapatılmalıdır.hdp denen partide,Oslo görüşmelerini tek başına yapmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şivan perver amcanla el ele ağlayanları ne cabuk unuttunuz....güle güle
    0
    0
    Yanıtla
  • Şivan da ibo da Tarkan da dinleriz Şunu iyi bilin anlayın ki Chp yi dinlemeyiz çünkü gün yok ki yalan iftira ile yaptığı siyaset bıktırdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (2 yıl önce)Tuncay isimli kullanıcı yorumuna
    Şehitlerimizin katili Osman öcalıni trt ye çıkartıp oy istiyenler mi söylüyor bunu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Doğan (2 yıl önce)
    Sayın Nadir Günata günlük siyasi tartışma ve polimiklerin dışında kalmış bir vatanperver dir bir ara bostanbasinda belediye başkan adaylığı son dakika da engellendi ,ben şahsen engellendiğinde üzülmüştüm ama bugün iyiki aday olmamış ve partiler üstü kalmış diyorum.
    0
    0
    Yanıtla