SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Barajlarında Doluluk Bölge Ortalamasının Altında

0
Güncellendi - 2020-11-11 02:37:36
Malatya Barajlarında Doluluk Bölge Ortalamasının Altında
A- A+ PAYLAŞ

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanında yer alan bölge genelindeki 4 ilde bulunan 20 barajda ortalama doluluk oranının yüzde 71 olduğu bildirildi.

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar yaptığı açıklamada," Sorumluluk alanımızda Elazığ, Malatya Tunceli ve Bingöl illerimiz yer almaktadır.Halihazırda bu illerimizde işletmeye aldığımız 20 adet barajımız bulunmaktadır. Bu barajlarımız, sulama ve enerji amacına hizmet etmektedir. Diğer taraftan yapımını tamamladığımız ve resmi olarak işletmeye alınmadığından bu listeye dahil edilmeyen Elazığ ilimize içmesuyu sağlayan Hamzabey Barajımızı da dahil ettiğimizde 21 adet baraj bulunmaktadır. Bölge müdürlüğümüz sorumluk alanında yer alan 4 ilimizde, son 10 aylık dönem dikkate alındığında bir önceki yıla göre Elazığ ve Malatya yüzde 27 daha az yağış almakla birlikte, uzun yılların ortalamasına göre ise yüzde 4 daha fazla yağış almıştır.Tunceli'de yüzde 30, uzun yılların ortalamasına göre ise yüzde 17 daha az yağış almıştır. Bingöl'de ise yüzde 2 daha az yağış almakla birlikte, uzun yılların ortalamasına göre ise yüzde 6 daha fazla yağış almıştır.

Bölge Müdürlüğümüze ait dört ildeki 20 adet barajımızın toplam depolama hacmi 34,5 milyar m3 olup, hâlihazırda 24,5 milyar m3 bulunmaktadır. Dolayısıyla ortalama doluluk oranı %71 olup, 2019 yılına göre %8 daha az bir ortama doluluğa sahiptir. Ancak mevsim şartları ve bölgemizdeki yağışlı dönem dikkate alındığında barajlarımızdan beklenen faydanın teminin de herhangi bir aksama söz konusu olmadığı gibi, beklenen yağışlar dikkate alındığında sulama amaçlı barajlarımızda da herhangi bir sıkıntı olmayacağı tespit edilmiştir. 2021 yılının enerji üretimi ve sulama için verimli bir işletme yılı olmasını temenni ediyorum."dedi.

MALATYA BARAJLARI

Bölge Müdürü Dündar'ın Malatya ile ilgili verdiği bilgiler şöyle:

"Malatya ilimizde; 2020 yılında; 2019 yılına göre %7, uzun yılların ortalamasına göre ise %4 daha fazla yağış almıştır.

Malatya ilimizde bulunan sulama amaçlı 6 adet barajımızda ki (Çat, Boztepe Recai Kutan, Kapıkaya Turgut Özal, Sürgü, Sultansuyu, Polat) ortalama doluluk oranı %39 olup, 2019 yılının aynı dönemine eşit seviyede seyretmektedir."

Bülten- malatyahaber.com- iha

ARŞİV FOTO: Recai Kutan Boztepe Barajı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız