SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mahsuni Şerif' Müzikli Oyununa İlgi

0
Güncellendi - 2018-11-26 00:08:19
'Mahsuni Şerif' Müzikli Oyununa İlgi
A- A+ PAYLAŞ

Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif'in hayatını anlatan ‘Mahzuni Şerif’ müzikli oyunu Malatyalılarla buluştu. Mahzuni Şerif’in hayatına dair soluksuz bir yolculuğun anlatıldığı oyunda, büyük ozanın en güzel türküleri de seslendirildi.

Performans İstanbul ile Ankara Birlik Tiyatrosu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Mahzuni Şerif’ adlı müzikli oyun, Malatya'da Sabancı Kültür Sitesi’nde sahneye konuldu.

Ali Öztunç'un ‘Devr-i Mahzuni’ adlı eserini Hakan Güneri'nin uyarladığı, Murat Sarı'nın yönettiği oyunda, Ferit Hantal, İbrahim Emin Ege, Mehmet Güler, Merve Köse, Hale Üstün, Hakan Güneri, Mehmet Esatoğlu ve Fahri Bozbaş rol alıyor.

Türk Halk Müziğinin önemli isimlerinden Mahzuni Şerif'in hayatının anlatıldığı oyunda, cezaevinde Yılmaz Güney ile yollu kesişen büyük ozanın köyünden başlayan sanat hayatını ve yaşadıklarını yüreklere kazınan türküleriyle anlatıyor. Oyunda, halk ozanı Şerif’in bilinmeyen yönleri de yer alıyor.

Ali Öztunç'un ‘Devr-i Mahzuni’ kitabını tiyatroya uyarlayan Hakan Güneri, “Mahzuni Şerif oyunu yapmak epeydir aklımızdaydı. Bunun üzerinde çeşitli araştırmalar yapıyorduk. Aslında halk ozanlarıyla ilgili bir oyun üçlemesi yapmak istedik. Bununda ilk ayağı olarak bu oyunu düşündük, devamını da getireceğiz” dedi.

Güneri, Ali Öztunç'un yazdığı ‘Devr-i Mahzuni’ kitabını oyunlaştırdıklarını ifade ederek, turneye yeni başladıklarını, büyük bir Anadolu turnesiyle, bir Avrupa turnesi yapmayı planladıklarını, şuana kadar oyuna yoğun bir ilginin olduğunu belirtti.

‘Mahzuni Şerif’ müzikli oyununda halk ozanı Mahzuni Şerif’i oynayan Mehmet Güler ise Mahzuni Şerif’i oynamanın kolay olmadığını ifade ederek, “Hakikaten gelmiş geçmiş en büyük ozanlarımızdan biri. Hakan’ında gerçekten çok iyi kaleme aldığı bir oyunu sahnelediğimiz için çok mutluyum. Bende kolay olmayan Aşık Mahzuni’yi canlandırmaya, onu seyirciyle buluşturmaya çalışıyorum. Eğer bunda başarılı oluyorsam, herhalde biraz oluyoruz çünkü seyircinin teveccühü bu yönde, mutlu oluyorum. Mahzuni Şerif isyanın, direnişin, kavganın sembolüdür. Haksızlığa her zaman başkaldırmış, yoksulluk içinde geçen çocukluk, feodaliteye karşı olan tepkisi, tavrı, isyanı; haksızlığa karşı olan isyanını, aşklarını anlatmaya çalıştık” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız