SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kuzey Çevreyolumuzu da Yakinen Takip Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2021-01-19 15:19:36
A- A+ PAYLAŞ

"BELKİ 6-7 AY GECİKMELİ HİZMETE SUNACAĞIZ.." AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder AKP Battalgazi İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, “Toplantımıza iştirak eden başta; Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci ve Belediye Başkanımız Osman Güder olmak üzere siz değerli muhtarlarımıza hoş geldiniz diyorum. Bizler Battalgazi’yi marka ilçeler arasına koymak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Siz muhtarlarımızla istişare ederek çözüm odaklı çalışmak için gayret ve çaba gösteriyoruz. Battalgazi ilçemizde iştirak eden 304 bin vatandaşımızın sorunlarını kendimize sorun ediyor ve bu sorunların çözümü noktasında, gerek milletvekillerimiz gerekse Büyükşehir ve Battalgazi belediyelerimiz ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu dönem yıllarca parti teşkilatlarımızda çeşitli görevlerde bulunmuş, son olarak Battalgazi İlçe Başkanlığı görevini ifa etmiş ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Battalgazi Belediye Başkanlığı’na seçilmiş Osman Başkanımız ve geçtiğimiz dönem Battalgazi Belediye Başkanlığı yapmış ve daha sonrasında yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmiş Selahattin Gürkan Başkanımızla birlikte elimiz daha da güçlenmiş bulunmakta. Bu vesile ile Battalgazi bölgemizi tanıyan, bilen ve Battalgazi sevdalısı olan başkanlarımızla birlikte ilçemizin sorunlarını çözüp, vatandaşlarımıza daha nezih bir yaşam alanı oluşturmak adına gecemizi gündüzümüze katıyoruz” dedi.

“Pandemi Sürecini İyi Yönettik”

Pandemi sürecinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Güder bu süreci iyi yönettiklerini belirtti. Güder, “Belediye Başkanı olarak tüm muhtarlarımızla daima irtibat halindeyiz. Mahallelerimizin sorunlarını biliyor ve elimizden geldiğince bu sorunlara çözümler bulma noktasında elimizden gelen gayret ve çabayı gösteriyoruz. 2020 yılında bir yandan depremler bir yandan pandemi süreci derken çok sıkıntılı bir süreci geride bıraktık. Battalgazi İlçemiz Malatya’nın esasına teşkil etmesinden dolayı 2020 Battalgazi Belediyesi’ni ciddi anlamda etkilemiş oldu. Şehir merkezimizin ilçemiz sınırları içerisinde bulunmasından dolayı yoğun bir nüfusa hitap etmek zorunda kaldık. Bu vatandaşlarımızın şehirde sevk ve idaresi bizler için çok da kolay olmadı açıkçası. Personelimizin en az yüzde 30’luk kısmının pandemi dolayısı ile rahatsızlıklar geçirmesinden ötürü elimizde kalan personellerimizle bu süreci zor da olsa idare ettik. Pandemi süreci boyunca 1 milyon üzerinde maskeyi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Zor durumda kalan vatandaşlarımıza gıda yardımları gerçekleştirdik. Elbette ki bu süreçte tek tük olumsuzluklar da olmuştur ama genel itibari ile vatandaşlarımızı mağdur etmemek için elimizden geleni yaptık ve şükürler olsun başarılı da olduk. Bizlere ulaşan tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık. Yaklaşık 100 bin aileye çeşitli vasıtalarla dokunmuş olduk. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

"Battalgazi İlçemiz Bizim Gözbebeğimiz"

