SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ana Hat Tren Seferleri Başlıyor

0
Güncellendi - 2021-07-10 14:41:49
Ana Hat Tren Seferleri Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

MALATYA MERKEZLİ VE MALATYA GEÇİŞLİ SEFERLERİN PROGRAMI.. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 28 Mart 2020'de seferlerine ara verilen ana hat trenleri, 12 Temmuz'dan itibaren 12 farklı güzergahta yeniden seferlere başlayacak.

AA muhabirinin TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, kademeli normalleşme kararları doğrultusunda demir yolu yolcu taşımacılığında bazı düzenlemeler yapan kurum, yüksek hızlı trenlerde (YHT) 10 Temmuz itibarıyla başlayacak yeni düzenlemelerin yanı sıra yolcularına konforlu ve güvenli bir seyahat imkanı sağlayan ana hat trenlerini de 12 Temmuz'dan itibaren 12 hatta tekrar sefere çıkaracak.

Tren seyehati severlerin ve gezginlerin beklediği Sivas, Erzurum, Erzincan gibi tarihi şehirlerden geçen Doğu Ekspresi başta olmak üzere Güney Ekspresi, Van Gölü Ekspresi, 4 Eylül Mavi, Pamukkale Ekspresi, Ankara Ekspresi, Fırat Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Ege Ekspresi, Konya Mavi, İzmir Mavi ve Göller Ekspresi yeniden seferlerine başlamaya hazırlanırken, biletleri de TCDD Taşımacılık'ın resmi internet sitesi, gişe ve acentelerden satışa sunuldu.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü, Kovid-19 döneminde seferlerine ara verilen ana hat trenlerinin vagonlarının bu süreçte bakımını, yenilemesini yaparken salgına karşı da dezenfeksiyon çalışmalarıyla önlemlerini aldı.

Birbirinden farklı kültürleri, şehirleri birbirine bağlayan ana hat trenleri pulman, örtülü kuşetli, yataklı ve yemekli olmak üzere 4 farklı vagon tipiyle hizmet veriyor.

Trenlerin yeniden seferlerine başlamasıyla tarihi, doğal ve kültürel zenginliğe sahip birçok şehir ve ilçede iç turizmin de hareketlenmesi bekleniyor.

Uzun mesafeli seyahat olanağı sağlayan ana hat trenleri, yaklaşan Kurban Bayramı tatili için yola çıkacak vatandaşlara konforlu ve güvenli seyahat imkanı sunacak.

MALATYA TREN SEFERLERİNİN PROGRAMI

4 EYLÜL MAVİ TRENİ (ANKARA-MALATYA-ANKARA)

Ankaradan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati : 12.07.2021 - 18:55

Malatyadan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati : 13.07.2021 - 15:30

GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ (ANKARA-KURTALAN-ANKARA)

Ankaradan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati : 12.07.2021 - 11:20

Kurtalandan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati : 14.07.2021 - 09:10

VANGÖLÜ EKSPRESİ (ANKARA-TATVAN-ANKARA)

Ankaradan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati : 13.07.2021 - 11:20

Tatvandan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati : 15.07.2021 - 09:00

FIRAT EKSPRESİ (ADANA-ELAZIĞ-ADANA)

Adanadan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati : 12.07.2021 - 08:35

Elazığdan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati : 12.07.2021 - 08:30

Ankara, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 yıl önce)
    Bu işten anlayan bir vatandaş olarak söylüyorum... yıllardır TCDD 5 bolge müdürlüğü olan malatya nin 1 tane adını taşıyan, merkezi malatya dan kalkan yada bölgesine hitap eden 1 tane treni yok... hatta kısa mesafeli yolcusu da olan Adıyaman ve elazig gibi illere banliyö treni de yok... hatta çift hattı bile yok... yani yok... 4 Eylül mavi treni ankara/Sivas arasında adını 4 Eylül de yapılan Sivas kongresinden alan Sivasa ait bir trendir... sadece malatya ya uzatılmıştır... Sivas malatya arası 6 saat surmektedir... ne yol nede başka bisey yapılmıştır... yolu olmayan tren hizlida gitmez... olayın özeti de budur... burdan 650 bin merkez nüfuslu batıya yolcusu da olan Sivas tan malatya 160 km yolu uzatamayan ve YHT getiremeyen TCDD bolge mudurune iyi yatmalar diliyorum... Ulaştırma bakanina selamlar iletiyorum.. malatya vekillerine diğer seçimde görüşürüz diyorum... saygilarimla
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok doğru demissin kardeşim başka söze hacet yok çalışmayan vekil bakan müdürü kim olirsa olsun yol vereceksin bunlara bunu da yapacak olan milletin taa kendisidir. Bir geçiş şehri olması rağmen malatya da bunlar yoksa yapmayanların yapmak için ugradmayanlarib büyük ayıbıdır. Su ana kadar bırak ekspres su bu hızlı tren muhakkak gelmeliydi
    0
    0
    Yanıtla