SON DAKİKA
SON DEPREMLER

LGS'ye Girecek Öğrencilere Feribot Turu

0
Güncellendi - 2021-06-04 21:36:58
LGS'ye Girecek Öğrencilere Feribot Turu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı, tarafından Pazar günü LGS’ye katılım sağlayacak olan öğrencilere motivasyon amaçlı feribot turu düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen sınav öncesi motivasyon amaçlı feribot turunun ardından öğrenciler Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a misafir oldular. Belediye Meclis Salonu’nda öğrencileri misafir eden Başkan Gürkan, sınava katılacak öğrencilere başarılar diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, feribot turunun sınav öncesi motivasyon yükseltmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek,  eğitim ve öğrenimin önemine değindi. Başkan Gürkan, “Çocuklar öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Bugün güzel bir gezi programı düzenlendi size. Feribot turuyla gezdiniz. Karakaya Baraj Gölü’nü gördünüz.  Bu gezide sizlerde motivasyon olarak güzel sonuçlar aldınız.  LGS öncesi sizlerin motivasyonu bizim için önemli. Sınavda sizlere başarı temennisinde bulunmak istiyorum. Allah sizlere zihin açıklığı versin. Feribot turundan sonra sizi burada ağırlamamın sebebi, burası Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Salonu. Yani siz bugünün çocukları yarının büyükleri olarak meclisin bu sıralarında ve bu meclis başkanlığı koltuğunda oturacaksınız. Dolayısıyla sizler geleceğe ve istikbale ne kadar hazırlıklı olursanız istikbaliniz de o kadar aydınlık olur, bizlerin de gözleri arkada kalmaz. Çünkü yeni gelen nesil aldıkları görevi bizden daha ileriye götürmelidir. Pazar günü yapılacak sınav neticesinde bir tercih yapacaksınız. Bu sınav başarınızın temel esas alındığı bir yerleştirme sistemiyle sizlerin lisede okuyacağınız okulların belirlenmesi lise sonunda da üniversite diye tabir ettiğimiz hangi bölümde okuyacağınız o dönemdeki lise sıralarında yapmış olduğunuz çalışmalarda belli olacaktır.

Ben sizlere hem inanıyorum hem de güveniyorum. Çocuklar, Malatya’nın şu sorumluluğu var üzerimizde; Malatya insanlık medeniyetinin başladığı yerdir.  Ayrıca Malatya, Anadolu’yu Anayurt yapan Destan Şehri’dir. Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması Malatya Sancağı ile planlanmıştır. Büyüklerimiz çok önemli destanlar yazmıştır. Bizler de atalarımızdan emanet almış olduğumuz medeniyet, kahramanlık, ilim-irfan destanları yazacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız’. Sizler de yaşadığınız bu memlekete hizmet edeceksiniz. Bu sıraları çok iyi değerlendirmeniz lazım. Bu sıralarda çok çalışmanız lazım. Bu sıralarda çok başarılı olmanız gerekir ki yarın size emanet edilen bu makamları en güzel şekilde temsil edebilesiniz. Allah hepinize zihin açıklığı versin. Başarılar diliyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız