SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Eğitim Konusunda Şanslı İllerden Biri"

0
Güncellendi - 2021-11-29 17:38:54
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AKPli gençlerle bir araya geldiği toplantıda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekilli Tüfenkci, Malatya AKP İl Başkanlığı Binasında gençlerle bir araya gelerek, partiye yeni üye olan gençleri tebrik etti.

Tüfenkci, yetişen gençliğin Teknofest Gençliği olduğunu belirterek, ‘’Son zamanlarda gençler üzerinden hesaplar yapılıyor; Z kuşağı, X kuşağı diye. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, biz bu kuşağı Teknofest kuşağı olarak adlandırıyoruz. Bu kuşak Türkiye’nin geleceğini belirleyecek. 2053 ve 2071 hedeflerini geliştirecek’’ dedi.

"Bizim gençliğimizde kendi uçağımızı üretmek hayaldi"

Tüfenkci, yapılan hizmetlerden de bahsederek ‘’AK Parti 19 yılda Türkiye’ye neler kazandırdı bakmak lazım. Şu anda kullandığınız yollar dahil olmak üzere okullarımız, hastanelerimiz, organize sanayilerimiz, fabrikalarımız ve savunma sanayimiz. Bunların tamamı AK Parti iktidarının önemli hizmetleri. Bizim gençliğimizde kendi uçağımızı üretmek hayaldi. Kampanyalar yapılıyordu, yardımlar düzenleniyordu. Şuan ise, Türkiye kendi gücüyle, kendi imkanlarıyla Savunma Sanayinde yüzde 78'lik yerlilik oranına ulaştı. Onun için Suriye’de rahat operasyonlar yapıyoruz. Onun için Azerbaycan, Karadağ‘da 30 senelik esareti bitirme şansına sahip oldu. Tamamen kendi yerli silahlarımızı, İHA’larımızı, SİHA’larımızı üretir hale geldik. Daha önce bir piyade tüfeğini üretemeyen Türkiye şimdi kendi topunu ve tankını üretir hale geldi. İnşallah yakın zamanda kendi uçağımızı da üreteceğiz. Salgınlara rağmen dünyada insanlar işlerini kaybederken biz insanımıza iş imkanı sağladık. Şuanda bütün mücadelemiz faizleri indirerek üretimi ve ihracatı arttırmak. Daha önce bütün illerde üniversite yokken şu an bütün illerimizde üniversiteler var. Eskiden 80 kişilik sınıflarda eğitim yaparken şimdi öğrencilerimiz en fazla 30- 35 kişilik sınıflarda eğitim alıyor. Malatya eğitim konusunda şanslı illerden biri. Malatya’da onlarca okulumuzun inşası devam ediyor. Türkiye’deki eserlerin üretiminde sizin, amcalarımızın, dayılarımızın ve milletimizin katkısı var, duası var. AK Parti sırtını millete dayayan bir parti, sizlerden güç alan bir parti. Dolayısıyla istikameti de sizler belirleyeceksiniz’’ şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Evet Tüfenkçi eğitimde Malatya çok şanslı. En son Kızkardeşe Turgut Özal Üniversitesi kurdunuz. Hizmetliyi öğretim üyesi yaptınız. Üniversitelerimiz maşallah başarıdan başarıya koşuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alarga (2 yıl önce)
    Evet ya sizler gelmeden bu ülkede hiç bir şey yoktu. Üstümüz başımız cıscıbıl, önümüzde ise incir yaprağı ile dolaşıyorduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    Evet sayin vekilim cok sansliyiz o kadar sansliyizki temizlik iscisinden ogretim gorevlisi cikaran dunyanin tek ve ilk universitesi bizim ilimizde
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
    eskiden 40 ilde üniversite vardı en azından üniversitedenmezun olanlar iş bulabiliyordu şimdi 81 ilde varda ne oldu işsiz üniversite gençliği yarattınız. sahi hangi uçak göklerde olmayanmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Son Seçim Bükücü (2 yıl önce)
    doğrudur devlet okullarının kalitesi belli millet evladını okutmak için özel okullara 20.000 tl civarı para vermek zorunda kalıyor, bir de ağalacak halimize gülmeyin vekil, gülecek zerre olumlu bir tarafımız yok şuan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevmek lazım (2 yıl önce)
