SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya da Tarama Havuzunda

0
Güncellendi - 2019-03-23 02:14:04
Malatya da Tarama Havuzunda
A- A+ PAYLAŞ

'Basketbolcu Havuzu Tarama Programı' kapsamında, toplamda 46 ilde yapılması planlanan programın İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa etapları tamamlanırken, projeyle ilgili detaylar açıklandı. 'Basketbolcu Havuzu Tarama Programı' kapsamında Malatya'da 46 il içerisinde yer alıyor.

Üç aşamada gerçekleştirilecek olan taramaların ilk aşamasında; Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri, tüm Türkiye genelinde il bazındaki lisanslı oyuncu sayılarını dikkate alarak tüm illeri kapsayacak şekilde 46 ilde uygulanacak.

İkinci aşamada ise TBF yetkilileri tarafından belirlenecek sayıda basketbolcu adayları, üç şehirde gerçekleştirecek iki günlük kamplara katılacak.

Son aşamada ise yine TBF yetkilileri tarafından belirlenecek sayıda basketbolcu adayları, üç gün boyunca düzenlenecek kampta yer alacaktır. Tarama sonrasında dönemsel olarak basketbolcu adaylarının gelişimleri takip edilip kayıt altına alınacak.

Malatya'nın da aralarında yer aldığı 'TBF Basketbolcu Havuzu Tarama Programı' kapsamında U14 ve U13 yaş kategorilerinde yer alan lisanslı kız ve erkek basketbolcu adayı sporcular milli takım antrenörleri tarafından takip edilecek olan antrenmanlara katılacak. Bu program sayesinde TBF, potansiyel sahibi genç basketbolcuların bilgilerini kayıt altında tutarken gelişimlerini düzenli olarak takip edecek. Uzmanlar tarafından oluşturulan yetenek parkurları, fiziksel ölçümler ve testler sonucunda ortaya çıkan veriler raporlanacak. Taramada Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapı Milli Takımları Koordinatörleri ve federasyon tarafından görevlendirilecek olan milli takım antrenörleri yer alacak. Fiziksel taramalar ise TBF Sağlık Kurulu tarafından yapılacak ve düzenli olarak koordinatörlerle paylaşılacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız