SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Darbenin Kaderini Değiştiren Şehirdir"

0
Güncellendi - 2017-07-18 03:30:51
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Malatya'da hemşehrileriyle yek vücut oldu.

Bakan Tüfenkci ve eşi Esra Tüfenkci, Ankara'daki törenlerin ardından Malatya'ya geldi. Tüfenkci, İnönü Caddesi'nden başlayan yürüyüşe katıldı. Mehter marşları eşliğinde Türk bayraklarının dalgalandığı yürüyüş 15 Temmuz Millet Meydanı'na (Hükümet Meydanı) kadar sürdü. Bakan Tüfenkci, yürüyüş boyunca hemşehrileriyle kol kola, omuz omuzaydı.

Yürüyüşün sonunda Bakan Tüfenkci yeni göreve başlayan Malatya Vali'si Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Vali Kaban'ın bulunduğu illerde güzel hizmetler yaptığını, Malatya'da da farklı işlere imza atacağını ve eserlerini ortaya koyacağına inandıklarını ifade eden Tüfenkci, "Biz de hükümetin, kabinenin bir üyesi olarak Malatya'ya hem bölgedeki konumunu bilmemiz hesabıyla, 81 ille beraber Malatya'nın kalkınmanın da önemli olmasının bilinci içerisinde her türlü desteği vereceğiz." dedi.

Bakan Tüfenkci, daha sonra 15 Temmuz Millet Meydanı'nda bir yıl önce destan yazan hemşehrileriyle kucaklaştı.

Meydandan Malatya'ya seslenen Tüfenkci, Malatya'nın 15 Temmuz'da kendine yakışanı yaptığını ve destansı bir mücadeleye imza attığını ifade etti.

Bakan Tüfenkci, "Malatya darbenin kaderini değiştiren şehirdir. Ankara'da, İstanbul'da mücadele bitmişti ama Malatya mücadeleyi bırakmadı. Burada 2. Ordu var, onun başında bu millete kurşun sıkan hainler vardı. Onların karşısında ise kendini hainlerin kurşunlarına siper eden Metinler, Rümeysalar, Ahmet'ler vardı" şeklinde konuştu.

Malatya'nın ve 80 milyonun Türk milletinin Cumhurbaşkanın yanında durduğunu aktaran Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Sizler hainlere geçit vermediniz. Esasında bu darbe ne Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ne de hükümetimize yapıldı; bu darbe millete yapıldı. Bunlar anasına, kardeşlerine, bu milletin evlatlarına ihanet ettiler ve bunun hesabını verecekler."

Hain FETÖ üyelerinin hem hukuka hem de Malatyalılara hesap vereceklerini vurgulayan Bakan Tüfenkci, darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye'nin peşkeş çekileceğini söyledi. Bakan Tüfenkci, "Sizler o gün tek bir kurşun sıkmadan, canlarınızı bu vatan için siper ettiniz. Biz öyle bir olalım öyle kardeş olalım ki dostlarımız sevinsin, düşmanlarımız üzülsün. Bu meydanlara gelemeyen ancak duaları ile bu meydanlara  katılanların da önünde saygıyla eğiliyorum" şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri tarafından düzenlenen 15 Temmuz etkinliklerinde Kuran’ı Kerim tilaveti ve dualar da edildi. Gecede il protokolü de birer konuşma gerçekleştirirken binlerce kişinin katıldığı Millet Meydanındaki etkinliklere İstanbul’da tankın önüne yatan Metin Temel ile Malatya’da darbeci askerlerin yaraladığı Enes Gün de katıldı.

Malatya Valisi Ali Kaban, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda vatandaşın da katıldığı etkinlikler sabah namazına kadar devam edecek.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ZİBETRA (6 yıl önce)
    Yatın kalkın vatansever subaylara dua edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yildirim satiroglu (6 yıl önce)
    Allahina kurban malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (6 yıl önce)
    Tarih yazan erkekler meydanlada aslanlar gibi kükrüyor.Hainler ise bu yenilgiyi kapalı kapılar ardında izliyor.Kimileri aslan dogar kimileri hain.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (6 yıl önce)Muhammed isimli kullanıcı yorumuna
    kukreyen aslanları o gece meydanlarda kımse gormedı.sımdı cıkmıs show yapıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla