SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Giderken PKK'nın Şehit Ettiği 33 Asker Anılıyor

0
Güncellendi - 2021-05-24 21:20:09
Malatya'dan Giderken PKK'nın Şehit Ettiği 33 Asker Anılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Bingöl-Elazığ kara yolunda 24 Mayıs 1993'te usta birliklerine giderken PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan sivil ve silahsız 33 asker, hain saldırının 28. yılında anılıyor.

Değişik şehirlerde 28 yıl önce acemi birliklerindeki eğitimlerini tamamlayan askerler, usta birliklerine gitmek üzere Malatya'daki toplanma merkezine teslim oldu.

Burada hazırlıkların tamamlanmasının ardından otobüse bindirilen çoğu acemi ve aralarında öğretmenlerin de bulunduğu silahsız askerleri taşıyan otobüsler, 24 Mayıs 1993'te Bingöl'e doğru yola çıktı.

Otobüsler, aynı gün saat 18.00 sıralarında Bingöl-Elazığ kara yolu Bilaloğlu köyü mevkisinde pusuya düşürüldü.

PKK'lı teröristler, otobüsten indirip kırsala götürdükleri sivil kıyafetli askerleri, sıraya dizerek şehit etti. Hain saldırıdan 3 asker yaralı kurtuldu.

- Şehitler için temsili 33 mezardan oluşan anıt duygulandırıyor

Şehit 33 asker anısına, saldırının yaşandığı Bingöl-Elazığ kara yolunun 13. kilometresindeki Anıttepe mevkisinde 9 yıl önce temsili mezarlardan oluşan anıt yapıldı.

"33 Er Şehitler Anıtı", 33 askerin temsili mezarı, her şehit için bir bayrak ve bir anıttan oluşuyor.

Şehitlerin temsili mezarlarında Anıtkabir ve şehitlerin kabirlerinden getirilen toprak da bulunuyor.

33 askerin temsili mezarları ve 33 metre yüksekliğinde Türk bayrağı şeklindeki anıt, vatandaşların daha rahat ziyaret edebilmesi için aynı bölgede yolun hemen kenarına taşındı.

Söz konusu bölgeden geçenler "33 Er Şehitler Anıtı"nı gördüklerinde duygusal anlar yaşıyor.

- Şehitlerin isimleri ve memleketleri

Yaşları 21-26 arasındaki şehitlerin isimleri ve memleketleri şöyle:

"Abdullah Kara-Antalya, Adem Zongur-Kırıkkale, Ahmet Apak-Denizli, Ahmet Aran-Manisa, Ali Arar-Konya, Aydın Kuzey-Çanakkale, Baki Umutlu-Denizli, Birol İrfan Askar-Afyonkarahisar, Cavit Yaman-Samsun, Ercan Çobanoğlu-Denizli, Erkan Kaçan-Konya, Hasan Gültutan-Hatay, Haydar Aslan-Trabzon, Hikmet Özdemir-Malatya, Hilmi Şahin-Konya, Hüseyin Çelik-Denizli, İbrahim Erten-Konya, İlyas Uyar-Konya, Mehmet Öztürk-Denizli, Mehmet Tura-Adana, Mevlüt Özkan-Konya, Murat Elibol-Çanakkale, Murat Menteş-Bolu, Musa Sarıgöz-Osmaniye, Mustafa Koçanoğlu-Denizli, Mustafa Yılmaz-Konya, Nihat Odabaşı-Kastamonu, Ramazan Akkaya-Kastamonu, Selahattin Aysan-Isparta, Şenol Cansız-Samsun, Şeref Tay-Denizli, Uğur Bozacı-İstanbul, Ünal Kalafat-İstanbul."

- "Hiçbir zaman onları unutmadık"

Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkan Naim Tan, AA muhabirine, 33 askerin şehit edildiği saldırının, o dönem tüm Türkiye'nin yüreğine kor ateş gibi düştüğünü söyledi.

Bingöl halkının bu olayı hiç unutmadığını dile getiren Tan, bunu göstermek için de 33 asker için anıt inşa ettiklerini belirtti.

Tan, anıtın yoğun ziyaret aldığını, gelenlerin şehitler için dua ettiğini aktardı.

Şehitleri hiçbir zaman unutmadıklarını, unutmayacaklarını anlatan Tan, Bingöl halkının hiçbir zaman teröre destek vermediğini belirterek, "PKK terör örgütü bunun intikamını almak için o olayı bilinçli olarak Bingöl sınırları içerisinde yaptı. Bingöl halkı terör örgütlerine destek vermemiştir, vermeyecektir." dedi.

Askerlerin ve ailelerinin yaşadığı acıyı her zaman yüreklerinde taşıdığını ifade eden Tan, "Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu alçakça saldırıyı yapan PKK terör örgütünü lanetliyor, şiddetle kınıyorum. Kederleri ailelerine bir kez daha başsağlığı biliyorum." diye konuştu.

- "Artık mağaradan çıkacak cesareti bulamıyorlar"

Tan, devletin kararlılıkla yürüttüğü mücadele sonucu bölgede huzurun sağlandığını belirterek, "Bölge terörden arındırıldı. Artık teröristler mağaradan çıkacak cesareti bulamıyor. Terörle mücadelede güçlü bir konumdayız." ifadelerini kullandı.

Bingöl, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Türk Genci (2 yıl önce)
    Şehitlerimize, Rabbimiz rahmet etsin.Mekanlarını cennet eylesin.Onlara çok şey borçluyuz.Allah düşmanlara fırsat vermesin.Vatanımız daima payidar kalsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (2 yıl önce)
    Bu ülke şehitlerle ayakta mekanları Cennet olsun seçim oy için bu hainlerin siyasi kolu olan HDP ile işbirliği yapanlar utansın
    0
    0
    Yanıtla
  • nurettin (2 yıl önce)
    Rabbim mekanlarını cennet eylesin inşallah. Ailelerine sabrı cemil ihsan eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilim (2 yıl önce)
    Bu ülke bu şehitler sayesinde ayakta duruyor. Ruhları şad olsun Mekanları cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla