SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 1000 Yabancı Öğrenci Var"

0
Güncellendi - 2018-12-20 06:10:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı ziyaret ettiler.

VALİLİKTE..

Vali Aydın Baruş, Malatya'da eğitim gören yabancı uyruklu öğrencileri makamında kabul etti.

İl Göç İdaresi Müdürü Atilla Kölük ve müdürlük personeli ile Afganistan, Türkmenistan, Pakistan, Suriye, Yemen, İran ve Azerbaycan'dan gelerek, İnönü Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencileri makamında kabul eden Vali Baruş’a öğrenciler çiçek takdim ederken Vali Baruş da öğrencilere teşekkür etti.

Vali Aydın Baruş, Malatya'da eğitim gören göçmen öğrencilerin yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnun olduğunu ifade etti. Ziyaret esnasında Afgan öğrenci, Vali Baruş'a Afgan Geleneksel kıyafeti hediye etti.

Ziyaretin sonunda öğrencilerin 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü’nü de kutlayan Vali Baruş, ziyaretleri için tekrar teşekkür ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE..

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Göç İdaresi Müdürü Atilla Kölük ve beraberindeki göçmen öğrencileri makamında ağırladı.

18 Aralık Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla Başkan Polat’ı ziyaret ettiklerini ifade eden göçmen öğrenciler; Malatya Valiliği öncülüğünde bir araya gelerek, bir birleriyle tanıştıklarını ve Malatya’yı daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını ifade ettiler.

Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini belirten Başkan Polat, “18 Aralık Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla bizleri ziyaret eden kardeşlerimiz göçmen değil ev sahibidir. Bizim kardeşlerimizdir. Burada bulunan kardeşlerimiz eğitimlerini tamamlamak için şehrimize gelmişler. Türkiye, dünyanın dört tarafındaki insanlara ev sahipliği yapan, kucak açan bir memleket. Bu hem dinimizden hem de ecdadımızdan aldığımız bir geleneğimiz, medeniyet algımızdır.

Peygamber Efendimiz Mekke’den Medine’ye hicret ettiği zaman; hicret edenler Muhacir, onları misafir edenler Ensar’dı. Ensar olmak ayrı bir güzel. Bizler de bu topraklarda 3.5 milyon Suriyeliyi misafir etmekteyiz. Türkiye olarak Dünya’nın her yerine yardım eli uzatıyoruz. Malatyamızda yaklaşık 1000 tane Türk vatandaşı olmayan öğrencimiz eğitim görmekte. Bu bizim için büyük bir şeref. Ben müdürüme ve bizi ziyaret etmek için gelen öğrenci kardeşlerimize tekrardan hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Evet asıl muhacir kendi memleketemizde bizler olduk. Bizim atalarımız dedelerimiz bu memeleketi kanları ile bedel ödeyerek bize bıraktılar. Ancak biz kendi ülkemizde yabancı olduk. Osmanlıda ki gibi yabacılara kapitülasyonlar veriliyor. Bizden de vergi alnıyor. Yazık oldu verilen canlara kanlara. Bu bir ihanettir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Sayın başkan bu memlekette muhacir bizler olduk.Suriyeliler bizlerden çok daha iyi şartlarda yaşıyorlar dükkan aç vergi yok, hastanede sıra yok, askere gitmek yok, istediğin üniversiteye kayıt var, yardım var, para var.Neyin ensarı muhacirliği bu.Bizim çocuklar dersanelerde dirsek çürütsün onlar sınavsız alınsın.Millet doydu bu muhabbetlere artık ortada çok ciddi sorun var
    0
    0
    Yanıtla