SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kuzey Çevre Yolunu Göreviniz Bitmeden Bitirin"

0
Güncellendi - 2020-04-04 03:30:52
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yeni Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, “Temeli atıldıktan sonra bile 3 bakan değiştiren  Kuzey Çevreyolu'nu göreviniz bitmeden bitirin” diye seslendi.

Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın 28 Mayıs 2017 tarihinde Akçadağ yol ayrımında düzenlenen temel atma töreni ile yapımına başlanan Kuzey Çevre Yolu 3 yılda 3 bakan değiştirdi.

"YOLUN BİTİM TARİHİNİ KENDİLERİ DE BİLMİYOR"

Güzergahı üzerinde 14 adet farklı seviyeli Kavşak, 28 adet Altgeçit, 3 adet DDY Geçit ve 4 adet hidrolik köprünün bulunduğu Kuzey Çevreyolu bitim tarihi temel atma töreninde 2019 Ağustos ayı olarak müjdelenmiş, ancak daha sonra bitim tarihi sessiz sedasız 31 Aralık 2021’e ertelenmişti. 2020 Yılı Yatırım Programı’nın “Devam Eden Projeler” kategorisinde yer alan 54 kilometre uzunluğundaki Malatya Kuzey Çevre Yolu Projesi’nin başlama ve bitiş yılları 2011 – 2023 olarak belirtilmiş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Bu yolu bitirecekleri tarihi kendileri de bilmiyor. Bitim tarihi için defalarca tarih verdiler. Kimin ne söz verdiği, yolun ne zaman biteceği belirsiz” ifadelerini kullanmıştı.

