SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkeme, I.OSB Seçimiyle İlgili Tedbiri Kaldırdı

0
Güncellendi - 2021-09-06 20:24:50
Mahkeme, I.OSB Seçimiyle İlgili Tedbiri Kaldırdı
A- A+ PAYLAŞ

I.OSB SANAYİCİLERİ DERNEĞİ DE AYNI İSİMLERİ TEKRAR MÜTEŞEBBİS HEYET İÇİN BİLDİRDİ.. Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği’nin “Malatya 1. OSB Müteşebbis Heyete Üye Gönderme Kararı” hakkında verilen tedbir kararı, aynı mahkeme tarafından kaldırıldı.

Malatya I. OSB yönetim Kurulu’nun 4 yılık görev süresinin dolmasını ardından oluşturulan ve Malatya TSO’nun Mütevelli Heyete Üye bildirmediği Malatya 1. OSB Mütevelli Heyeti’ne Malatya 1. OSB Sanayiciler Derneği’nin 4 üye gönderdiği kararı hakkında Yönetim Kurulu Üyesi Ali Abbas Daşan'ın başvurusu üzerine Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tedbir kararı vermiş ve bu nedenle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mahkeme sürecinin uzayacağı ihtimali üzerine derneğin 4 üye hakkın da yeniden seçim yapmasını hukuki görüş olarak bildirmişti.

Malatya I. Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği’nin tedbir kararının kaldırılması için yaptığı başvuru üzerine Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açık duruşma yapıldı.

Duruşmaya Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği’nin avukatı Fatih Kerimoğlu ile şikayete bulunan işadamı Ali Abbas Daşan’ın avukatı İsa Kargın katıldılar.

Avukat İsa Kargın, “Dernek Yönetim Kuruluna 9 kişinin katıldığı iddia ediliyor, ancak toplantıya 6 kişi katılmış. Bunların 3 kişiden 2’si Malatya dışında. Dernek yönetim kuruluna gelmeyen kişiler geldi olarak gösterilmiş.” diyerek tedbir kararının devamına karar verilmesini talep etti.

Avukat Fatih Kerimoğlu ise, “Davacı taraf 3 kişinin toplantıya katılmadığını iddia etmekte, ancak dosyada bu 3 kişi ile ilgili ispata yarar bir delil sunmamaktadır. Mevcut halde 3 kişi toplantıya katılmamış olduğunu biran kabul etsek bile, yönetim kurulunda çoğunluk sağlanmış, kararın mahiyetini ve hukuki statüsünü değiştirmemektedir. Tedbir için gerekli şartlar oluşmamaktadır” diyerek, verilmiş olan tedbir kararını kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme Hakimi, tarafları dinledikten sonra 12 Ağustos 2021 tarihli verilmiş olan Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği’nin “Malatya 1. OSB Müteşebbis Heyete Üye Gönderme Kararı” hakkındaki tedbir kararının kaldırılmasına karar verdi.

Tedbir kararının kaldırılması ile Malatya 1. Organize sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet konusunda her hangi bir hukuki sorun kalmamış oldu.

Geçtiğimiz 16 Ağustos günü gerçekleştirilen Malatya 1. OSB Müteşebbis Heyeti seçimin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına gönderilen yazı ile 16 Ağustos’taki seçimin iptali için Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurulduğu ve mahkemenin ise tedbir kararı verdiği belirtilmişti.

Mahkeme kararının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından gönderilen yazıda, “Malatya 1. OSB Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Abbas Daşan tarafından 1. OSB Sanayiciler Derneği yönetimine karşı “Dernek yönetim kurulunun müteşebbis heyetinin belirlenmesi konulu 27 Temmuz 2021 tarihli 2 numaralı kararının iptali için, Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesine açmış olduğu davada tedbir verildiği anlaşılmıştır. Bu tedbir kararı gereğince kuruluş protokolüne göre OSB Müteşebbis heyetinde 4 üye ile temsil edilen Malatya 1. OSB Sanayiciler Derneği’ni temsilen müteşebbis heyet ve yönetim kurulunda yer alan üyelerin tedbir kararı kalkana kadar yetkisiz hale geldiği, davanın uzun süre devam edebileceği düşünüldüğünden derneğin karar organınca usulüne uygun olarak yeni üyelerin belirlenerek Malatya Merkez 1. OSB’ye bildirilmesi gerektiği düşünülmektedir.” denilmişti.

Yazıda Müteşebbis Heyet oluşturuluncaya kadar iş ve işlemlerin Vali ve Belediye başkanı tarafından mevcut yetki belgesi çerçevesinde yürütülmesi tavsiye edilmiş, bunun üzerine Malatya 1. OSB Sanayiciler Derneği 6 Eylül Pazartesi günü yeniden toplantı yaparak Müteşebbis Heyete göndermesi gereken 4 üyeyi belirlemek için seçim yapılması kararlaştırılmıştı.

OSB DERNEĞİ AYNI İSİMLERİ SEÇİP GÖNDERDİ..

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu, Malatya 1. OSB Müteşebbis Heyete aynı isimleri yeniden seçerek gönderdi.

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde biraya gelerek Malatya 1. OSB Müteşebbis Heyete üye bildirme seçimini yaptı.

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği’nin 11 üyesinden 8’i toplantıya katılırken, 2 üye toplantı için mazeretlerini bildirdi, 1 üye ise katılmadı. Toplantı sonucunda Malatya 1. OSB Müteşebbis Heyete daha önce üye olarak seçilen Mehmet Akif Baştürk, Mahmut Topgül v e Mustafa Özhüsrev'in yanı sıra Mehmet Yakar'ın isimleri belirlendi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Normal olan bir şey kaldı mı bu memlekette? Yeter artık ellerinizi çekin. Her şey kanuna uygun yapılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Kayısı kentli (2 yıl önce)
    Bu arkadaş geri kendi işlerine baksa memleketin hayrına olur sanayi farklı birşey
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    Bırakın TSO İŞİNİ YAPSIN......... MALATYA YA HİZMET ETSİN, Malatya ya Ekmek kapısı açana yardım etsin,işini kolaylaştırsın, Burası partiler üstü bir yer olarak, kalsın, önünü kapatmayın, yatırımcı gelsin................
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (2 yıl önce)
    TSO Başkanı hani usulsüzlük vardı, seçimi iptal ettirmiştin, ne oldu?
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (2 yıl önce)
    Tüh yazık oldu Sadıkoğlu her yerde TSO için mahkeme durdurma kararı verdi diyordu. Alakası yokmuş dernek ile ilgiliymiş. 3 gün sonra deşifre oluyor Ama haberde anlaşılmayan bölüm var OSB seçimi mi tekrar yapılacak veya dernek de mi seçim tekrar yapılacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    Koca şehrin geldiği duruma bak Devletin kurumları ile yarı kamu statüsündeki kuruluşlar kavga ediyor. Valilik,Büyükşehir,TSO ve OSB ya bu nasıl bir sorumsuzluktur. Bu resmi gören hangi yatırımcı Malatya'ya gelip de yatırım yapar. Yöneticilerin egosu ve kaprisleri bu şehre zarar veriyor. YETER Artıkkkk
    0
    0
    Yanıtla