SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kuzey Çevre Yolu'nun Önemini Her Platformda Dile Getiriyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulunan AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “2020 yılı tüm dünya için sıkıntılı bir yıl oldu. Buna rağmen yatırımlar ve bu yatırımlara kaynak ayrılması noktasında devletimiz gerekeni yapmıştır, yapmaya da devam ediyor. Özelde Malatya’mız için önem taşıyan yatırımların çalışmalarını yakından takip edip, tamamlanması ya da ilimize kazandırılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Öncelikli ve aciliyet arz eden hizmetlerin ivedilikle hayata geçirilmesi noktasında çalıştıklarını kaydeden Tüfenkci, “Malatya’mıza kazandıracağımız her hizmetin şehrimizin geleceğinin teminat altına alınmasına yönelik bir kilometre taşının daha yerleştirilmesi anlamı taşıdığı bilinciyle hareket ettik, bundan sonra da etmeye kararlıyız. Tüm dünyanın zor bir süreçten geçtiği aşikar.

Buna rağmen ülkemizdeki yatırım hamleleri sürmekte. Özelde de memleketimiz Malatya için önem taşıyan yatırımların devam eden süreçleri var. Mesela Kuzey Çevreyolu. Burası hakikaten Malatya’mız için önemli ve de bir an önce halledilmesi gereken bir yatırım. 52 kilometre uzunluğundaki çevreyolumuzun yapımı sürüyor. Buranın ilimiz için ne kadar büyük arz ettiğini her platformda dile getiriyoruz. İnşallah en kısa sürede hizmete açılması en büyük gayemiz olacak. Ulaşım konusunda önemli yatırımlar aldık, halihazırda devam eden projelerimiz var. Bunlardan birisi olan Tohma Köprüsünü inşallah önümüzdeki günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile birlikte açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Tüfenkci, devam eden yatırımları tamamlamak için gayret sarf edecekleri de kaydederek sözlerine şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyemiz eliyle yapılan ve tamamlanan yatırımlar söz konusu. Birkaç örnek vermek gerekirse, Eski Yimpaş binamızı yeniden projelendirilerek Malatya'nın kültürel yapısına kazandıracağız. Orduzu'da 5 bin kişilik çok fonksiyonlu bir kapalı spor salonunu gençlerin hizmetine sunacağız. Beydağı Tabiat Parkının bir bölümünü faaliyete geçirdik, diğer bölümü de halkımızın hizmetine sunulacak inşallah. Bölge gençlik kampı merkezini yapıyoruz. Burası ilimizin gençleri değil sadece, bölgenin gençlerine de faaliyet alanı olacak. Gençlerimizin semt sahaları, gençlik merkezleri ile hem spor yapacakları hem de çeşitli aktiviteler yapacakları projeler gerçekleştirdik. Gençlere hitap eden çok önemli yatırımlar kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz.

Malatya'mız 6. Bölge Teşviklerinden faydalanan iller arasına sokmuştuk. Bunu 1 sene daha uzattık.

Kayısıda lisanslı depolama çok önemli yatırım. Bunun faydalarını zamanla daha iyi anlayacağız. TMO'nun da kayısı alımıyla birlikte Malatya’nın en önemli ticari ürünü hak ettiği değeri kazanmaya başladı. Bu kıymetli ürünün, güzel bir ortamda değerlendirilmesi noktasında da yine Büyükşehirimiz eliyle yeni bir Şire Pazarı yapıyoruz inşallah. Yapacağımız modern Şire Pazarı gerçekten çok güzel olacak. İnşallah yakın zamanda temelini atacağız. Yine yeni buğday pazarımızı yapıyoruz. İnşaallah bu hizmetlerimizi en kısa sürede halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

47 yorum yapılmış

  • keklik (3 yıl önce)
    dalga geçmeye devam ağam bizimle eğieniyor belki inanan olur
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa ali (3 yıl önce)
    malatya oy ver çevre yolu hemen bitecek merak etme! hızlı tren de jet gibi gelecek merak etmeyin emi! ama oy verin haa unutmayın oy vermezseniz bizden başkası yapamaz ona göre malatyaya hiçbir yatırım gelmez oy verin tamam mı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Ya sayın eski bakan. Ati alan Üsküdari gecti sen daha halen bu işin lafını yapıyorsun. Kuzey çevre yolu için laf devri geçti icraat lazım icraat ICRAAT! Bu işi bitirmeyeceksiniz çekilin yav!
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Malatyalı olarak, Çevre yolu, Hızlı Tren ve yetersiz uçak seferleri. Bu üç hizmette başarılı olunursa Malatya ulaşımda baya rahatlayacaktır. Bu konulardaki çalışmaların hızlanmasını bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (3 yıl önce)
    15-20 Yıldır dillendirilen,5 Yıldır Etüt ve Uygulama Projeleri bitmeyen 150-180 Kilometrelik Sivas Çetinkaya-Malatya Hızlı Tren Hattı niye bu günlerde Kamuoyunda tartışılmıyor, Niye yapılamıyor.Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı hizmete alınmaya hazırlanırken Sivas-Malatya Hızlı Tren Hattı yapımından Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız neden gündeme getirmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    MALATYAMIZIN TV YAYIN YAPAN BASINI KUZEY ÇEVREYOLUNU çekseler iyi olur. Önemli bir proje ve ne aşamada merak ediyoruz. İnşaallah biran önce biter. Malatya trafiği için önemli çünkü. Sayın vekillerim baskı yapın ulaştırma bakanlığına
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    çevre yolu olmayan tek şehiriz tolat amasya kayaların arasında adamlar dağdan dağa viyadük yapıp yolu havadan götürdüler biz daha filan tarihde bitecek diyoruz tümü hikaye 1983 yılından beri çevre yolu yapılacak
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Tarım alanı ve çürük zemin üzerinde kuzey çevre yolu yaptırıyorsunuz. Tarih sizi yargılayacaktır. Bunu unutmayın!
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (3 yıl önce)
    bence fazla dile getirmeyin komik oluyor artık.20 yıldır aynı hikaye. 20 yılda tek yapılan yeşili yok edip dikey mimaride zirveye çıkan bir malatya olduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuzey Cevre Yolu Bitsin Artik (3 yıl önce)
    Kuzey Çevre Yolu nun bitmesi demek şehrin kuzeye doğru gelismesi demek. Bence müteahhit lobisi ve de milletvekillerimiz bu sebeple ve belki göremediğimiz başka nedenlerden bu yolun bitmesini istemiyorlar. Cimere yazmak lazım bence bu sorunu yoksa vekillerimizin bu yolun bitmesi için gayret sarfettiklerini düşünmüyorum. Yıllardır dillendirilen ve 2016 da temeli atılan bir yol şimdiye kadar çoktan bitmeliydi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatylı (3 yıl önce)
    Elazığ da çalışan bir Malatya lı olarak her çevre yoluna girişimde bu rezilliği yaşıyorum. Beğenmediğiniz Elazığ da bile çevre yolu var. Şehre hiç girmeden Bingöl, Diyarbakır veya havaalanı istikametine 5 dk da geçiyorsunuz. Batıda küçük ilçelerde bile bu çevre yolları var. Malatya neden bu kadar geç kaldı ve neden ödenek ayrılıp bu iş tamamlanmıyor. Akşam iş çıkışı belediye başkanımız veya değerli vekillerimiz çevre yolu trafiğine hiç girmiş er mi? O keşmekeşte vatandaşın ve şoförlerin çilesini görmüşler mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Iki donem bakanlık yap ne hizli tren var ortada ne cevre yollari halen platform dan bahsediyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Sayın Bakanım; Bu yol AKP'yi önümüzdeki seçimde Malatya'da bitirecek. İnsanlar inanmıyor artık. Yapmayın. Etmeyin. Çözüm basit 1 ay içerisinde %90'ı hazine arazisi olan güney çevre yolunun ihalesini yapın en geç 2022 ortasında bitirin. Aklın yolu bir. LÜTFEN Siyasi çıkarlardan kişisel çıkarlardan kurtulun toplumun ülkenin çıkarını en tepeye koyun ve karar verin. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (3 yıl önce)
    Ak partiye oy veren birisi olaraktan sizi ve sizden önceki vekilleri eleştiriyorum. Sayın vekil 2003-2021 tam 18 yıl olmuş. Biz kuzey çevre yolunu göremeyiz ancak inşallah torunlarımız görür vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Malatya çevre yolundaki trafik ışıkları kadar sürücüyü yoran başka şehir görmedim, SSK ve İstasyon kavşaklarına acilen alt geçit yapılmalı, kuzey çevre yolu, şehir hastanesi, yüksek hızlı tren bir an önce bitirilmelidir. İktidara yüzde yetmiş destek veren bir şehir bunları hakketmiyor daha az oy alan şehirlere bunların fazlası yapıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Diger iller karayollarini bitirdi cevre yollarini kuzey güney diye bitirdi ilçelere basladi... hizli trene gectiler... yeni havalimanlari yaptirdilar... sehir hastaneleri kurdular... 3 cu 4 cu üniversiteler açtılar... bence bu şehir isim olarak buyuksehir diger her yonuyle elaziga bagli... normal bir belediyelige bagli tek büyükşehir de sadece malatya zaten... polimik olsun diye yazmiyorum gercek bunlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    tamam önemini belirtiyorsunuz ama hiç de bişey yapmayorsunuz sanki yapacaksınızda birisi engel oluyor gibi konuşuyorsunuz kimsnin inancı kalmadı size
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın vekil demek ki her platformda dile getirmeniz Malatya nın sorunlarını çözmeye yetmiyor. Kimse sizi kaale almıyor demek ki. O zaman siz beceremiyorsanız görevi başkasına bırakın. Bunca yıldır milletvekili bakan olup hala Malatya nın bir çevre yolunu yaptıramıyorsanız onurunuzla istifa edin mesela. Aslında yol çok ancak sizde bunu yapacak irade var mı bilmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Doğu ve Güneydoğu'ya giden kamyon, otobüs, vb. araçların şehir içinden ışıklarda dur kalk yaparken boşa harcadığı yakıtla bir değil iki çevre yolunun parası çıkar. Şaka yapmıyorum, ciddiyim. Buyursun hesaplasınlar. Bu transit geçen araçların şehirde yaşayanların trafik çilesini nasıl artırdığını da söylememe gerek yok zaten...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Malatya hakettiğini alıyor saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (3 yıl önce)
    Malatya siyasileri kendi kazançlarının peşine düşmekten Fırsat bulamadıkları için icraate ancak dile getiriyorlar Buda büyük bi çaba minnettarız sayın vekil
    0
    0
    Yanıtla
  • Üzüldüm (3 yıl önce)
    Malatya siyasetinin en kendine yazık eden simasıdır.. bakanlık yaparken çevresine doldurduğu liyakatsiz takımıyla hiç bir icraat üretememiştir.. çok üzücü..
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Yalan hiç birşey yaptıkları yok sadece yolun üzerine göstermelik bir hastane yaptılar başkada bişey yok malatya 40 sene önce daha iyiydi kendilerini zengin ettiniz 2023 te bir şeridi açarsınız geriside daha sonra
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Vallaha adam bizim aklımızla dalga geçiyor. Gerçi hala yiyenlerimiz var.Seçim olsa birde gidip bunlara oy vereceklerimiz var. İnanan varki söylüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bedri (3 yıl önce)
    4 yıl boyunca sen bakanken bizde her platformda dile getirirdik? eski bir bakan olarak bari sen sus. Bu ayıp em başta sana ayıp olarak yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harrun (3 yıl önce)
    700 küsur milyon maliyeti olan çevre yolu. Her yıl 10 milyon bütçeyle 2071 i de geçer sayın vekilim 2091 olur haberiniz olsun. Hızlı tren de 2171 olur artık. Z kuşağı büyüdü artık. Siz eskiyi 2002 öncesini anlatmaya devam edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harrun (3 yıl önce)
    700 küsur milyon maliyeti olan çevre yolu. Her yıl 10 milyon bütçeyle 2071 de geçer sayın 2091 olur haberiniz olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim44 (3 yıl önce)
    Ziyaaaaaaaaaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayri (3 yıl önce)
    Her yerde söylüyorsunuzda sizi dinleyen, dikkate alan birileri varmı acaba. Birbirinize söylüyorsunuz galiba ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (3 yıl önce)
    Valla sayın vekilimmm bende her yerde onemini dile getiriyorum. Senle benim aram da ne fark var o zaman eğer sadece dile girmekse m eziyet maaşının yarısını bana vermen lazım. Ayrıca sen dile getirme değil icraat yapma mevkisinde bulunan birisin.Sanirim bzim gazimizi alıyorsun :)))
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    secim yaklasti artik yoldan binadan Betondan soz etmeye basladilar issizlik icin ureten fabrika is yeri yaptinizmi bunlardan soz edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Helal olsun vekil seçim yaklastimi ne sen devam et 2071 daha var acele edip kendini yorma
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    sayın tüfenkçi intibak yasası ne zaman çıkacak . çalısanlar eş yardımı alıyorlar emekli olduğu zaman neden kesiliyor . bayram ikramiyeleri 1 milyon su an 700 tl oldu banka faizleri uçtu uçtu. birde teknoköy ün açıklamasını yaparsanız
    0
    0
    Yanıtla
  • Kilicci (3 yıl önce)
    Siz her platformda dile getirmeye devam edin, aman ihmal etmeyin dile getirmeyi, elin adamları memleketlerine yapmadıkları yatırım kalmadı bitirmedikleri projeler kalmadı biz daha dile getirme peşindeyiz onunla övünüyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali (3 yıl önce)
    138 milyar liralik yatirim butcesinden malatya minimum 1-2 milyar tl kapmaliydi. akp li vekillerimiz sagolsun cok iyi takip etmisler 10 milyon kaynak ayrildi buraya. oznur calik cikmis ek butce alacagiz diyor, nerden alacaksiniz? devletin kasasi su anda tam takir kuru bakir, kendi alacaklarini tahsil edemiyor ki odemelerini yapabilsin. batirdiniz bitirdiniz malatyayi da memleketide...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    sayın bakan bey bir sorum olacak bu millet krathaneleri kapalı oraların kirası nereden çıkıyor yani açık olsada kimse gitmiyorda fark eden bişe yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Dogrucu (3 yıl önce)
    Dikkat ettiniz mi koca devletin Malatya için yaptıklarına... park, semt sahası, Depo, bir de millet bahcesi., kek, cay bedava millet kahveleri...çevre yolunu takip ediyorlarmış. Yani???? Ben de takip ediyorum basindan. Sahipsiz Malatya... Durmak yok oylara tam gaz devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Hakikaten komik..erken seçim ne zaman?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    SN Vekilim dile getiriliyor ama sonu görünmüyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    Artık bütün Malatya size gülüyor. Hani çevreyolu nerde? 15 yıldır Bi çevreyolu yapılmaz mı yav. Onun için sesinizi çıkarmayın gerçekten rezil oluyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Palavra palavra
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    O bana dediki. Ben ona dedimki. Oda bana dediki...?????
    0
    0
    Yanıtla
  • ???????
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Vallahi huzur kardeşim durum aynen bundan ibaret değilmi sen söyle...??
    0
    0
    Yanıtla
  • Yani biz mi salağız,bunlar mı bizi salak yerine koyuyor, en önemlisi de bu kadar sitemden sonra sandıkta birşeylerin değişmemesi de üzücü...Millet işsizim diyor açım diyor ama tok acın halinden anlamıyor.Bilim kurulu toplantısında millet yasak esnemeleri haberleri beklerken siyasi reklâm dinliyor. Ne çevre yolları bitti bunların ne de gündemi lüzumsuz meşgul etmeleri..Olmamaları gereken her yerde görebiliyorsunuz. Kimseye meydanı bırakmıyorlar. .Çok şey var söyleyecek ama olmuyor burda sayın vekile soracak çok şey var..Allah bu güzel devletimize ve milletimize zeval vermesin ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Sayın Vekil; bakanlığınız döneminde ulaştırma bakanını basının önünde arayıp yanılmıyorsam 2018 yılının sonunda yolun bitirilmesi için söz almıştınız. Bu nasıl söz vermek nasıl iş takibi size soruyorum. Sıra Malatya'ya gelince mi sözler havada kalıyor. Karadenizde delinmedik dağ, yapılmadık köprü kalmadı. Neredeyse adamlar evlerine özel köprü, tünel yapacaklar. Ödenekler ve yatırımlar bu kadar mı dengesiz dağıtılır. Malatya bu kadar mı sahipsiz bırakılır?
    0
    0
    Yanıtla
  • Lvt (3 yıl önce)
    Bakan oldunuz bu yolu yapamadıniz şimdi nasıl yapacaksiniz ki ben inanmıyorum size artık
    0
    0
    Yanıtla