SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kuzey Çevre Yolu Malatya İçin Çok Önemli"

0
Güncellendi - 2019-11-15 03:05:23
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, bölgesinin parlayan yıldızı olan Malatya’nın her alanda en iyisine layık olduğunu söyledi.

AKP döneminde Malatya’ya önemli yatırımlar kazandırıldığını dile getiren Milletvekili Hakan Kahtalı, Doğu’nun parlayan yıldızı olan Malatya’yı her anlamıyla şaha kaldırmak adına girişimlerinin sürdüğünü söyledi.

Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da önemli yatırımların kazandırıldığını belirten Kahtalı, özellikle sağlık alanında Malatya’nın önemli bir noktada olduğunu ifade etti. 2019 yılında Türkiye’de sadece 4 yeni hastane yatırımı olduğunu ve bunlardan birisinin de Malatya olduğunu belirten Kahtalı, “Malatya’daki eski devlet hastanesi yerine yapacağımız Battalgazi bölgesindeki 300 yataklı devlet hastanesi bu 4 yatırımdan biri. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizim milletvekili arkadaşlarımızla verdiğimiz talebi Sağlık Bakanlığına vererek talebimizi geri çevirmedi ve Malatya’mıza çok güzel bir hastane kavuşturmuş olacağız. Yine yakın bir tarihte resmi açılışı yapılmamış olmakla beraberinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi şuanda fiziken devreye girmiş durumda. Orada çok güzel bir hastane son sistemi yapılmış gerçekten bölgemiz için çok önemli bir hastane konumuna geldi. Sağlık konusunda da diğer yatırımlarımız devam ediyor” dedi.

“Kuzey çevre yolu projesi Malatya için çok önemli”

Yine Malatya’ya kazandırılacak olan Kuzey Çevreyolu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kahtalı, geçtiğimiz günlerde kente gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la yaptıkları görüşmede ödeneğin Ulaştırma Bakanlığına kısa sürede aktarılacağını söyledi.

Kuzey çevre yolu projesinin Malatya için önemli olduğunu dile getiren Kahtalı, “Ülke tabi bir yerden terörle mücadele ederken hem de dışarıda Amerika’nın kur üzerinde yapmış olduğu manipülasyonlar ve yaptırımlara rağmen ülkemiz yatırımlarına devam ediyor. Malatya için bugüne kadar istediğimiz ne varsa Cumhurbaşkanımız ikilemedi. İnşallah en kısa sürede de kuzey çevre yolumuzu da Malatya’mıza kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

“Önemle üzerinde durduğumuz bir diğer konu ise hızlı tren projesidir”

Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya’ya kazandırmak istedikleri bir diğer önemli projenin ise hızlı tren olduğunu söyledi. Hızlı tren ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Kahtalı, “Normal güzergah devam ediyor ve Allah nasip ederse hızlı trenimizi de Malatya’mıza kazandırmış olacağız. Yine ulaştırma ile ilgili havaalanında yeni bir apronun ihalesi yapılma aşamasına geldi. Orada belli bir miktar yer tahsil edilmesi gerekiyordu oda yapıldı. Birçok alanda bu yatırımlarımız devam ediyor” dedi.

“12 bin tona yakın kayısı ile ilgi lisanlı depoyu önümüzdeki sezona yetiştirmiş olacağız”

Malatya’nın en önemli ihraç ürünlerinden biri olan Kayısı ile ilgili de önemli projelerin hayata geçirileceğini söyleyen Kahtalı, hem Büyükşehir Belediyesi hem de Ticaret Borsası tarafından yapılan lisanslı kayısı depoculuğun da kayısının geleceği noktasında önemli bir yatırım olduğunu dile getirdi.

Bu projeyi de yakından takip ettiklerini belirten Kahtalı, şunları söyledi:

“Gerçekten bu işi takip eden Borsa Başkanımız Ramazan Bey’e çok teşekkür ediyorum. Orada şuan 7 bin ton kapasiteli lisanslı bir depo inşa ediliyor. Yine altına 5 bin tonluk depolama alanı olacak. 12 bin ton gibi bir kayısıyı depolayacak bir alan inşa ediliyor. Burayı önümüzdeki sezona yetiştirmiş olacağız. Bu proje üreticiler için çok önemli bir yatırım. Kayısı üreticilerimiz şimdiye kadar ürettiği kayısıyı çok hızlı bir şekilde pazara satmak zorunda kalıyordu. Ama şimdi bu lisanslı depoculuğun hayata geçmesi ile birlikte böyle bir sıkıntısı da kalmayacak. Devletimiz tarafından üreticimize bir tek lira maliyet çıkartılmadan bahçesinden ürünü alacağız, soğuk hava deposunda muhafaza edeceğiz. Getirmiş oldukları ürünün lisansını üreticilerimize vereceğiz. Üretici de aldığı lisans ile gidip istediği fiyata malını satabilecek. Üreticiye verilen belgede, ürününün nem oranı, kükürt oranı da yazılı olacak. O belge ile de her türlü alışverişini yapabilecek ve bu belge karşısında faizsiz işçilik görevi için kredi kullanabilecek. Bu köylümüz için kayısı üreticimiz için çok önemli bir şey”

“Malatya’ya ilerleyen günlerde bir tane daha organize sanayi bölgesi kazandıracağız.”

Malatya’nın sanayi de de önemli bir kent olduğunu dile getiren Kahtalı, var olan 2 OSB’nin yanı sıra 3’üncü OSB’nin de şehre kazandırılacağını söyledi. Yeni OSB’nin kamulaştırılması konusunun büyük oranda tamamlandığını ve yer tahsisinin yapıldığını belirten Kahtalı, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belli bir miktar para aktaracak. İnşallah bu sorunu da halledeceğiz. Şuanda iki organize sanayi bölgelerimizde 25 bine yakın çalışan var. Allah nasip ederse bu üçüncü organize sanayimiz ile şu anki istihdam sayısının iki katı katkı sağlanacak” şeklinde konuştu.

“Malatya büyüyen ve gelişen bir kent”

Malatya’nın büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu aktaran Kahtalı, yeni yapılacak olan kuzey ve güney kuşak yollarının yanı sıra sahil yolu ile birlikte de ulaşımda da ciddi yatırımları hayata geçireceklerini ifade etti.

