SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başsavcılık Soruşturma Başlattı

0
Güncellendi - 2018-10-09 06:00:56
Başsavcılık Soruşturma Başlattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli  Ağbaba’nın  gündeme getirdiği “Bir öğretmenin sosyal medya hesabından Atatürk ve bazı kurumlar ile ilgili hakaret içerikli paylaşımları” yaptığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı.

 Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklama şu şekilde:

“06.10.2018 tarihinde basında yer alan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından basın toplantısı ile dile getirilen Malatya ilinde görevli bir öğretmenin sosyal medya hesabından ‘‘ Atatürk ve bazı kurumlar ile ilgili ‘‘ yaptığı hakaret içerikli paylaşım haberlerine konu iddialara ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca re‘sen soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında, görevli adli kolluk vasıtasıyla iddialara ilişkin bilgi/belge ve deliller toplanmaktadır.

Bununla birlikte suça konu olaya dair basın toplantısı yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba‘dan bilgi/belge talebinde bulunulmuş olup, söz konusu bilgi/belgelerin en kısa sürede Cumhuriyet Başsavcılığımıza sunulacağı kendileri tarafından bildirilmiş, konu ve eylemlere ilişkin soruşturma titizlik ve ivedilikle Cumhuriyet Başsavcılığımızca sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

MİLLİ EĞİTİM SORUŞTURMASI..

Bu arada Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte bir ilkokulda öğretmenlik yapan kişinin Atatürk ve Cumhuriyet'e sosyal medya üzerinden çeşitli paylaşımlarda bulunarak hakaret ettiği iddiasıyla ilgili şikayetin kendilerine ulaştığını bildirdi.

Tatlı, şikayet üzerine hemen inceleme başlatıldığını belirterek, "Konuyla ilgili iki müfettişimiz görevlendirilmiş ve başlatılan inceleme sürdürülmektedir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız." ifadelerini kullandı.

Yeni Malatya Gazetesi - Malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • kernek (5 yıl önce)
    takip ediyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Dizayn (5 yıl önce)
    bunu na benzer niceleri var
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (5 yıl önce)
    Milli eğitime fetö sayesinde soru çalıp üniversiteye girenler,soru çalip kpss de ögretmen olan binlerce fetöcü kişi var.Son 17 yılda ögretmen olanlar,doktor,avukat olanlar incelenmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı44 (5 yıl önce)
    yaptığı yanlış olabilir.bu öğretmen pkk propagandası yapsaydı.hükümete küfür etseydi.sayın ağbaba yine suç duyurusunda bulunurmuydu.pkk işbirlikçisi chp Atatürkten ellerini çek.Atatükü savunmak size düşmez
    0
    0
    Yanıtla
  • PKK NIN DA FETÖ NÜN DE BUNLARIN İŞBİRLİKÇİLERİNİN DE MEMLEKET DÜŞMANLARININ DA ATATÜRK DÜŞMANLARININ DA ALLAH BELASINI VERSİN.BANA KATILIR MISIN MALATYA 44 ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (5 yıl önce)
    Öğretmenlerin adını batırdı. Böylelerini kim öğretmen yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (5 yıl önce)
    Cumhuriyet ve değerlerine hakaret eden her kimse? Cumhuriyetin öğretmeni olamaz. Yazıklar olsun sana ki çocukları eğitiyorsun ... Senin eğiteceğin çocuk gelecekte nasıl olur kim bilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • BARAN (5 yıl önce)
    Yazıklar olsun sana bir de öğretmen olacak.Bas ogretmen Mustafa Kemal Ataturk e. şeytan yakıştırmasının hesabını en ağır şekilde vereceksin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüso (5 yıl önce)
    bunu nasıl öğretmen yapmışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Beşkonak (5 yıl önce)
    Takipteyiz hep beraber.
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyaPlatformu. (5 yıl önce)
    Takipçisi olacağız. #CHPLİ
    0
    0
    Yanıtla