SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Dönüşüm Yaşadı"

0
Güncellendi - 2021-03-09 19:01:48
A- A+ PAYLAŞ

GÜNDEMİNDE SULTANSUYU YOK!.. AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’nın yatırımlar konusunda önemli bir değişim dönüşüm yaşadığını belirterek, “Malatya bugün ulaşım ağıyla, şehirleşmesiyle, sanayileşmesiyle, eğitim ve sağlıktaki yatırımlarıyla eskiyle kıyaslanamayacak derecede değişim ve dönüşüm yaşadı” dedi.

Tüfenkci yaptığı açıklamada, Türkiye’nin AKP döneminde reformlar ve yatırımlarla çağ atladığını belirterek özelde Malatya’nın da önemli bir değişim dönüşüm yaşadığını ifade etti. Üzerlerindeki misyonun farkında olduklarını kaydeden Tüfenkci, “Bizler üzerimizdeki misyonun farkındayız. AK Parti’nin kuruluşu itibariyle içerisinde olan bir kardeşiniz olarak rahatlıkla söylüyorum ki, Türkiye yapılan reformlar ve yatırımlarla adeta çağ atladı. Bunun aksini iddia eden varsa eski Türkiye fotoğrafı arşivlerde duruyor. Aynı durum Malatya’mız için de geçerli. Malatya bugün ulaşım ağıyla, şehirleşmesiyle, sanayileşmesiyle, eğitim ve sağlıktaki yatırımlarıyla eskiyle kıyaslanamayacak derecede değişim ve dönüş yaşadı” dedi.

“Malatya’mızdaki yatırım ve hizmet atağı sürüyor”

Tüfenkci, Malatya’daki yatırımlarla ilgili de konuşarak şunları söyledi:

“Halihazırda Malatya’mızdaki yatırım ve hizmet atağı sürüyor. Kuzey Çevreyolumuz Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla çalışmaları daha hızlandırılarak devam ediyor. Battalgazi Devlet Hastanemizi bu yıl içerisinde hizmete sunacağız inşallah. Sağlık alt yapımızın en kayda değer parçası olan Onkoloji Hastanemiz de bölgemizde bir yıldız gibi parlıyor. Özel Harekat Bölge Müdürlüğümüzün kuruluş aşamasındaki bina, yol, çevre düzenlemesi gibi işleri sürüyor. Organize Sanayimizin yeni arıtmasının ihalesini yaptık. Yine mevcut arıtma da revize edilecek. Tabi bunun dışında gerek bakanlığımız döneminde gerekse son dönemlerde kayısının marka değerini arttıracak önemli çalışmalar yapıldı. Lisanlı depoculuk, TMO’nun satışa başlaması gibi çalışmaların kayda değer, üreticinin direkt emeğinin karşılığını almasını saplayacak çalışmalar olduğunu düşünüyorum. Yine Organize Sanayi Bölgemizin mevcut kapasitesinin büyütülmesi noktasında da önemli çalışmalar yürütülüyor.”

Bu arada, Sultansuyu Harası'nın sosyal tesisleri ile bir bölüm arazisinin, tüm tepkilere rağmen yıllık 300 bin liradan kiraya verilmesinden daha önce haberdar olmadıklarını söyleyen, ancak haberdar olduktan sonra da herhangi bir engelleme girişimleri olmayan milletvekillerinin gündeminde bu konu yer almamaya devam ediyor.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Bek (3 yıl önce)
    Yıkım için bol bol tören yapıyorsunuz.yapim ise yok gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (3 yıl önce)
    tarihin en pahalı taş değişiminden başka ne değişim yaşadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Değişimde nedegisim imar yapılan ve 10000 bin TL vergisini ödedip halen yolu altyapısı yapılmayan arsami değişimmi ha ha ha güldürmeyin beni Malatya merkeze 3 km uzaklıkta hayvan pazarının karşısı carmuzuda yapılan imarlar ne alabiliyorsun ne satabiliyorsun nede kullanabiliyorsun hepsi fos fos fos kacsefer çimere yazdım cevap yok hep laf laf ama bu seçimlerde gideceksiniz arkanıza baka baka gideceksiniz inşallah bunu olursa bı cevap yazarsınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kilicci (3 yıl önce)
    Acaba bu vekiller, bu sayfalarda yapılan eleştirileri okuyorlarmi, okuyorlarsa, yorumlar hakkındaki düşünceleri nedir, birgunde çıkıp neden bizler hakkinda böyle yorumlar yapıyorsunuz bu yorumlarınız düşünceleriniz yalan desinler, onlarda bu sayfalardan cevap versinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (3 yıl önce)
    Yorum yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (3 yıl önce)
    Var da biz mi göremiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Evet.Sulltansuyunuda hallettiniz.Dönüşümü böylece tamamlamış oldunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Behlül (3 yıl önce)
    Sayın vekilim Ankaradan birleşip aynı ağızla ağız birliği ile buraya geliyorsunuz.. Hani takipçisi olacaktınız ... bence vekillik nasıl yapılmalıdır gündeminiz bu olmalı ki devamında birşeyler yapılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Doğru sayın Tüfenkçi Malatya çok büyük bir değişim yaşıyor. Yıkım projeleriniz son hızla devam ediyor. Yoketme projeleriniz son hızla devam ediyor. Malatya nın değerlerini kaybetmesi son hızla devam ediyor. Müteahhitler ve rantçılar Malatya dan maksimum nemalanmaya son hızla devam ediyor. Malatya yı ruhsuzlaştırmaya son hızla devam ediyorsunuz. Nasıl olsa halkta uyuyor sesini çıkarmıyor siz devam edin. Malatya iliklerine kadar sömürülsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (3 yıl önce)
    Malatyanin bundan haberi var mı? Yaptıklarınızi yıkıp yeniden yapmaktan başka ne yaptınız. Kaç tane fabrika açtıniz.Malatyayi bitirdiniz ama oyumu yine Size verecem daha beter olsun malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Sayın vekil dönüşümü kendiniz yaşadınız doğru ama malatya birşey gürmedi sadece 20 sene geri gitti herkes güryor kimse aptal değil
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    ekonomiye bakın çırmıktılı hemserim sağlık diyorsun şehirhastanesi nerde 182 den randevi alamıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    Arkadaşlar Türkiye'de kaç tane Malatya var. Benim yaşadığım Malatya'da böyle şeyler olmuyor, diğeri daha iyiymiş. Eğitimde, ulaşımda sanayileşmede, sağlıkta yatırım ve hizmet atağı yapılmış. Diğeri neredeyse oraya gidelim.
    0
    0
    Yanıtla