Sanayi sitelerinin de Altay Kışlasına taşınması konusunda da sona doğru gelindiğini ifade eden Kahtalı, “TOKİ aracılığı ile hem Özhan Sanayi sitesini hem de küçük sanayi sitesini belirlediğimi alana taşımış olacağız. Malatya’yı genişletmek gerekiyor. Malatya inşallah bu anlamda her şeyin en iyisine sahiptir. Ben bu bölgenin parlayan yıldızı Malatya olduğu nu düşünüyorum. Bunu gerçekten herkes biliyor. İnşallah daha iyi noktalara gelmesi için hem yerelde hem de genel siyasette iyi temsil edilmesi gerektiğine inanıyorum. Biz milletvekili arkadaşlarımız ile belediye başkanı arkadaşlarımız ile buna gayret edeceğiz inşallah” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • Gerçek (4 yıl önce)
    Rant için .tüm ilgili birimlerin itirazına olumsuz goruslerine rağmen Kuzey cevreyolunda ısrar edildi,niçin bedava denecek maliyette ki Güney çevre yolu yapılma di , açın bakalım Kuzey cevreyolunu,Müslüm baba ne okumuş tü,, son pişmanlık neye yarar,her şeyin bir bedeli var,olmadı yarr
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Laf olsun cevre yolu dolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Çakır (4 yıl önce)
    Sanki muhalefet partisi milletvekili gibi konuşmuş. Bu dediğini medyaya değil, iktidarda olan kendi partine söyle kendi partine...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    cek cek cak cak
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (4 yıl önce)
    Güzel konuşuyor. Sadece konuşuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • kaysici (4 yıl önce)
    Bu lisanslı depoculuk nedir tam olarak? neden kaysının sulama sorunu kuruma sorunu pazar fiyat sorunu mazot ilac gübre tarimsal yardım gibi onlarca sorun varken hic dile getirilmiyorken lisanslı depoculuk nedir tam olarak nekadar faydasi olacak hukmedilemeyen 4 5 tane buyuk esnafin elinde olan kaysi piyasasina hukmetmekmidir anlamiyorum biri aciklayabilirmi ? çifçiye ne gibi bir getirisi katkisi olacak aydinlatirsaniz sevinirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan oğuz (4 yıl önce)
    Sadece konuşuyorlar icraat yok milletin gazını alıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Sayın Gürkan beni hayal kırıklığına ugrattiniz halbuki ben paravana gitmeden sandık başında size açık oy vermiştim ve sizin hizmetlerinizle ve projelerimizle bu ile damga vuracaginizi ümit ediyordum korkuyorum sizde vekilligemi geçeceksiniz diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (4 yıl önce)
    Evet sayın vekilim çok önemli. iktidar milletvekillerine söyleyin de 30 yıldır bitirilemeyen çevre yolunu bir an önce bitirsinler. Bu şehrin trafiği trajik olmuş durumda. istasyon kavşağı sabah ve akşam boğaz köprüsü gibi oluyor. bir de size zahmet hatırlatın: köprülü kavşak, hafif raylı sistem, sivil hava alanı, şehir hastanesi, yüksek hızlı tren ve yeni alt merkezler gibi sorunlara çözüm bulunmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın vekilim önemsiz diyenmi oldu konuşma yerine icraat bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    yapılmasa da olur.yakın zamanda hava ulaşımı kuzey çevre yolunu rantabl kılmaz.(22yy)da!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Tüm Malatya bilyoki çevreyolu çooook önemli ama ortada bişey yok. Öznur Hanım 10 yıldır diline doladı çevreyolu nu ama hiçbişey yapılmadı. Bari siz ilgilenin sayın Kahtalı. Türkiye de çevreyolu olmayan tek Büyükşehir in Malatya olduğunu herhalde biliyorsunuzdur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (4 yıl önce)
    Adamlar zaten yüzde 70 oy alıyorlar neden hizmet getisinlerki kuzu kuzu herkes oyunu veriyor hiç gerk yok masraf yapmaya bu saydıkları başta kuzey 'çevre yolu olmak üzere ancak bu hızla 2071 yilinda anca biter
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (4 yıl önce)
    Evet evet baya önemli :))
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (4 yıl önce)
    sadece lafta,yol nerede..?
    0
    0
    Yanıtla
  • iaktst44 (4 yıl önce)
    Beceriksizler... Malatya’nın vebali üzerinizde. Nasıl hesap vereceksiniz onu düşünün ahirette.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sabancitil44@gmail.com (4 yıl önce)
    siz yanınıza gelen vatandaşları kovmayın hızlı tren kuzey çevre yolu nu hemen yaparsınız da ama yapmayın 2 sene sonra seçim olaçak secim malzemesi olarak kullanırsınız biz vatandaşlar da dinleriz oyları alırsınız yine vatandaşları yanınıza geleni kovarsınız tabiki siz vekil kalırsanız
