SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Dünyaya Şifa Dağıtacak"

0
Güncellendi - 2021-03-26 19:18:55
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, İnönü Üniversitesi bünyesinde İlaç Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulacağını belirterek, “Burası önemli bir merkez olacak ve inşallah Malatya tüm dünyaya şifa dağıtacak” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, İnönü Üniversitesi bünyesine İlaç Araştırma ve Uygulama Merkezi açılacağının müjdesini verdi. Merkezin kurulmasına ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını açıklayan Milletvekili Kahtalı, Malatya için tarihi bir adımın atıldığını vurguladı. İlaç geliştirme merkezinin ülkedeki tıbbi araştırmalara destek olacağını aktaran Kahtalı, merkezin ülke ekonomisine de katkı sağlayacağını belirtti.

"TÜRKİYE’DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK"

İnönü Üniversitesi’nde İlaç Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kurulması için gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığını aktaran Milletvekili Kahtalı, “İnönü Üniversitesi bünyesinde ilaç geliştirme merkezinin kurulmasına yönelik üniversite hocalarımızın çalışmaları vardı. Konuyu bize aktardılar. Rektörümüz ile yaptığımız görüşmenin ardından YÖK Başkanımıza konuyu ilettik. Daha sonra hep birlikte gelişmeleri takip ettik ve neticede ilaç geliştirme merkezinin kurulmasıyla ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. İnönü Üniversitesi’nde bu merkezin faaliyete geçmesiyle birlikte Türkiye’de yeni bir dönem başlamış olacak. Bu vesileyle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç’a, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a, Prof Dr. İsmail Özdemir’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

"HEDEF, DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK"

Kurulacak olan merkezin ülke ekonomisine de katkı sağlayacağına dikkat çeken Hakan Kahtalı, şunları kaydetti:

“Burası önemli bir merkez olacak ve inşallah Malatya tüm dünyaya şifa dağıtacak. Bu merkez de daha çok onkoloji kanser hastalıkları ilaçları ve diğer hastalıklar ile ilgili yeni ilaçlar üretilecek hem de mevcut ilaçlar revize edilerek geliştirilecek. Böylece eczacılık ürünlerinde dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz. Şehrimize kurulacak olan merkez bir yandan ülkedeki tabibi araştırmalara destek olurken diğer de yandan da inşallah ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Bu anlamda sağlık alanında böyle önemli bir yatırımı daha Malatya’mıza kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mehmet (3 yıl önce)
    Şifa dağıtacak da malzeme yok.Kalp hastaları aylardır kalp pili alınmasını bekliyor.Hastalar için hayati öneme sahip olan bir malzemeyi alamayanlar nasıl şifa dağıtacaklarmış merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Malatya sağlık alanında önemli adımlara imza atıyor ama ama işte... Hastamız onkolojide (TÖTM) yatarken oradaki personellerin gece yarıları kahkaha atarak bağıra bağıra konuşmalarını vijdanlarına bırakıyorum... İlk önce hastalara saygılı olmayı öğrensinler, kaldiki onkolojide yatan hastaların morallerinin yüksek tutulması gerekiyorken.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardas guluyor iste moral veriyor aglamiyor.
    0
    0
    Yanıtla