    Sayın Tüfekçi unutuyor galiba, Malatya Türkiye genelinde Üniversite öğrenci Sokma da kaçıncı olmuştu hatırlayan varmı, Bu Leba leb snıflarda kaçar öğrenci var acaba, eğitimin kalitesi ne ............... bilen varmı acaba yoksa Fotoğraf çektirmeden kolayı yok..........
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    Sayın vekilim ilk yerli uçağımızi yapanVECIHI HŪRKUŞ tur.Siz halen eski berbere tras oluyorsunuz. GOOGLE Amcaya bir sor o seni götürür
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    neyin eğitimi kaldı neyin...matematikte ne yapti bu ülke fende ne yaptı fizikte ne yapti,ezan okuyan ekmeklik yapıp ilerlediginizin övüncü oldunuz,bol bol universitenin ve balığı ile ünlü merkezlerin müdavini oldunuz,kişi ne demek istediğimizi anlar,ortakliklar,güzellikler ohhh be yürü bee.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbet (2 yıl önce)
    Dogru siniflar 55 60 kisi
    0
    0
    Yanıtla
  • gurbetten bir Malatya'lı (2 yıl önce)
    Hangi şanstan bahsediyorsunuz acaba sayın vekil? bakkal dükkanı gibi her köşe başına açılmış, eğiticilerin 2000 liraya çalışmak zorunda kaldığı vasıfsız okullardan mı? siyasi rant kavgasına dönüşmüş, bilimsel çalışmalardan noksan İnönü üniversitesinden mi, yoksa hergün sansasyonel bir haberle gündeme gelen Turgut Özal üniversitesinden mi? Yapmayın Allah aşkına, inanmadığınız şeyleri söylemekten vazgeçin, elinizi taşın altına koyun ve bir adım atın, mümkünde faydalı bir adım!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (2 yıl önce)
    Eski bakan bey eliyle gözünü kapatıp gündemi okuyamıyor herhalde.Hatırlatmak isteriz Öznur hanımın bacısı aysun hanım herhafta manşet.Zahmet olacak ama kendisine gitsin Erdoğana iletsin.Malatyada adam mı kalmadıda başka biri bulunamıyorda aysun hanım yönetmek zorunda bırakılıyor. Ancak gülüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    İstikameti halk belirleyecek bir tek o sözünüze katılıyorum geri kalan ise hep popülist söylemler her siyasetçinin dönem dönem söylemekten çekinmedigi laflar... Tâbi sizlerin çocukları hep özel okullarda bedava okuduğu için siz devlet okullarının ne olduğunu bilemezsiniz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)
    Allah razı olsun sizden önce emeği geçenlerden. Yaptığınız tek iş " bizden olsun ne olursa olsun "
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Bizim ilkokul 60 ar kişi sınıflar ve yapmadığım başvuru kalmadı ilçe Battalgazi keşke çözüm bulunsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    yaş 44 ben hayatım boyunca okuduğum yıllarda dahil sınıf mevcudunun 80 olduğunu duymadım görmedim ilkokullar 40 a yakın öğrencisi var vali galip demirel ortaokulu 50 diye duydum kimbilir belkide bize yalan söylüyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Turgut özal universitesinde yazilanlari ve yorumlari okuyunca diyecek bir söz bulamadim ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yaa bırakın millet ekmek derdinde uni mezunlari fabrikada işçi bunu söyleyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Suleyman Demir (2 yıl önce)
    Malatya fen liseleri sınavları başarısında kaçıncı sırada, yüksek öğretim sınavlarını kazandırmada kaçıncı sırada? İlk 10? 20? 30? O zaman populist olmanın bir anlamı yok, şanslı illerden biri değil. Ayrıca, yeni kurulan bir üniversitemiz var ki çift rektörü ile dünya sıralamasında ilk 500 de. Kuaförlerin bile ilim adamı olduğu, dünya standartlarının üstünde reçel yapma potansiyeline sahip, başarısından dolayı çift rektörünün üniversiteyi Ankara' dan yönettiği siz milletvekillerinin göz bebeği olan bir üniversite.
    0
    0
    Yanıtla