Toplantıya katılan muhtarların sorunlarını dinleyen Milletvekili Tüfenkci ise, “Malatya ilimiz büyükşehir olduktan sonra büyüme ve kalkınma noktasında önemli yatırımlar aldı. İlimizin hem yaşam kalitesini arttırmak hem de vatandaşlarımıza nezih bir yaşam alanı sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muhtarlarımızla, parti teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte; şehrimizi daha yaşanabilir daha konforlu ve refah seviyesi daha yüksek marka bir şehir haline getirmek için gayret ediyoruz. Siz muhtarlarımızla birlikte istişareler ederek, şehrimizi hep birlikte kalkındıracağız. Battalgazi ilçemiz bizim gözbebeğimiz ve deyim yerindeyse bizim ana merkezimiz. Dolayısıyla Battalgazi’nin değişmesi, dönüşmesi ve kalkınması Malatya’nın kalkınması demektir. Göreve geldiği günden bu yana elinden gelen gayret ve çabayı göstererek ilçenin sorunlarını giderme noktasında sizler ve bizlerle birlikte işbirliği yaprak vatandaşlarımıza daha modern bir şehir sunmak amacıyla çalışan Belediye Başkanımız Osman Güder ve Battalgazili olması hasebiyle bu yörenin sorunlarına hâkim olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ile birlikte vatandaşlarımıza hizmet etmeyi bir borç biliyoruz” diye konuştu.

"Kuçey Çevreyolumuzu 6-7 Ay Gecikmeli Bir Süre İçerisinde Vatandaşlarımızın Kullanımına Sunacağız"

Battalgazi İlçesine yapılan yatırımlar ile alakalı da konuşan Tüfenkci, Battalgazi İlçesinin her anlamıyla gelişmekte olduğunu ve bu bölgeye olan yatırımların tüm hızıyla devam ettiğini dile getirerek, Kuzey Çevreyolu’nun büyük bir kısmı Battalgazi İlçemizden geçmekte. Yine Kuzey Kuşak Yolu bu bölgemizden geçiyor. İnşallah Kuzey Kuşak Yolumuzu da 2021’in sonunda veyahut 2022 başında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Hanımınçiftliği bölgesine yapılacak olan viyadüğün de ihalesi yapıldı. İnşallah yer tespiti ile beraber oradaki en büyük sorunu da çözerek, şehrin trafiğini rahatlatacak bir alternatifi daha bölgemize kazandırmış olacağız. Kuzey Çevreyolumuzu da yakinen takip ediyoruz. Orayı da belki 6-7 ay gecikmeli bir süre içerisinde vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Battalgazi bölgemize yapılan diğer hizmetlere gelecek olur isek, geçtiğimiz yıllarda ilçemize ikinci bir üniversite kazandırdık. Ülkemizin ve şehrimizin gururu olan Karaciğer Enstitümüz Battalgazimizde. Yine geçtiğimiz aylarda Battalgazi İlçemize 217 yataklı bir Onkoloji Hastanesi kazandırarak ülkemizde ilk üçe girebilecek bir yatırım gerçekleştirdik. Battalgazi Devlet Hastanmizin yapımı da tüm hızıyla devam ediyor. Son modern cihazlarıyla Battalgazi bölgesindeki vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız 300 yataklı bu hastanemizin vatandaşlarımız için gurur kaynağı olacağını düşünüyorum” dedi.

TKDK'YI ZİYARET ETTİ..

Bu arada, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğünü ziyaret ederek, İl Koordinatörü Murat Tunç’tan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Malatya olarak 500 projenin gerçekleşmesini sağladıklarını belirten TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, “TKDK olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz yatırımlarda yaklaşık 500 projenin gerçekleşmesini sağladık. Bu 500 milyon gibi bir yatırım tutarına denk geliyor. Bu anlamda bize destek veren sayın bakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bakanımızın bu anlamda bize çok ciddi destekleri oldu. Kurumumuzu birebir takip edip projelerimizi izleyip, bize her anlamda destek verdi” dedi.

“Yapılan yolları, yapılan köprüleri, tünelleri görmeye bilirler”

Milletvekili Tüfenkci ise TKDK’nın illerin kalkınması noktasında önemli bir görev yaptığını kaydederek, şunları söyledi:

“TKDK özellikle Türkiye'de bazı illerin kalkınması noktasında gerçekten önemli bir görev yapıyor. Çiftçimizi ve tarım endüstrisinin kalkınması noktasında bugüne kadar yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor. Malatya’mızda da gerçekten önemli yatırımlara imza atıyor. Biz bugün hem yapılanları hem de bundan sonra yapılacak olanları değerlendirme noktasında bir araya geldik. Geriye doğru baktığımızda yaklaşık 500 projeye 300 milyona yakın destek verildi ve toplamına baktığımızda 500 milyon yatırım tutarına denk geliyor. Böylece işsizlik noktasında da önemli bir yer tutuyor. Tabi bazıları bu istihdamları yeterli görmeyebilir. Çorbada tuzu olmayanlar lafla, algılarla iş yapıyor. İcraat yapanlar ise yüz istihdamı da beş yüz istihdamı da bin istihdamı da yeterli görmeye bilirler. Kangren olan sorunların AKP tarafından nasıl çözüldüğünü anlamayanlar, yapılan yolları, yapılan köprüleri, tünelleri görmeye bilirler. Geçmişte organize sanayide fabrika sayısı ile bugün gelinen fabrika sayısını küçümseyen bu kişiler, Malatya'da bir tane çivi çakmadılar. Sadece söylemlerle eleştirilerle, sadece yapılanları küçümsemekle AKP’yi itibarsızlaştırmak istiyorlar. Kim Malatya’ya bir çivi çakarsa biz onun yanındayız.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Ali (3 yıl önce)
    Malatya belediyesi ve milletvekilleri koca bir hiç. Orduzu ve hanımın çiftliği 6 yıldır revizyon da bı 6 yılda suulandirma sürer. Yzaiklar olsun insanlar aralarına ne ev yapıyor nede satabiliyor. . Belediyecilik değil karın ağrısı. Yeni dönemde kesinlikle size oy yok
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    837.00 milyon gerekli olan çevre yoluna 10. milyon ödenek gönderilmiş vallahi çok merak ettim nasıl bitireceksiniz çoğu yer açil kamulaştırmamadan çıkarılmış nasıl olacak 7 ayda bitecek dersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rahat (3 yıl önce)
    Akp ye yüzde yetmiş oy çıkıyor hep ilk üçte. Ama yizmetve yatırımda sonlarda yer alıyor. Bu şunu gösteriyorki Malatya'da seçilen milletvekili ve belediye başkanlarının ne kadar donanımlı bireyler olduğunu gösteriyor. Bu il yönetimi sayesinde önceki seçimle birlikte artık sandığa gitmeme kararı aldım .Demokrasi ,halkın talepleri hepsi boş .lakırtı. Tüm partilerde lider sultası var .Ahbap çavuş ilişkileri... Adamını bulan hangi düşüncede olursa işini görüyor . Ne sandığa giderim nede bunları ciddiye alırım .
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Kuzey çevre yolunu sayın Bülent Tüfenkçi bayağı yakından takip ediyormuş. O yüzden yine yolu bitirebilecek ödenek çıkmamış. Bu halk bunu hakediyor. Malatya verdiği oya karşılık hiç bir zaman hakkını alamadı ve alamıyor. Ne derseniz deyin milletvekillerinin beceriksizliği veya iktidarın önemsememesi. Sıkışınca din iman edebiyatı ile halkı kandırıyorlar, gerçekleri gizliyorlar. Ancak her şey Malatya halkında bitiyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ne kadar hizmet o kadar oy demediği sürece bu şehirden hiç bir şey olmaz. Elazığın yedeği olur ancak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eren (3 yıl önce)
    Çevre yolunu Malatyadan ziyade doğudaki iller kullancak.Hatta Malatya esnafina zarar bile verecek Biran önce kuşak yolları yapılırsa şehir içi trafiğin yoğunluğu azalır.
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent (3 yıl önce)
    içimden geldi...YALAAAAAAAAANNNN.
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent (3 yıl önce)
    Aceleye gerek yok sayın vekilim ve malatyalı siyasetçi kardeşlerim. malatyalı bekler sorun değil. Kömürhan bitti ya yeter. daha ülkede 2. çevreyolu yapılmamış ve bitmemiş şehirler varken, malatya'ya 2. çevre yolu için erken. hem nüfusu 100 binın altında çevre yolu yapılmayan iller varken, şehir bağlantısı duble olmamış 3-5 binlik ilçeler varken malatya bekler. her seçimde % 70 oy veren malatya sabırlıdır. Aceleye gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Hadi inşallah aceleye gerek yok 2050 yetişirse iyidir her gün reklam yapıyorsunuz insanlar ne yaptığınızı görüyor oturun keyfinize bakın nasulsa 2023 cepteyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Vlkn44 (3 yıl önce)
