SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuyumcu Dolandırıcısı Kovalamacada Yakalandı

0
Güncellendi - 2021-03-05 10:31:58
Kuyumcu Dolandırıcısı Kovalamacada Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

SAHTE ALTIN BOZDURMAK İSTEDİ, VATANDAŞTAN KAÇAMADI.. Kuyumcuya sahte altın bozdurmak isterken fark edilen şüpheli, kaçmak isterken sokakta esnaflar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Üzerinde kimlik çıkmayan şüpheli, eğer fark edilmeseydi yaklaşık 5 bin TL parayı alıp kayıplara karışacaktı.

Olay; Malatya merkez İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcu dükkanında yaşandı. Kuyumcuya giren bir genç, bir künye ile bir kolye bozdurmak istedi. Kuyumcu künye ile kolyeyi kontrol ederken sahte olduğunu belirleyince, dolandırıcı dışarı çıkarak koştu. Kuyumcunun bağırması üzerine ara sokaklarda koşan genç kovalama sonucunda esnaflar tarafından Niyazi Mısri Caddesi üzerinde yakalandı.

Esnaflar şüpheliyi olay yerine gelen polislere teslim ettiler. Kuyumcu dükkanına götürülerek teşhis ettirilen gencin üzerinde kimlik çıkmazken, ismini Kemal olarak ifade etti.

Kuyumcu Önder Barut yaşadığı olayla ilgili olarak verdiği bilgide, “Müşteri kılığında birisi geldi, altın bozdurmak istedi. Tabi biz bazı tetkikler yapıyoruz, yaptığımız tahliller sonucunda altın olmadığını anladık. Altınların üzerinde patenti vardı 22 ayar olduğuna dair, buna kadar yapmış yapan atölye. Fakat içerik olarak kesinlikle altın değildi. Bunu söyleyince arkadaşa ,tabi panikledi. Panikleyince de dışarı kaçtı. Bizlerde kovaladık, yakaladık. Polisler olayın üzerine hızlı bir şekilde geldiler. Yetkililerden tek ricam, bunu yapan atölyeleri tespit etmeleri lazım. Eğer fark etmemiş olsaydık güncel fiyatı 4 bin 950 civarındaydı, yani yaklaşık 5 bin TL fiyatı vardı. Yazık olacaktı fark etmeseydik.” dedi.

Gözaltına alınan şüpheli ile ilgili soruşturma sürüyor.

Burhan KARADUMAN, SG- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız