SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Laf Edeceğinize Sözlerinizi Yerine Getirin"

0
Güncellendi - 2021-01-22 01:29:09
A- A+ PAYLAŞ

"MALATYALILAR UNUTUYOR DİYE..!" CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, AKP milletvekillerinin verdikleri vaatleri yerine getirmek yerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne laf ettiklerini kaydederek, “Sürekli müjde verip Malatyalıları kandırdıklarını zannediyorlar ama artık kimse sizin sözünüze inanmıyor. CHP ile uğraşacağınıza işinize baksaydınız, en azından Malatya 19 yılda hizmet alırdı. Yoncalı Barajı için verdiğiniz söz ve gelinen süreç net bir şekilde ortada” dedi.

“Ağzınızı her açtığınızda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne laf edeceğinize verdiğiniz sözleri yerine getirin” diyen Kiraz, AKP milletvekillerinin boş vaatlerle sürekli aynı müjdeleri verdiklerini ancak Malatya’nın 19 yıldır yerinde saymaya devam ettiğini öne sürdü.

İl Başkanı Kiraz, Malatya’da bütün yatırımlarda sıkıntılar yaşandığını bunlardan birinin de Yoncalı Barajı olduğunu ifade ederek, “Yoncalı Barajı’nın Sulama Tüneli’nin ihalesi Kasım 2016 tarihinde yapılmış, kazanmış ve proje için 133 milyon 677 bin TL tutarında sözleşme imzalanmıştır. Yüklenici firmaya verilen iş bitirme süresi ise bin gün olarak belirlenmiştir. Konu ile ilgili açıklama yapan DSİ Genel Müdürü, Malatya Yoncalı Sulaması kapsamında yapımı devam eden 9 bin 40 metre uzunluğundaki Yoncalı Sulaması Tünelinde çalışmalar devam ettiğini belirtti. Tünel açma yöntemleri ve kazı makineleri ile tünel açmada bin 600 metre ilerleme sağlanmış olup işin fiziki gerçekleşmesi yüzde 29 seviyesindedir.

Buraya kadar tamam. AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık 2015 yılında, “2017 yılının sonunda baraj inşaatı bitirilecektir. Baraj inşaatının bitmesi ile birlikte bölgemize sulama suyunu da vermiş olacağız. Yaptığımız görüşmeler neticesinde Yoncalı Barajı’nın sulama kanalları da bu yılın sonunda ihaleye çıkartılacak ve 2018 yılında Yoncalı barajı hizmete girecektir. Arguvanlılar artık düğün türküleri söyleyecek. Arguvan bölgenin Çukurovası olacaktır” açıklamasını yapmıştı. Sayın Çalık, birkaç gün önce bir açıklama daha yaptı ve  “Yoncalı Barajı’na bu yıl için 60 milyon lira ödenek ayrıldığını barajın tamamlanmasıyla milli ekonomiye yıllık 155 milyon lira gelir artışı olacağını” söyledi. 9 bin 40 metre olan sulama tünelin bin 600 metrelik kısmı açılmış, oysa konuştuğu günden 6 yıl geçmiş. Eğer günde 3.25 metre sulama tünel delinip kazılsaydı bugün sulama tüneli bitirilmiş olacaktı. 2017 yılında bitirilme sözü veren ne dönemin bakanı ne de “Arguvanlılar düğün bayram yapsın” diyen milletvekili Öznur Çalık’ın söyledikleri doğru çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Kiraz, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Sonuç olarak; tek taraflı çalışma yapılan tünelin yapılması iyimser bakışla en az 3 yıl sürer. Hala Yoncalı Sulamasının ihalesi yapılmamıştır. Ödenekler zamanında ve yeterli ayrıldığı takdirde 3-4 yıl sonra tamamlanacak Yoncalı Projesi ile ne DSİ Genel Müdürünün açıkladığı milli ekonomiye gelir 164.364,621 TL'nin ne de milletvekili Öznur Çalık 155 milyon lirasının hiçbir anlamı yoktur. Lütfen Malatya halkına tutmayacağınız sözü vermeyin. “Malatyalılar unutuyor diyerek nasıl olsa her yıl müjdeleyip müjdeleyip yolumuza devam ediyoruz” demeyin. Malatyalılar her şeyin farkında. Ağzınızı her açtığınızda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne laf edeceğinize verdiğiniz sözleri yerine getirin!”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Hıdır (3 yıl önce)
    Hizmet yok diyenin gözüne dursun.Son 20 yılda yapılanlar cumhuriyet tarihinde yapılanların kaç katı acaba? Nankörlük sadece kedi hasleti değil bazılarında kedininkindende beter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Mustafa sana bu hizmet demek ki yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (3 yıl önce)
    Diğer yarım kalan yatırımlarda anlaşılan Sayın Kiraz ında haberi yok . Ana Muhalefet Partisi il başkanının İktidarın tüm yatırımlarını takip etmesi ,yarım kalan yada hiç başlanılmayan yatırımların durumu hakkında kamuoyunu bilgilendirerek, iktidarın yalan siyasetini ortaya çıkarması gerekir. Malatya da sadece yarım kalan yatırım Yoncalı barajı değildir. Başkan ekibini çalıştır, il binasında yada ilçe binasında oturarak muhalefet yapılmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa doger (3 yıl önce)
    malatya daha nasil hizmet alacak baskan
    0
    0
    Yanıtla