    Yüce rabbim sizleri yakından takip etmek için yaratmış. Çok iyi takip ederler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (3 yıl önce)
    Allah tan yakinen takip ediyorsunuz yoksa halimiz ne olurdu. Sayin vekil belki seninde benimde ömrüm yetmeyecek kuzey çevre yolunu görmeye bu gidişle.her seçimde ayni hikaye.bu malatya neden bu kadar şanssız.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    10 milyonluk ödeme ile kısmetse 2071 e kavuşur.haydi hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (3 yıl önce)
    Hani mesafe . Sizin neyiniz dogru ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (3 yıl önce)
    Bizde gelecek ilk seçimi yakinen takip ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu (3 yıl önce)
    Din, iman edebiyatıyla, kandırılmaktan bıkmadınız mı ey halkım. Ben bir dindarım ... ancak dindar olmak demek kandırılmayı gerektirmez. hem dindar olayım hem de iyi yaşamayı isteyeyim. Bunun nesi yanlış soruyorum size... Bizler bunlara sahip çıktıkça bunlar canım Malatya'ma sırtlarını döndüler... Bu tertemiz insanların duygularını sömürdüler... Kendileri sırça köşklerde yaşarken hiç fedakarlıkta bulunmadılar. Hz Ömer dediler, Muaviye gibi hep kendilerine çalıştılar...Açız diyene gözlerinin içine baka baka al keyif çayı iç dediler. Artık yaşayamıyoruz dedikçe biz senin yerine yaşıyoruz ya.... dediler. Malatya her defasında daha fazla destek verdikçe, hiç vefa göstermediler; bütün kurumlara Karadenizlileri doldurdular. En nihayetinde Elazığ'a 270 Milyon destek verirken, Malatya'ya 180 Milyonu reva gördüler. Şehir hastanesini buraya yaptılar. Şimdi geri kalan kurumları taşımaya çalışıyorlar. Bizim vekillerimizden ve sivil toplum kuruluşlarımızdan hiç ses çıkmadı. Malatyalı hiç hainlik yapmadı, ihanet etmedi, bunları hak etmedi, etmiyor. Koca bir şehir 20 yıldır aynı şeylerle (Kuzey çevre yolu, vagon fabrikası, viyadük, Lisanslı depo, millet bahçesi) uyutuldu durdu. Daha da aynı şeyleri tekrar edip duruyorlar. Bizler artık bunları duymak istemiyoruz. Karşımıza yeni şeylerle gelin. Şehrinize vekil olun....
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    Yakinen takip ederler hep...!!! ?????
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet demir (3 yıl önce)
    ne altı yedi ayı. proje üzerinden 2 seçim geçti be, her seçim öncesi bitti bitecek deniliyor. yıkım yapmaya gelince ödenek var ama yapıma yok ne güzel dünya. malatya iyice sahipsiz hale getirdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (3 yıl önce)
    Sn bakanım her zaman çok yakinen takip eder meseleleri.Malatyalı vatandaşlarda buna şahittir. Ama sadece takip eder ederde eder. Netice koskoca 0 ( sıfır ) laf ola torba dola. Yazık memleketime yazık biz daha nelere müstehakız. Sadece telefonlara dönüş yapmakla teşkilata kendinizi alkışlatmakla olmuyor sn bakan millet icraat bekliyor sizden.
    0
    0
    Yanıtla
  • serhat bey vekili 2 defa aradım bana dönmedi mesaj yolladım .okul arkadaşım müsait olursan ara dedim yine dönmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Fethi (3 yıl önce)
    6-7 ay mı.Dalgamı geciyorsunuz insanlarla 15 yıl oldu. Ve hala biraz gecikecek diyorsunuz.Beceremedik deyin çıkın işin içinden.2022 de de bitiremezsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Adamlar coook çalışıyorlar ayrılan para belli bir araya gelip poz vermekle bu işler olmuyor büyük köyümün büyük adı vekilleri
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    Sayın vekilim geçenlerde çevre yolu projesi durduruldu sultan suyu harrası yıkım için ödenek alındı denildi şimdi sizde cevre yolu takipçisiyiz dediniz ananasımız gelmedi Öznur Hanım'a mı inanak size mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    Çevreyolu hikayesine devaaaamm.
    0
    0
    Yanıtla