"BİR GECE YARISI GÖREVİNDEN ALINMADAN ÖNCE!"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Kuzey Çevreyolu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Malatyalılar onlarca yıldır çevreyolunun bitirilmesini bekledi. Ancak kağnı hızında ilerleyen yol yine hayal kırıklığı yarattı. Önceki bakan Mehmet Cahit Turan döneminde gözle görülür bir yol yapımı gerçekleşmedi. Yeni Ulaştırma Bakanını Karaismailoğlu, bir önceki Ulaştırma Bakanı gibi bir gece yarısı görevinden alınmadan önce Malatya Kuzey Çevreyolu’nun bitirilmesi için çaba harcamalıdır. Ancak görünen köy kılavuz istemez. Ne bakanın ne AKP’nin ömrü Kuzey Çevreyolu'nu bitirmeye yetmeyecek.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Bunların zihniyetine göre, nasılsa bir çevreyolu var . Kör topal idare ediyor işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Rantcilar ihtiraslariniz icin malatya ovasini parcaladiniz.universiteninilgili birimlerininonay vermedigiproje yi yaptiniz.burnunuzdangelecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    Belki biz görmeyiz ama gelecekteki en büyük sorun gıda yani beslenme sorunu olacak insanlar açlıktan ölecekler gıda için savaşlar çıkacak bunun için yıllarca hep söyledik tarım arazileri ve meralari koruyalım bu alanları yapılaşmaya ve sanayii tesislerinin kurulmasına kapatalım ne oldu Türkiye'nin ova ve meralari betonlasti bunun sonucunda gıdada kendi kendine yeten 7 ülkeden birisi olan güzel memleketim kaysi ve fındık dışında herşeyi ithal eder duruma geldi.ilimizde ise yeşil tecde gitti Karakavak gitti bu çevre yolu ile o güzergahta betonlasacak eski köylerimize lütfen bakınız atalarımız yerleşim yerlerini tarım alanı olmayan dağ eteklerine kurmuslardir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sahipsiz (4 yıl önce)
    Kim ne derse desin herkes kendi bildiğini yapar her kafadan bir ses gelir işi bilenle uzmanıyla yapılmaz herkes çıkarı doğrultusunda yapıyor yazık lar olsun bi Malatya’nın çevre yolu yok vekiller ne iş yapıyor hep konuşurlar icraat yok yok yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Çevre yolunun kuzeye yapılması kararı malatyalılarının iradesinin aksine AKP' nin belki de cemaatin marifeti ile bir dayatma olduğunu düşünüyorum. Kuzey çevre yolu projesi malatya ile birlikte ülkeye ve evrene ihanettir. Kuzey çevre yolundan vazgeçilmeli. Şu anda yaşadığımız corona salgını da gösterdiği doğaya saygılı olmalıyız. Yoğunluklu yerleşim merkezlerinden uzaklaşmalıyız. Belki çözüm olabilir bazı merkeze uzak ilçelerin uydu kente, kentlere dönüştürülmesi gerekir. Bunu şehir plancılarının projeleri ile gündeme getirmesi gerekir diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir dayı (4 yıl önce)
    bunlara koyun ver güdemezler inanın her yapılan hizmetleri hep hasara uğradı yazık yol açın yol başharık kanalboyunda hergün kaza oluyor nato e5 mübarek
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (4 yıl önce)
    Sen git de İstanbula yeni yapılan şehir hastanesinin yolunu yaptır imamoğluna
    0
    0
    Yanıtla
  • Hükümet imamoğlunun yurtdışından aldığı kredileri onaylarsa yaptıracak. Ancak hükümetin tek işi imamoğlunun elini kolunu bağlayıp hizmet etmesini engellemek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sahin (4 yıl önce)
    Güney Çevre yolu açılmalı Kuzey fayy hattı üzerinde.Acilen Kuzey çevre yolu iptal edilmeli.Malatya deprem bölgesi hepimiz gördük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (4 yıl önce)
    Kuzey çevre yolu fay hattı üzerinde.Bir Çevre yolu yapılacaksa Güneyden yapılmalı.Kuzey çevre yolu acilen iptal edilmeli. Güney Çevre yolu açılmalı bence. Her şey para değil arkadaş lar gördükkü Malatya deprem bölgesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (4 yıl önce)
    Bu yamuk eğri yol mu çevre yolu olacak! Bu şekli kim çizdi? Bir mühendis mi? Yoksa gözü görmeyen biri mi çizdi? Malatya doğru nedir, Cetvel ne işe yarar? Ve estetiğin bu mu? Diye insan sormadan edemiyor. Böyle yamuk olursa yazık olur. Koy bir nokta Akçadağ kâğıt fabrikasının oraya diğer noktayı da koy kömürhan köprüsünün bu tarafına. Cetvel ile çiz. Hava alanının önünde geçsin. İleride sahil yolu olsun. Malatya'ya ve dünyaya örnek bir VİZYON (geniş görüşlülük-geleceği hayal etme ve geleceği görme) olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mükemmel yakıt tasarrufu olur,hem de vizyon proje olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nerede o vizyon sahibi, ileriyi gören liyakat sahibi mühendis ve yöneticiler. Çoğu adamı ile işe girmiş işten anlamayan olunca ancak böyle eğri büğrü bir yol çıkıyor ortaya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (4 yıl önce)
    Şu ortamda konuşacak laf bulamadın da bunu mu attın ortaya. Herkes can derdine düşmüş, ondört gün sonra ne olacağını bilmiyor, sen laf olsun torba dolsun diye konuşuyorsun. Biraz topluma saygın olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)Halil isimli kullanıcı yorumuna
    Biraz da doğruya doğru, yanlışa yanlış deyin. Nedir bu takım taraftarlığı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    Bu virüs ortamında çok zor ekonominin iyi olduğu paranın bol olduğu dönemde yaptırmalı idik maalesef duble yollarımız en sonlarda yapıldı stat 8 yılda bitirildi hızlı tren Sivas'a gelmek üzere bize 2023 deniyordu bu gidişle oda çok zor sivil hava alanımız yok ama keşke ülke geneli önce üretime yönelik sanayi hamlesi yapılsa tarım ve hayvancılıkta dünyada marka olsak sonrada oralardan kazanacağımız paralarla hızmete yönelik yatırımlar yapsaydik diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ama akpartiye oy vermeye devam değilmi türkiye sevdalısı kardeşim bu şehre herşey müstahak
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli (4 yıl önce)
    Şehre giriş yasağı başladı, ancak transit geçen araçlar.çevreyolu olmadığından yine şehrin içinden geçecek. Duraklamaları nasıl kontrol edilecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Doğru demiş
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (4 yıl önce)
    Lâtif sen konuşma...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ariva (4 yıl önce)
    Daha bitmez battı ekonomi ne yolundan bahsediyorsunuz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Bi yardim kampanyasimi baslatsak bunun icin ??
    0
    0
    Yanıtla
  • cesur yürekden başlayalım
    0
    0
    Yanıtla