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (4 yıl önce)
    Bu halkı aptal olarak göremezsiniz, böyle davranarak kalmayan değerinizi yerin dibine batırırsınız. Çiçek böcekle uğraşacağınıza yol yapın yol. beş yaşındaki çocukla trafiğe çık, bu trafik neden şıkıyor, duruyor, der. Laf olsun torba dolsun diye konuşmayın, önce yapın sonra konuşun. Yıllardır aynı sakızı çiğniyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • emirza (4 yıl önce)
    Size kim inanır,Kadir inanır. Yüzakı caddesi ile Bostanbaşı arası 300 m,orayı açamayanlar çevreyolu yapacaklarmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    Hani nerde bir kazma vurudunuz mu ancak martaval başka bişey yok artık bıktık sizden yahu bir AKP li olarak bıktık
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Laf çok icraat yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (4 yıl önce)
    Yapın o zaman bekliyoruz kaç yıldır, önemini biliyoruz, icraat,faaliyet bekliyoruz sayın vekilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert 44 (4 yıl önce)
    Secim zamanı mi geldi ne? Malatyamiz doğunun incisiysen çevre yolu olmayan tek il kaldı.Yanibasimizda Elagzig a gidinde yol görün Adamlar 10 yıl önce yaptı.trense yani başımızdaki Sivas a kadar geliyor bizlere neden gelmiyor ki akp nin kalesiyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (4 yıl önce)
    Kuzey çevreyolu Malatya icin çok önemli ise Chp genel merkezine baski kuralım hemen yapsinlar bu sene sonu teslim etsinler. Nasil ironi amma
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Ciddimisinn!
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (4 yıl önce)
    Günaydın vekil kimsenin keşfedemediği öyle büyük bir tespit yapmış ki ?? kuzey çevre yolu Malatya için önemli imiş alkıııışşşş vay halimize 17 yıldan beri bunlar hangi çevre yolunu bitirmişler ki kuzeyde MALATYA için önem arzediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (4 yıl önce)
    Hep laf icraat yok haydi yapın o zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (4 yıl önce)
    Malatyalılara nasıl saç baş yoldururum açıklamaları bu haberi görünce ünlü replik aklıma geldi " ağam benle eğleniyiii" yazık vallahi yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (4 yıl önce)
    Hadi canım. Ciddimisin. 20 yıldır aynı hikaye. Artık kabak tadı verdi. Ve bizde yiyoruz. Devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat (4 yıl önce)
    Yolunu da sizin olsun koprunuzde yaya geçimlerini düzeltin üst geçitleri asansorlerini yapın malatya halkından gelen trafik şikayetlerini dikkate alın 09.11.2019 tarihinde sizin yollarıyla övündüğümüz malatyada yaya geçitinin karsisinda duvar oldugundan dolayi 16 yasinda yeğeni mi araba carpmasi sonucu toprağa verdim ben allah bu halkin hakkini yeğeninin hakkını sorsun siz devlet insanlarından
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    yolun önemini herkes biliyor, biran önce bitirilmesini bekliyor, laf olsun diye açıklama yapmak yerine biran önce bitirilmesi için çaba sarfedin, çalıştık çabaladık yaptık deyin, yıllardır sakız gibi aynı şeyleri söylemeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan (4 yıl önce)
    Kendi söylediğine acaba inanıyormu
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (4 yıl önce)Aslan isimli kullanıcı yorumuna
    bende tam onu yazacaktım demek ben gibi düüşünenler çok umarım bu yorumlarıda okursunuz sayın milletvekilleri
    0
    0
    Yanıtla
  • Şükrü (4 yıl önce)
    Göz göre göre doğru söylemiyorsunuz sayın vekil malatyanin acil olan tek şey çevre yoludur bununla ilgili icraat iniz nedir onu söyleyin lütfen laf kalabalığı yapmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sadece laf,yol var mı? yok .
    0
    0
    Yanıtla
  • Molikanlı (4 yıl önce)
    Malatyada ki hizmetleri torpil yaparken ki hızla yapsalar bir gecede biter bütün hizmetler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit var (4 yıl önce)
    MALATYA SİYASİLERİNİN TAMAMI, MALATYA İÇİN BİR TALİHSİZLİKTİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Irfan (4 yıl önce)
    Nerde acaba bu kuzey yolu mezarlığın orda bir yol var ama tastepede son buluyor artık 30 yıla kadar biter
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Sayın Milletvekili sizin Kuzey çevre yolunun önemli olduğuna inanmanız yeterli olmuyor .Hükümetinizin de kuzey çevre yolunun Malatya için önemli olduğuna inanması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla